Mjukt bröd med paranötter
Publicerat 2012-11-10 16:18:00 | i kategori Alla recept, Bröd, Mejerifritt,- 10 ägg
- 2,5 dl vatten eller kokosmjölk (jag tog vatten)
- 1,5 dl kokosnötsmjöl
- 1 dl linfrön
- 0,5 dl sesamfrön
- 1-1,5 dl grovhackade paranötter
- 1 msk ljusa psylliumfrön
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk bikarbonat
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1-2 tsk salt (jag tog 1 tsk)
Ett tips är att sticka en termometer i brödet, är det 90 grader så är det klart.
Jag har ännu inte testat det där brödet men tänkt göra det.
Ska baka detta idag igen fast jag tar valnötter istället för paranötter.
åh det där måste jag testa baka!
Vårt favoritbröd hittills, (till viss del för att det är i limpformat och enkelt att göra) men nu ska vi testa nåt nytt nästa gång - för att variera lite. Vi körde helt utan nötter senaste gången och det gick jättebra också.
Jag sticker in en trästicka (typ grillpinne) i mitten och känner om den blir kletig eller inte. Torr sticka - färdigt bröd. (Ifall du missat det trixet.)
Är lite anti mot en massa hårda bitar jag. Har alltid varit. Alltså mandel och nötter och sånt. Mest i vägen. :p
Tips till er som testar, gör inte som jag idag... Hade slut på bakplåtspapper så jag testade att smöra och bröa med pofiber. Gick tyvärr inte så bra. Hela botten fastnade. Brödet är ju såklart lika gott ändå, men håll er till bakplåtspapper, som det står i receptet, så blir det snyggt också! ;o)