Brakmiddag

Publicerat 2012-09-16 15:58:00 | i kategori Vardag & familj,

Vi var bortbjudna till en arbetskamrat till mig igår, på kräftor. Men jag hade ingen aning om att det skulle bli en brakmiddag av det... :-)
 
Och så hade hon dessutom varit så gullig och gjort mat som vi alla kunde äta, även vi som äter LCHF!
 
Till förrätt blev det en soppa med blåmusslor, räkor och kräftor. Jättegod! (ingen bild tyvärr) 
 
Till huvudrätten var det då ett stort fat kräftor, västerbottenpaj - en med botten och en utan botten till oss, och så lite goda röror och oliver.
 
Och så blev det en jättesmarrig efterrätt också! Jag tänkte att jag tar en liten bit och njuter av den, vi var ju trots allt bortbjudna och det var lördag. Men där hade hon också tänkt till! Det var en chokladparfait med apelsinsmak, gjord på 70-%ig choklad och endast honung som extra sötning. Sockermonstret kom fram redan första tuggan och jag tog TRE gånger innan jag lyckades behärska mig! ;-)
 
Det serverades också några färska apelsinskivor, som var otroligt söta och goda! När man som jag i vanliga fall inte äter frukt, så känner man den söta smaken på ett helt annorlunda sätt. Och jag lovar er, det finns inget godis som kan mäta sig mot färsk frukt när det gäller god söt smak - naturens godis!!
 
Tack för mycket god mat och mycket trevligt sällskap!! :-)
 
(magen reagerade på apelsinen och honungen idag, men det var det värt. Fast vågen var ju lite tråkig mot mig...)
 
 
 
Postat av: Christina

Härligt att ni gillade middagen. :-) Brakmiddag..så avancerat va de inte. Ha ha.. Ville bara inte att vi skulle vara hungriga efteråt. Kräftor är ju inte så mycket mat..men mysigt.
Fint inlägg du gjort om gårdagen.

Svar: Ja hungriga var vi inte när vi gick ;-) Tack för det :-)
Angelica

2012-09-16 @ 22:23:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: