Köttfärspaj med tomat och lök
Publicerat 2012-12-28 10:05:00 | i kategori Alla recept, Mat,- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl sesamfrön
- 1 msk fiberhusk
- 1 ägg
- 50 g smör
- 500-600 g köttfärs
- 1 paket bacon
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 dl buljong (jag tar 1 dl vatten och ett litet hörn av en buljongtärning)
- 1 dl grädde
- salt, peppar
- timjan
- 3 tomater
- 2-3 gula lökar
- 4-5 dl riven ost
Det här pajskalet använder jag! Det är kanongott, mycket godare än pajskal gjort på vetemjöl. Min karl tycker det samma. Aldrig att jag gör pajskal på vetemjöl längre, när detta smakar så mycket bättre!
1.5 dl mandelmjöl
3/4 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1 tsk salt
1 ägg
50 g smör
Blanda allt i matberedare och dutta ut i en 22cm rund pajform, förgrädda 7-8 minuter. Det går att bara använda mandelmjöl om du tycker det smakar för mycket med kokosnötsmjölet.
Hoppas du prova detta nästa gång!
Kram C <3
Jag tycker oxå att tacopaj i olika varianter är gott.. Jag brukar göra köttfärsen blandad med tacokryddor, paprika o krossade tomater. Men viktigast av allt..en blandning av Philadelphiaost o cremefraiche som täcke. Sen tomater o ost som du gjort. Såååå gott!
Gott, gott! :)
Jag har flera olika recept på pajdeg! Kolla inne på min blogg!
Tycker det är mycket godare utan vanligt mjöl...
Ha en toppen lördag!
Kram kram
//Lana