Angelicas lyxiga kladdkaka
Publicerat 2013-02-06 16:43:00 | i kategori Alla recept, Godsaker,
Jag har gjort en kladdkaka med en massa härlig choklad i. Jag gjorde om ett gammalt recept på en kladdkaka som jag haft några år. Den här blir inte som en traditionell kladdkaka, utan mer krämig. Hur som helst är den jättegod och gick hem hos både mig, maken och 7-åringen. Och även hos några på jobbet. Jag använde lika mycket 70% som 86% choklad, men det där gör du som du vill med. Även sötningen, den behövs inte om du är avsötad.
Angelicas lyxiga kladdkaka
- 4 ägg
- 2 msk bakery+
- 200 g smör
- 200 g mörk choklad, minst 70 %
- 2 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
Vispa ägg och bakery+ (eller valfri sötning) fluffigt. Det tar några minuter. Smält smöret och chokladen tillsammans. Rör ner det i äggsmeten. Blanda mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver och rör sedan ner det i chokladsmeten. Smörj en form med löstagbar kant med smör och bröa med mandelmjöl. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 8 minuter. Låt kakan bli kall. Låt den gärna stå i kylen till nästa dag. Ta fram den en stund innan servering. Servera kakan med lättvispad grädde och hallon.

Postat av: Lana
Mmm...så smarrigt! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Svar:
Angelica
Postat av: Fröken Nilsson
åh det ser mer än gott ut!!
är längesen jag bakade något nu, kladdkaka är alltid gott!
Postat av: Catharina
Fasen, vad gott det ser ut! Och vilken snygg bild sen, jag är ju lite nördig med sånt ;)
Kram C
Svar:
Angelica
Postat av: Sofia
Denna ska jag prova och bjuda mina middagsgäster på imorn :D Jummi!
Svar:
Angelica
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Mums... kladdkaka är aldrig fel.
Postat av: Sandra Bogren
Vad god den ser ut! Den får jag allt ta och baka nästa helg :)
Svar:
Angelica
Postat av: Ann-Christin Lundström
Men herremingud så god den var!! Storfavoriten här hemma nu båda bland vuxna och barn. Tack!
Ska testa den på jobbet i veckan.
Svar:
Angelica