Prosciuttoinlindad äggbakelse med broccolichampinjonplättar
Publicerat 2013-05-02 21:39:00 | i kategori Alla recept, Tillbehör, Övrigt,![](https://cdn1.cdnme.se/3849421/7-3/img_3525_5182bf2f9606ee0970ae65ab.jpg)
Igår gjorde jag en lite lyxig lunch. Jag vet inte vad man kallar det i skålen så jag hittade på ett namn. :-)
Prosciuttoinlindad äggbakelse 2 st
- 2 skivor prosciutto
- 4 ägg
- 2-3 champinjoner
- parmesan
- oregano
Pensla formen med olivolja. Lägg en skiva prosciutto runt skålen. Knäck i ett ägg och rör runt lite. Hacka champinjonerna och lägg i formen. Knäck över ett ägg till och rör lite. Toppa med riven parmesan och krydda med lite oregano. Grädda i 200-225 grader tills osten ser färdig ut, ca 15-20 min. Du kan använda vilken fyllning du vill.
Broccolichampinjonplättar 2 st
- liten riven broccolistam
- hackade champinjoner, 1-2 st
- 1 ägg
- salt och peppar
- lite fiberhusk
Blanda allt. Låt stå en stund. Stek plättar på medelvärme. (jag körde på känsla, har inte exakta mått)
Postat av: Lana
Mmm...vilka skapelser! Mums!
Den här äggbakelse låter otroligt smarrigt, så jag sparar receptet! :)
Ha en fin fredag!
Kramar!
//Lana
Postat av: H A N N A ♡
Ser gott ut!
Postat av: Sandra
åå vad gott det ser ut ju! :D
Postat av: josefine
det såg trevligt ut :D
Postat av: Cassandra
Det ser sjukt gott ut!!
Postat av: Annika
Gott :)