Mejerifri frukost och nya smaljeans

Publicerat 2013-10-31 11:06:00 | i kategori Frukost, Jag och LCHF, Mat, Mejerifritt, Viktminskning,
5 kommentarer

Jag är ledig från jobbet idag. Först låg jag länge och drog mig innan jag klev upp för att äta frukost. Jag som sa att jag skulle dra ner på mejerierna, har inte gjort det, jag har fortsatt med min kesokvarg till frukost hela veckan. Men idag valde jag en annan frukost, det blev helt mejerifritt!
 
En kopp te med ca 0,5 msk kokosfett. (doftlöst och smakfritt)
Två kokta ägg, en skiva skinka, paprika och en halv avokado med lite mild olivolja, flingsalt och svartpeppar.
 
 
Efter det var det dags att klä på sig. Jag har märkt att jag blivit av med onödig vätska under veckan, så drog fram mina nyaste smaljeans jag köpte i somras, men ännu inte fått på mig. Jag fick kämpa lite, men till slut var de uppe, och jag kunde stänga knappen!! Så idag får de sitta på! Så jävla härlig känsla!!
 
Det här är precis vad jag behövde! Lite snabba resultat, för att känna att jag gjort rätt. Nu fortsätter jag på samma sätt ett tag till. Det är inte säkert att det händer nåt mer, men det känns så bra! Förhoppningsvis blir det ännu lättare att ta på sig byxorna! ;-)Tyvärr hänger förkylningen i fortfarande, så någon träning blir det fortfarande inte.
 
 

Hur ofta äter ni fisk?

Publicerat 2013-10-30 19:08:26 | i kategori Mat,
2 kommentarer

Det blev en kort bloggpaus där. Vissa dagar varken orkar jag eller har någon inspiration till någon bloggning. Så här är det, ibland kommer det dagar utan inlägg. Ibland kommer det dagar med flera inlägg!
 
Tänkte visa vad jag åt till middag i förrgår. Det var min man som gjorde middag. Torsk med äggsås och stuvad spenat. Den här gången blev den mycket lösare än förra gången, så jag åt den som soppa i skål med spenaten i. Det gick ju det också! :-)
 
Hur ofta äter ni fisk? Jag försöker alltid att äta det nån gång i veckan, och blir det matlåda så blir det ju ett tillfälle till. Plus att det ofta blir makrill eller tonfisk nån gång också, och det är ju fisk också, även om den kommer från burk. Men min favorit är lax!
 
 
 

Dags att skärpa mig?

Publicerat 2013-10-28 18:10:00 | i kategori Jag och LCHF, Personliga tankar, Viktminskning,
7 kommentarer

Jag funderar mycket på min kost och hur strikt jag ska vara. Som ni märkt tillåter jag rotfrukter, någon frukt ibland och lite bröd. Men den sista tiden har det känts som att jag börjat spåra ur lite. Jag har inte velat fokusera på viktminskning på ett tag då jag inte känner mig motiverad till det. Men samtidigt är jag inte riktigt bekväm med mig nu.
 
Sen jag började äta mer kolhydrater har jag gått upp 1-2 kg. Och även om det låter lite, så märker jag av dom. Nu är det inte egentligen kilona som är det viktiga, men jag vill bli av med det extra pluffsiga som jag känner av runt mage och höfter. Så nu ska jag börja jag tänka lite mer på vad det är jag stoppar i mig.
 
Jag tjuvstartade igår, men vägde och mätte mig i morse för att se om det blir någon skillnad. Min tanke är att fortsätta äta ungefär som jag gör, men vänta med rotfrukter och eventuell frukt till helgen. Kanske försöka dra ner lite på mejerier. Och sluta småäta! Jag kommer inte att räkna kolhydrater, mer än ibland, för min egen skull för att se hur jag ligger till.
 
Nu verkar det som att jag har dragit på mig en förkylning, för jag vaknade med halsont i morse. Så tyvärr får träningen stå tillbaka lite nu, så då blir det extra viktigt med kosten känner jag.
 
Hur är det med er? Jag är nyfiken, hur strikta är ni? Räknar ni kolhydrater? Räknar ni kalorier? Äter ni mejerier? Äter ni rotfrukter? Ni är många som läser min blogg och det skulle vara roligt att höra lite mer från er om hur ni gör? 
 
 

Bloggen finns numera hos Kostdoktorn

Publicerat 2013-10-28 18:01:52 | i kategori Blandat, Jag och LCHF,
0 kommentarer

Jag är så glad!! I och med att jag och bloggen var med i Expressens LCHF-bilaga så har självaste Kostdoktorn nu länkat till min blogg!! Jag såg igår att besöksstatistiken ökat väldigt, väldigt mycket, så jag misstänkte att det kunde ligga en länk där, så jag såg efter! Så här stod det:
 
 
Alla som hittat hit, känn er mycket välkomna!!
Här bloggar jag om stort och smått, med fokus på bra mat!!

Lunch på Delicerano

Publicerat 2013-10-28 15:52:35 | i kategori Blandat, Mat,
0 kommentarer

Det blev utemat idag också, fast idag var det lunchen som intogs på restaurang. Jag var på Delicerano här i Sundsvall som alltid serverar en LCHF-rätt. Bra va?! :-)
 
Det var sesampanerad kyckling med rostad zucchini och mangocreme. Smaskigt!

