Banankaka med cashewnötter
Publicerat 2013-02-16 21:05:00 | i kategori Alla recept, Godsaker,Frukt ska man ju vara försiktig med när man äter LCHF, och framför allt om man försöker gå ner i vikt. Någon gång ibland unnar jag mig att äta frukt. Och banan är ett bra naturligt sötningsmedel. När jag gjorde den här kakan hade vi bruna bananer hemma och min yngsta dotter ville baka, så då fick det bli en variant på en banankaka, med goda cashewnötter i som en twist.
Banankaka
- 3 ägg
- 50 g mjukt smör
- 1 dl creme fraiche
- 125 g mascarpone
- 1,5 dl cashewnötter
- 2 dl hasselnötsmjöl
- 2 msk kokosnötsmjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 3 små mogna bananer
Vispa äggen med elvisp, rätt fluffigt. Tillsätt mjukt smör och mascarponeost och vispa. Mal cashewnötterna i t.ex. en matberedare. Tillsätt nötter, hasselnötsmjöl, kokosnötsmjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver. Mosa bananerna och tillsätt även dom. Häll över smeten i en lämplig form, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 40-45 minuter. Den ska vara geggig. Låt den svalna ordentligt. Låt den gärna kallna i kylskåpet några timmar.
Postat av: Ida
Åh. Ser gott ut!
Postat av: Lana
Sååå gott det låter! Den här kakan kanske inte så strikt men precis som du säger det är mycket bättre att söta med banan än med socker! :)
Receptet sparas! :)
Ha en fin söndag!
Kram
//Lana
Svar:
Angelica
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Åh, vad gott! Måste testa att göra banankaka. Att söta med banan måste ju bara minst lika bra som att söta med honung (som jag brukar använda).
Svar:
Angelica
Postat av: Marie Bergman
Åh det ser jättegott ut :)
Postat av: Emelie Svensson
ser jätte gott ut :)
Postat av: Louise
Ser gott ut!
Postat av: Jessica Högberg
Oj så gott det lät... man kan ju ta bara en liten bit;)
Svar:
Angelica
Postat av: Frida
Åh, ser supermumsigt ut!!
Postat av: Victoria
Såg riktigt gott ut alltså!
Postat av: felicia
åh vad gott. ska nog pröva den
Svar:
Angelica
Postat av: Jessica Högberg
Hi hi, jag veeet!!