Kyckling med gräddkokt brysselkål
Publicerat 2012-10-15 20:41:02 | i kategori Alla recept, Kyckling, Mat,Jag gjorde en gammal favorit idag, har varit sugen på brysselkål ett tag så idag fick det bli det till middag! Använde dessutom färsk brysselkål den här gången vilket var godare än fryst.
Originalreceptet kommer från Ulrika Davidssons bok "LCHF på mitt sätt". Jag har bara gjort om det lite grann.
Kyckling med gräddkokt brysselkål 6 port
1 kg kycklingfilé
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
500 g färsk brysselkål
1 tsk curry
1 kycklingbuljongtärning
0,5 dl vatten
2 dl grädde
2 paket bacon
Skiva kycklingfiléerna. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek kyckling, lök, vitlök och brysselkål i smör. Tillsätt curry, buljongtärning, vatten och grädde och låt koka ihop. Klipp baconet och stek i smör i en annan stekpanna. Strö baconet över grytan och servera.
Färsk brysselkål
Postat av: Marie
Det där måste jag testa! Tror jag ska göra gratängen du hade med idag till helgen. Vi har kött kvar sedan bröllopet i somras och tror det blir perfekt till det + alines whiskysås.
Svar:
Angelica
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt
Ser gott ut! Det var länge sedan jag åt brysselkål, det borde jag fktiskt göra! Full med nyttigheter :)
Svar:
Angelica
Postat av: Marie
Ja den är sparad som favorit nu. Det finns galet mycket recept att testa :)
Svar:
Angelica
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Brysselkål måste jag köpa hem snart, det är riktigt gott.
Svar:
Angelica
Postat av: Marie
Vad bra, misstänker att det kommer en massa :) just nu kockar Mange lchf pizza medan jag försöker vila bort min huvudvärk.
Svar:
Angelica