Restaurangbesök med LCHF

Publicerat 2013-10-27 20:41:23 | i kategori Mat,
2 kommentarer

Varken jag eller maken hade någon lust att laga någon middag efter konserten idag, utan beslöt oss för att gå på restaurang, hela familjen. Vi gör det inte så ofta, så det blir extra trevligt bara av det! 
 
Men hur gör man när man äter LCHF då? Ja, det brukar inte vara några större problem. Jag och maken åt samma sak, vanlig Filé mignon black and white. Och istället för att äta potatis bad vi om grönsaker i stället. Vi fick dela på en stor portion med grönsaker, och det var både gott och mättande!!
 
 

Friskvård med körsång

Publicerat 2013-10-27 19:48:16 | i kategori Vardag & familj,
2 kommentarer

Idag blev det heller inget träningspass, men istället har jag ägnat mig åt annan slags friskvård, nämligen körsång! Jag är med i en damkör, kören Confetti, här i Sundsvall. Vår körledare är Kjell Lönnå, och jag får vara med i så mycket roliga saker tack vare detta. Idag hade vi en konsert i Elimkyrkan, och det var så himla roligt för det var fullsatt!!
 
Jag har sjungit i kör hela mitt liv, och det här är nåt jag försöker sätta av tid för varje vecka. Ibland kan det kännas lite motigt innan, men det ger mig så mycket glädje och energi! Bara av att träffa mina körkompisar, och att få sjunga och öva för att till slut stå på scen och ge allt! Jag är noga med att försöka ge energi utåt under koserterna, att vara levande och uttrycka känslor, för det tycker jag är viktigt. 
 
Nu är jag väldigt trött men glad ända in i själen efter att ha sjungit några timmar. Jag är så tacksam för att jag var vara en del av denna bästa kör! Tack för en bra dag confettisar!!
 
Ser ni mig? Jag står i mitten av alla, där trivs jag! ;-)
 
Berätta gärna vad ni gör för själen? Gör ni något för er själva? Avsätter ni tid för att göra det ni vill? Är det kanske till och med någon annan som sjunger i kör? Berätta, berätta!! :-)

Strikt frukost med kokosmicrobröd

Publicerat 2013-10-27 11:16:00 | i kategori Alla recept, Bröd, Frukost,
3 kommentarer

Idag gjorde jag en gammal favorit, som jag mer eller mindre glömt bort. Microbröd på mitt recept med kokosnötsmjöl. Det har ju varit en del diskussioner om mandelmjölets vara eller icke vara, men här behöver du inte bekymra dig om det. Och förresten, det är synd att märkningen på mandelmjölen inte stämmer, men oavsett är det fortfarande mycket bättre än vanliga mjöler. Och om du vill använda mandelmjöl är fortfarande, som alltid, helt upp till dig!!
 
Det vanligaste när det gäller microbröd är att man tar 1 dl mandelmjöl, men jag tycker det här funkar minst lika bra, och innehåller som sagt färre kolhydrater. Det finns olika sorters kokosmjöl, men jag använder Aman Pranas som finns att köpa bland annat på LCHFbutiken.se. En mycket bra butik där du vet att du får bra varor!
 
Microbröd på koksnötsmjöl 1 port
  • 25 g smält smör
  • 1 ägg
  • drygt 1 msk kokosnötsmjöl (Aman Prana)
  • salt och kardemumma
Så här brukar jag göra, det tycker jag är enklast:
Lägg smöret i en skål och smält i micron. Ta ut skålen och blanda ner ägget och sedan kokosnötsmjölet. Krydda med salt och kardemumma eller vad du nu vill. Grädda i micron på full effekt i 2 minuter.
 
 
På bilden här ovan visar jag fördelningen på hela frukosten inklusive pålägg. Ni ser, det är en strikt frukost. Jag hade ingen streckkod till korven, utan fick ta någon schablonkorv, men det ska inte vara någon större skillnad. Jag använder mig av appen shape up när jag vill kolla "vad" jag äter. Det här blev ca 570 kalorier, men jag lovar, jag är mätt!!
 
Jag har en hel del att göra idag, så det kändes bra att grunda med en mättande frukost. Jag ska vara borta några timmar för att sjunga, och det är bäst jag börjar göra mig i ordning nu. På återseende!

Hamburgertallrik med butternut squash

Publicerat 2013-10-26 19:19:02 | i kategori Mat,
1 kommentarer

Det blev hamburgare till middag idag. Jag har köpt SCAN hamburgare 190 gram med 94% kötthalt. Stora och kompakta, men helt okej! Det är lättsamt med dessa frysta hamburgare, även om jag naturligtvis tycker det är bäst med hemgjorda.
 
Jag åt min hamburgare med ost, bacon och butternut squash och grönsaker
 
 

Personalfest med nya klänningen

Publicerat 2013-10-26 15:38:00 | i kategori Kläder skor accessoarer, Vardag & familj,
3 kommentarer

Ja, som jag sagt några gånger ;-) var jag på fest igår. Det var årets personalfest som gick av stapeln på Södra berget. De här festerna brukar vara väldigt roliga, och igår var inget undantag! Temat för festen var eurovision, och alla avdelningar ställde upp med olika bidrag. Vann rätt bidrag? Nja, jag vet inte, men alla bidrag var bra på sitt sätt!
 
En stor överraskning var att Gina Dirawi kom och var typ programledare/värd. Mycket roligt!! Jag tycker hon är så bra!! :-) (hon kommer ju från Sundsvall)
 
Jag bytte om på jobbet, så jag hade ingen riktig kamera med mig, men jag vill visa klänningen på, så här kommer mobil/instagram-bilder i stället på mig. Klänningen har jag köpt på Zalando, det är en mint & berry. Jag tycker ryggen är så snygg på den!
 
 
Jag köpte guldsmycken på HM att ha till klänningen. Det blev ett brett armband och örhängen.
 
 
 
 
 
 

Bär- och ananassmoothie

Publicerat 2013-10-26 15:04:05 | i kategori Alla recept, Mat, Övrigt,
0 kommentarer

Det blev två frukostar för mig idag, men ingen lunch. Anledningen är att jag klev upp väldigt sent eftersom jag var ute på galej igår. Först blev det ett glas mjölk och ett par finn crisp med bregott och leverpastej. Ja, jag vet, jag skulle ju sluta äta finn crisp i tid och otid, men när jag är lite bakis äter jag det jag vill.
 
Efter ett tag kände jag mig piggare och gjorde i ordning en smoothie. Jag tog det jag kände för och det blev både bär och frukt i. Filmjölken är en med extra protein som jag köpte i veckan. Jag valde att slänga med ett ägg i också, för jag kände inte för att äta ett kokt ägg.
 
Bär- och ananassmoothie
  • 2,5 dl filmjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 1 ägg
  • 50 g blåbär
  • 50 g hallon
  • 50 g ananas (hade frysta bitar)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
 

Skrubb och mjukisar

Publicerat 2013-10-26 14:52:17 | i kategori Hår hud smink, Kläder skor accessoarer, Vardag & familj,
0 kommentarer

Idag när jag stod i duschen såg jag min skrubbkräm och skrubbhandskar. Det är så sällan jag använder dom men dagens mående krävde lite extra. 
 
 
Och vad skönt det är! Huden blir så mjuk och len efteråt, så det blev lite kräm efteråt också för att bli extra mjuk.
 
Fram för lite mer lyx i vardagen!
 
 
Idag är det mjuksbyxväder, så det blev mina favoriter från Me&I, raggsockor och mjukiströja. Skönt en regning, trött dag som helst spenderas i soffan...
 

Är med i LCHF-bilagan

Publicerat 2013-10-25 16:24:00 | i kategori Blandat,
3 kommentarer

I senast numret av Expressens LCHF-bilaga finns det en artikel om olika lchf-bloggar och hur och varför de här bloggarna driver sina bloggar. En av dessa är min blogg! Jag blev väldigt glad över att bli tillfrågad om jag ville vara med i den här artikeln, jag tycker det är superkul!
 
Nu har jag än så länge bara hunnit läsa om mig själv, för jag har jobbat idag. Men jag ska definitivt läsa om alla andra också i helgen och kolla in dom bloggarna. Ikväll hinner jag tyvärr inte, för ikväll är det fest!! :-)
 
Jag har fått flera nya följare på instagram under dagen, och om det är någon ny som kikar in här efter att ha läst tidningen, säger jag bara:
 
VARMT VÄLKOMMEN till mig och jag hoppas att du tittar tillbaka till mig! :-)
 
 
 

Spinning och mat

Publicerat 2013-10-24 19:00:41 | i kategori Mat, Träning,
0 kommentarer

Snart är ytterligare en dag till ända. Skönt säger jag, för oj vad trött jag är! Har längtat efter sängen hela eftermiddagen. Innan jag blev trött hann jag ändå med ett lunchspinningpass. Jag har så ont om tid att träna den här veckan, så jag passade på när jag kunde. Jag var också på ett lunchjympapass igår.
 
Egentligen vill jag simma i morgon bitti, men jag har festen jag ska på i morgon kväll, och jag känner att det blir för mycket. Skulle jag simma på morgonen lär jag åka hem efter jobbet i stället för att festa. Och även om jag faktiskt gärna skulle åka hem, är det här den stora festen som bara äger rum en gång om året, så jag vill ju gå också.
 
Det är helt sjukt vad jag svettas på ett spinningpass, det bara rinner från mig. Men jag börjar gilla spinning. Nu har jag bara gått på tre pass, samma pass med samma ledare. Och inte full längd, utan lunchpass. Ska testa fler gånger. Fastnar jag kommer jag att köpa spinningskor.
 
 
Ja, ni ser ju vad jag svettas... Efter spinningpasset blev det gårdagens pannkakor med kesokvarg och bär.
 
Till middag blev det korv idag. Jag brukar köpa ICAs grillkorv med 71 % kötthalt. Den korven gillar hela familjen, jag gillar när det finns mat som alla gillar, så jag slipper handla och laga olika mat/rätter till resten av familjen. Och jämfört med t.ex. hot dogs är dessa korvar mycket bättre!
 
Som tillbehör gjorde jag en äggröra med prästost och så stekte jag butternut pumpa/squash till det. Gott var det! Jag blev inte riktigt mätt tyvärr, så nu har jag småätit mackor i stället.
 
Jag måste se till att baka nåt lchfbröd snart, för nu är det finn crisp jag äter. Nån enstaka finn crisp gör inget tycker jag, men nu har det blivit för många i flera dagar i rad. Skärpning! På måndag... ;-) Det gäller att hitta sina fällor och göra något för att undvika dom. Just nu har dessa mackor blivit en fälla, och jag måste göra något åt det!
 
 

Ny klänning från Mint & Berry

Publicerat 2013-10-23 21:39:13 | i kategori Kläder skor accessoarer, Shopping,
1 kommentarer

Jag har köpt en Mint & Berry-klänning till årets jobbfest som är på fredag. Faktiskt samma märke som jag köpte till förra årets fest. Jag gillar den verkligen, den har en lite annorlunda skärning som jag tycker om. Ska se om jag hittar några bra smycken till också! Jag vet att HM har en massa snygga guldsmycken nu, så det kan bli en sväng dit.
 
Detalj från nacken med guldknappar
 
Dragkedja i guld bak
 
Annorlunda skärning fram
 

Pannkakstårta på dagens meny!

Publicerat 2013-10-23 21:11:04 | i kategori Alla recept, Mejerifritt, Övrigt,
13 kommentarer

Idag gjorde jag nåt nytt till middag. Egentligen skulle vi äta korv, men jag var inte sugen på det. Jag ville hellre äta pannkaka! Emma inspirerade mig till det, och vill du se originalreceptet till det här kan du klicka HÄR! Jag gjorde om receptet lite för att passa vad jag hade hemma i skåpen.
 
 
 
Banan- och blåbärspannkakor 4 port
  • 2 bananer
  • 8 ägg
  • 4 msk kokosnötsmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl blåbär
Mixa alla ingredienser med stavmixer. Stek på mellanvärme i kokosfett eller smör. Servera till exempel med kesokvarg, hallon och kokoschips som jag gjorde eller något annat du gillar. Det här var gott och väldigt mättande! (själva pannkakorna är mejerifria)
 
 
 
 

Vår semestertripp till Höga kusten

Publicerat 2013-10-23 20:33:00 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Så, NU ska jag skriva lite om vår lilla semestertripp för en och en halv vecka sen. Jag fick ju en övernattning på Björkuddens Hotell & Restaurang vid Höga kusten i Ångermanland av min man när jag fyllde år. Han hade bokat en natt redan samma helg. Så vi lämnade bort barnen och drog i väg redan på lördag förmiddag. 
 
Förutom att bara komma bort från vardagen ville vi också vara utomhus och promenera. Vi hade verkligen tur med vädret, det var kanonväder hela trippen, riktigt fint höstväder! Det var först när vi var på väg hemåt som fulvädret kom.
 
Först åkte vi till Rotsidan, som är en 4 km lång kuststräcka med klippor. Underbart vackert! 
 
 
Vi letade upp ett ställe med lä för att ha lite picknick i solen. 
 
Vi hade tagit med oss lite smått och gott hemifrån.
 
Solen speglar sig fint i klipporna.
 
Sen åkte vi till Björkudden där vi skulle övernatta och äta god mat. Tyvärr tog jag inga bilder på middagen, men det var väldigt bra mat! Både jag och maken var mycket nöjda med maten!
 
Björkuddens Hotell & Pensionat
 
På kvällen bad vi om att de skulle starta bastun åt oss. Det visade sig att de startade bubbelpoolen också. Det var bara vi som bubblade och bastade. Väldigt skönt, i mörkret, och med Höga kusten-bron med sina lampor och månen som utsikt. Ni kan klicka in er på länken till Björkudden längst upp för att se mer bilder.
 
 
Frukostbuffén tog jag några kort på. Inte alls tokig buffé! Vi var nöjda båda två då också! 
 
Olika sorters pålägg 
 
Jag åt lite av varje. Jag bara ÄLSKAR hotellfrukost!! 
 
Bild på matsalen, väldigt trevlig! 
 
Dags att checka ut från hotellet och ge oss ut på en liten vandring. 
 
På väg upp på vårdkasberget Valkallen 
 
Uppe på utsiktsplatsen på Valkallen, där vi njöt av att sitta i lä och sola. Det var 24 grader varmt mot den väggen! 
 
En välkomnande stuga!
 
Mycket fin utsikt mot Höga kusten-bron 

Karré på två sätt

Publicerat 2013-10-22 15:49:07 | i kategori Mat,
0 kommentarer

Två varianter på samma rätt, båda med stekt karré och hemgjord bearnaisesås (rest från helgen). Det kan inte bli så mycket enklare, eller godare! :-)
 
Gårdagens middag med stekt kålrot, grönsaker och feta:
 
 
 
Och dagens lunch:
 
 

Födelsedagsmiddag med familjen

Publicerat 2013-10-21 20:25:35 | i kategori Alla recept, Vardag & familj,
6 kommentarer

Igår hade jag familjen på födelsedagsmiddag. Nu var det ju ett tag sen jag fyllde år, men det passade inte förrän igår. Vi blev totalt 9 vuxna och 4 barn. Jag hade gjort i ordning en buffé med lite smått och gott. Jag var rädd för att det skulle bli massor av mat över, men det blev det inte. Gott betyg! :-)
 
Här kommer lite bilder!
 
Vuxenbord och barnbord för att alla skulle få plats.
 
 
Sparris med feta, champinjoner med vitlökssmör, mozzarella och tomater
 
Klyftpotatis, rostade rödbetor, morötter och kålrot. Bearnaisesås.
 
Kycklinggratäng med soltorkade tomater, avokadosallad med bacon och valnötter.
 
Lax med creme fraiche-pesto
 
Till efterrätt gjorde jag en gino med mörk choklad.
 
Det var hallon, blåbär, björnbär, mango, ananas och banan. Jag åt den tillsammans med sockerfri vaniljglass.
 
Jag fick presenter också. Ljuslykta med apelsinljus. Produkter från Body Shop.
 
Blommor, en tavla, två ljusstakar med kanelljus.
 
Nu doftar det härligt hemma av både apelsin och kanel, som lite juldoft. Tack!! ♥

Familjedag med både träning och utflykt

Publicerat 2013-10-19 19:19:13 | i kategori Träning, Vardag & familj,
2 kommentarer

Ojoj, vad trött jag är nu! Men sådär skönt trött. När man känner att det är okej att vara trött, för man vet att det beror på nåt bra. Och att det är tillåtet att vara trött nu, en lördag kväll, som ändå bara ska spenderas i soffan.
 
Idag var det Träningens Dag på Friskis och Svettis i Sundsvall, och vi åkte dit allihopa. Hela familjen för att träna. Resten av familjen gick på familjejympa och jag passade på att gå på cirkelgym under tiden. Jag har aldrig varit på det, det har inte riktigt passat. Samt att jag tycker alltid det känns lite kymigt att gå på ett helt nytt pass själv. Så nu när det var öppet hus tog jag chansen. När jag kom dit visade det sig att det inte bara var Cirkelgym utan Cirkelgym X. Ett extra tufft och intensivt pass! Ojoj säger jag bara... men kul var det!
 
Sen var tanken att jag skulle gå och duscha, men jag kunde inte hålla mig från att gå på medeljympa också, 25 min pass, så familjen fick vänta lite extra på mig.
 
Efter det drog vi iväg till Birsta, till XXL för att kolla på lite saker. Blev lite smått och gott inhandlat. Och sen hem för att äta lunch lite snabbt. För vi hade ju bestämt att vi skulle ut och vandra också! Man vill ju gärna passa på att göra något utomhus de här fina höstdagarna.
 
Så vi gjorde i ordning lite matsäck. Kokade korv (mjölfri) och stoppade ner i en termos. Och så gjorde jag i ordning lite lyxig varm choklad på mjölk, grädde, kakao, honung och choklad. Gott sen på utflykten!!
 
Vi gick upp på Präshusberget och barnen var sååå duktiga!! De tyckte det var roligt och vi tittade på svampar och myrstackar. Och fikade såklart! Här kommer lite bildbombning från utflykten.
 
Framme vid fikastället
 
Fin utsikt
 
Korvdax!
 
Härliga färger på stubben
 
På väg hem igen
 
Och så mera svampar...
 

Dagens outfit och middag

Publicerat 2013-10-18 19:49:24 | i kategori Kläder skor accessoarer, Mat,
2 kommentarer

Idag tog jag på mig min favoritklänning för tillfället. Jag gillar svart och vitt, i det mesta. Så då är ju denna perfekt för mig. Jag gillar att den är svart på sidorna, då känner jag mig lite smalare också. :-) Det är en ärmlös klänning från NewYorker.
 
Nu är inte de här bilderna så bra. Jag brukar inte fota mig själv så här. Plus att den där spegeln i sovrummet verkar inte vara så ren...
 
 
Jag tog ett svart halsband till. Har inte haft det där halsbandet så ofta, men jag har alltid gillat det. Tyckte att det runda passade bra med det randiga. Har ni förresten hört talas om 5:2? Ja nu menar jag inte dieten. Utan i klädseln. Jag läste i nån tidning att man skulle ha på sig två saker som var lite outstanding mot resten av outfiten. Lättare sagt än gjort! Men här blev det både den randiga klänningen och halsbandet. Inte så jättevågat... :-)
 
 
Idag blev det vilodag för mig från träningen. Funderade igår på hur jag skulle göra, men jag kom fram till vila. Väldigt skönt! ;-) Jag har bara ätit gott och kommer nog att ta något senare ikväll också. Lunchen blev en ceasarsallad på BIM här i Sundsvall. Till eftermiddagen bjöd jag och två andra tjejer på fika eftersom vi fyllt/fyller år, så jag åt lite av det också. (köpte pajer med socker från Stenstans bageri) Så nu får vi se hur jag kommer att hantera sockret hädanefter. Om jag KAN hantera det eller om det går överstyr. 
 
När jag kom hem hade maken lagat en god middag! Det är typ en wok med vitkål och morot, sjögräsnudlar, sweet chili och jordnötssmör. Och nåt fläsk till. Det var väldigt gott måste jag säga!
 

Fruktsallad med jordnötssås

Publicerat 2013-10-18 19:16:00 | i kategori Alla recept, Godsaker, Mejerifritt,
1 kommentarer

I tisdags gjorde jag i ordning lite kvällsgott till mig och maken. Det blev en enkel fruksallad och en jordnötssås toppad med kokosflingor. Inspirationen hämtade jag från Emma. Bara naturliga råvaror i detta!
 
 
Fruktsallad med jordnötssås 2 port
  • 1 päron
  • 1 äpple
  • 1 banan
  • 2 msk osötat ekologiskt jordnötssmör
  • 1 tsk carobpulver (kan uteslutas)
  • vaniljpulver
Dela päron och äpple i mindre bitar. Mosa och blanda bananen med jordnötssmör, carobpulver och vaniljpulver. häll såsen över frukten och toppa med kokosflingor.
 
 
Sen åt vi detta i vardagsrummet framför tv:n, med tända ljus såklart! Här hemma tittar vi nästan enbart på Netflix nu för tiden. Så smidigt att själv kunna välja VAD vi vill se, NÄR vi vill se det!
 

Dubbla pass och dagens middag

Publicerat 2013-10-17 18:56:00 | i kategori Mat, Träning,
4 kommentarer

Idag var jag riktigt hurtig och tränade två pass. På morgonen innan jobbet blev det först 30 min simning.
 
Var lite tveksam till om jag skulle lägga ut bilden eller inte, jag gillar inte min degiga mage. Men det här är jag! Magen är den främsta anledningen till att jag vill gå ner i vikt. Men min kropp vill inte gå ner i vikt så det har jag mer eller mindre gett upp. Men det hindrar mig inte från att äta bra och träna. Så kanske kroppen släpper ifrån sig nåt mer till slut!
 
 
Sen blev det lunchspinning på Friskis och svettis. Det är ett 45 min långt pass. Men då är det inklusive stretching. Jag hinner inte vara med på stretchingen för jag måste tillbaka till jobbet. Det går rätt mycket flex att gå iväg på dom här passen. Som tur är har vi en timmes friskvård varje vecka, men den går åt rätt fort ibland.
 
Pulsklockan var på under passet! Och OJ vad jag svettades!! (förresten, någon som vet om det går att på sig pulsklockan när man simmar??)
 
 
Jag märker också att jag kräver mer mat nu när jag tränar än förut. Jag använder mig av appen shape up för att få ett hum hur jag ligger till. Både kalorimässigt och fördelningen mellan protein, fett och kolhydrater. I och med att jag äter mer så äter jag ju mer gram också av vart och ett. Så det känns lite ovant. Men jag kan inte hålla mig till mina vanliga värden, det orkar jag inte med nu. Huvudsaken är att jag äter så jag orkar med allt.
 
När jag kom hem från jobbet fanns det mat iordninggjort. Idag blev det tomat och ostgratinerad kassler och stekt zucchini. Gott som bara den!! Fast allt är ju gott när man är hungrig... :-)
 
 

Jympapass och dagens middag

Publicerat 2013-10-16 20:30:06 | i kategori Träning,
1 kommentarer

Ingen träningshets nu, men jag älskar att träna! Så länge det går bra och jag har motivation så... :-) Jag försöker passa på nu att träna lite extra för jag har tid för det den här veckan. Det blir värre nästa vecka. Och så har jag ju varit typ stillasittande i tre veckor innan. Inte bra, men sån är jag!
 
Det blev ett jympapass på friskis. Jag diggar pulsklockan! Jag har funderat förut om jag verkligen inte bränner mer än vad det står när man fyller i träningen i t.ex. shape up-appen. Och nej, jag förbränner inte mer. Nu har jag det svart på vitt. För egen del känns pulsklockan enbart motiverande, precis som jag hoppades!!
 
Mål med träningen? Inte annat än att fortsätta träna för det gör mig på bra humör. Vill få bättre kondition, hållning och muskler. Och bli av med det fluffet som tydligen fastnat runt midjan. Dom målen räcker gott och väl för mig! Svårt nog faktiskt.
 
Bild på mig före träningen. Förbränningen och dagens middag som maken lagat. Jättegott!! Baconlindad kycklingfilé, vitkålsgratäng och blomkål och champinjoner.
 
Nu ska jag göra något annat som får mig på bra humör. Lägga mig i soffan, titta på TV, film eller serie och äta något gott till!! God natt med er!

Halli hallå!

Publicerat 2013-10-15 16:37:32 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Jag tycks sällan hitta tid att blogga nu. Tråkigt men sant! Jag var borta hela helgen och ligger lite efter hemma sen dess. Igår höll jag på med tvätten och liknande och dog i soffan vid niotiden, döhungrig med en skål kesokvarg med tillbehör. Som vanligt... ;-) (jag hade faktiskt tränat så behövde nog lite extra mat)
 
Men jag har absolut inte glömt bort er, det är bara så mycket som ska hinnas med under ett och samma liv...
 
Jag har det bra i alla fall. Känner mig på rätt bra humör. Äter gott. Har fått tillbaka träningsfeelingen och gillar att röra på mig igen. Igår blev det jympapass på friskis och imorse besökte jag simhallen för motionssimning för första gången på flera år tror jag. Varför så länge sen? Ingen aning, men jag tror jag ska fortsätta simma. För det är skönt!
 
Jag försöker också passa på att få lite frisk luft ibland. Har varit ut lite på luncherna bara för luftens skull. Känns som att man måste passa på nu när det har varit fint väder. Snön och kylan lurar ju runt hörnet...
 
Bilder från helgen hade jag tänkt lägga ut, men det får vänta lite. Ikväll har jag fullt upp igen, så ni får nöja er med det här flummiga inlägget och de här halvkassa instagrambilderna så länge så ska jag ta och äta min torsk med äggsås nu innan jag sticker iväg på kvällens aktiviteter (sjunga och vara chaufför)
 
Förresten har jag en massa tankar om kost, kolhydrater, socker och liknande. Var jag landar? Ingen aning än så länge. Jag vill MÅ BRA! Det är det enda jag vet!
 
Hämtar frisk luft under lunchen
 
 Collage från i söndags när vi var ute och vandrade lite i solen!

Val i stället för socker

Publicerat 2013-10-11 17:18:41 | i kategori Mat, Tips,
0 kommentarer

Jag hade tagit med mig min numera vanliga frukost till jobbet idag som vanligt. Men när jag kom in i köket på jobbet kände jag doften av nybakat och kom på att det var fredag. På fredagar brukar det vara en fikabuffé med en massa smaskigt och jag kände att jag inte visste om jag skulle kunna motstå det idag. Så vad gjorde jag?
 
Jag beslutade mig för att spara min goda frukost till eftermiddagsfikat och i stället äta av jobbets frukost. På så sätt kunde jag också äta nåt gott till eftermiddagsfika! Visserligen blev det två hårdmackor med leverpastej och inlagd gurka (min favorit) till frukost i stället, men i jämförelse med att smaska i mig något på eftermiddagen jag skulle ångra senare tyckte jag det var ett bra val!
 
Kesokvarg med vaniljpulver, blåbär, hallon, kokoschips

It´s my birthday!!

Publicerat 2013-10-10 21:12:25 | i kategori Vardag & familj,
1 kommentarer

Det var några dagar sen jag skrev nåt men ni håller i, och tittar in var och varannan dag. Puss på er!!! När jag är oinspirerad att blogga, inte känner att jag har nåt att säga så känns det inte som någon mening att krysta fram ett inlägg. Då är det bättre att vänta. Jag har dessutom varit lite låg och velat ägna min tid åt annat. Men ni är guld värda som hänger kvar!!
 
Och idag har jag haft en bra dag! Det är ju min födelsedag!!! Och faktiskt en av de bättre på länge, trots avsaknad av glamour...
 
Jag fick fantastiska presenter imorse! Förutom sång och barnteckningar fick jag en pulsklocka (Garmin Forerunner 110) och en övernattning på Björkuddens Hotell och Restaurang som ligger utefter Höga kusten. Och ikväll fick jag en flaska vin och presentkort på bio med tillhörande barnvakt av mina snälla svärföräldrar som barnvaktat min yngsta dotter ikväll. Bara bra presenter som jag verkligen önskat mig! Tack för det!! Min familj (bröder och föräldrar m.fl) har jag inte haft möjlighet att träffa, det får bli en annan gång.
 
 
Börjar känna mig taggad att träna igen, var ett bra tag sen nu. Tur jag har en teknisk man som kan läsa instruktionsboken och lära mig hur den fungerar... ;-)
 
Det här ser jag verkligen fram emot! Balsam för själen - låter ljuvligt!!
 
Men vad menar jag med ingen glamour? Ja, i övrigt har det varit i princip en helt vanlig dag. Visserligen blev jag serverad frukost med tända ljus (!) men sen var det jobb som vanligt.
 
Fast jag flexade ut tidigt för att åka och hämta äldsta dottern som varit och badat med fritids. Hon och jag gick då ut och åt middag, på en pizzeria. Inget fancy, men jag slapp ju laga middag och jag gillar ju kebabsallad! Lyxigt att få vara bara hon och jag ibland. Och så iväg till ridskolan där jag stod och frös.
 
Just nu sitter jag i min ensamhet (eftersom gubben är borta med jobbet över natten). Men jag älskar att få vara för mig själv ibland, och så har jag ju Sigge, katten. Så nu när jag postat detta inlägg, är det dags att tända några ljus, dricka lite te (nytt för dagen) och i stället för att äta tårta äta något annat väldigt gott!! Jag menar, vad ska man med socker till?! ;-)
 
Kesogrädde med vaniljpulver, hallon, blåbär, kokoschips, mandelsmör
 
 
Har inte smakat än, men ser fram emot det!

Föreläsningar om sockret och LCHF

Publicerat 2013-10-05 18:20:00 | i kategori Fakta,
6 kommentarer

Visste du att vi äter ett kilo vetemjöl och ett kilo rent socker per vecka? Om du har en medfödd kolhydrat- och sockerkänslighet kan detta leda tills våra abstinensbesvär. Men ett högt sockerintag leder förr eller senare till pendlande blodsockerhalter och obalans i hjälrnans biokemi för oss alla. Vi drabbas av humörsvängningar i form av trötthet, irritation, nedstämdhet och olust. Sockerätandet förbereder även hjärnan för andra kemiska beroenden - av nikotin, alkohol, vissa läkemedel och tygre droger. 
 
Så står det på baksidan av Sockerbomben i din hjärna, av Bitten Jonsson. Jag hade förmånen att få lyssna på henne idag, på en hälsomässa här i Sundsvall. Tyvärr var det bara en timmes föreläsning så hon skrapade bara på ytan, men jag tyckte det var otroligt bra!!! Jag önskar fler hade tagit tillfället i akt att lyssna på henne, för det här är något som berör alla! Oavsett om du själv har eller inte har något problem med sockret. Det är ju så, att vissa klarar av socker hur bra som helst. Men så finns det ju vi som inte klarar av det. Som har en medfödd känslighet. Hur är det med dig?
 
 
OCH! Vi har också ett ansvar mot våra barn, som inte har möjligheten att välja själv. Det är vi som väljer vad våra barn äter. Och även om det inte syns idag, så kan dagens kostvanor visa skadorna senare i livet. Visste du till exempel att socker är en psykoaktiv substans som skadar hjärnan på samma sätt som andra droger som nikotin, alkohol, heroin, kokain?
 
Ja, socker kommer från naturen, men det gör ju också andra droger
 
Jag lyssnade också på Annika Dahlqvist, som bland annat berättade om hennes historia, med alla hennes sjukdomar hon haft och hur det kom sig att hon började med lågkolhydratkost och det som numera benämns LCHF. Och hur hon blev frisk! Från att ha haft en helt inflammerad mage, axlar osv. Jag som är rätt påläst inom LCHF kände igen det mesta av faktan hon berättade om. Men det var intressant att höra mer om Omega-6 och att det är något vi måste tänka på att inte få i oss mer av. Då tänkte jag på alla fröer, som vi gör fröknäcken av och som ofta används till fil och yoghurt hemma. Fröerna innehåller en hel del omega-6, men där tyckte hon ändå att det var okej att äta dom, så länge det rör som om fröna och inte oljorna. Det är ju heller inga mängder. Men det kan vara värt att tänka en extra gång på hur många fröknäcken du äter... ;-)
 
Annika Dahlqvist

Ny byrå

Publicerat 2013-10-04 20:24:37 | i kategori Hem & inredning, Shopping,
0 kommentarer

Jag ska ta och sätta mig i soffan och fredagsmysa med mannen men tänkte bara berätta om fyndet vi gjorde förra helgen. Vi tog oss en familjetur till IKEA och när vi kom dit upptäckte vi att de hade ett jättebra erbjudande på en byrå som vi slog till på. Vi har haft samma byrå där vi bodde förut, men den sålde vi då. Vi har en vägg hemma som stått tom och som jag inte riktigt vetat vad vi ska ha där. Men den här blev bra. Den står tom än så länge, men det gör den nog inte länge till... Bilder kommer när jag fixat där lite... Vill inreda lite först bara!
 
 
 

Bästa vardagslyxen!

Publicerat 2013-10-04 20:10:54 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Mitt humör och känslostämning har en liten dipp. Det har varit så ett tag. Så jag var tacksam att jag hade en frisörtid inbokad idag, både klipp och färg! Jag älskar verkligen att gå till frissan. Jag älskar att bli omhändertagen och ompysslad. Den bästa vardagslyxen! Jag mår så bra när jag är där! Och så älskar jag när jag går därifrån nöjd, vilket jag gjorde idag! Klippte mig ungefär som vanligt, men gjorde håret mörkare och jag bara älskar färgen!!
 
Instagrambilden här gör inte håret rättvisa, men jag kan inte låta bli att visa. En härlig känsla att känna sig nöjd och snygg!! :-)
 
Jag var på Salong Pomp på Kyrkogatan i Sundsvall, en nyöppnad frisersalong som faktiskt öppnade i tisdags. Jag följde med min frisör till detta nya ställe. Och fick tag i bra produkter också, men dom visar jag senare.
 
 
Blev bjuden på en kopp te i en underbar kopp!
 

Sockerbomben

Publicerat 2013-10-02 20:52:00 | i kategori Fakta, Personliga tankar, Tips,
2 kommentarer

Jag håller på och läser den boken nu. Fullständig titel är Sockerbomben - i din hjärna: Bli fri från ditt sockerberoende av Bitten Jonsson.
 
Jag har läst några sidor och det är väldigt intressant, men också väldigt skrämmande. Jag får reda på saker som jag inte haft någon aning om. Eller anat lite om sen jag kom i kontakt med LCHF och började läsa på lite, men den här förklarar mycket. Något som är klart är att jag har problem. Hur stort återstår att se... 
 
Jag kommer nog att skriva mer om den här boken senare. Men nu ville jag först och främst berätta att jag läser den. Sen måste jag fundera på hur mycket om mig själv jag kommer att berätta här på bloggen. Bloggen är öppen för vem som helst och det är ganska många som läser den. Jag vet inte hur många av er som känner mig. Och hur utlämnande vill jag då vara?
 
Jag ser en massa samband nu, händelser och vanor som lett fram till den jag är idag och de problem jag har. Och ser kopplingar till en massa andra beteenden jag har. Det snurrar väldigt många tankar omkring i min hjärna nu, och jag får be om ursäkt om bloggen blir nerprioriterad.
 
En sak är säker: SOCKER ÄR ETT GIFT!
 
 
Berätta gärna om du läst boken och vad du tyckte. Och vad boken betytt för dig?

Skoshopping

Publicerat 2013-10-02 20:21:17 | i kategori Kläder skor accessoarer, Shopping,
0 kommentarer

Jag älskar att shoppa på hösten! Även om jag älskar sommaren, så älskar jag hösten också! Jag blir alltid shoppingsugen efter nya härliga kläder (gillar att få klä på mig i sköna, gosiga kläder), skor, jackor, inredning... you name it!!! ;-)
 
Jag kände att jag behövde nya kängor, utan klack som både fungerar till byxor och kjol/klänning, sköna att gå i. Jag hittade ett par på Din Sko. Tyckte de var lite för dyr, men det var 20 % om man köpte två par så då slog jag till på det! För det var inte bara jag som behövde skor, även äldsta dottern var i behov av ett par höstkängor! 
 
Känga
 
 Mina kängor i skinn 899 kr
 
Varmfodrad halvhög känga
 Dotterns fodrade kängor 299 kr