Kycklinggryta med currysmak och grönsaker

Publicerat 2013-07-31 19:09:45 | i kategori Kyckling, Mat,
0 kommentarer

Idag blev det gryta till middag igen. Fast kyckling den här gången. Ytterligare ett recept från bloggen, en kycklinggryta med currysmak. Med purjolök, zucchini och champinjoner.
 
 

Vardagslyx en tisdagkväll

Publicerat 2013-07-31 19:04:38 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Igår fick jag lite vardagslyx. När barnen somnat gick jag ner och möttes av det här! Lite mys helt enkelt. Tända ljus. Vin. Gott att äta. En bra film. Och ett fotbad! :-)
 
 
 

Bakar och står i

Publicerat 2013-07-31 16:37:00 | i kategori Vardag & familj,
1 kommentarer

Idag har jag bara hållit på och grejat här hemma. Imorgon har vi ett födelsedagsbarn här, så jag håller på att baka tårta. En LCHF som jag gör idag, med kolakräm och rödvinbärscurd, och imorgon gör jag den hon vill ha, en Barbapapa-tårta. (om jag lyckas) 
 
Det är den här lilla godingen som fyller år. En bild på henne när hon äter broccoli, en av hennes favoritgrönsaker. Fler än jag som har problem med att barnen hellre äter grönsaker än mat? Jag får begränsa grönsakerna så de får i sig nåt protein och fett också. :-)

Hallonsyltskokerskan

Publicerat 2013-07-30 20:14:00 | i kategori Vardag & familj,
3 kommentarer

Jag har varit borta hela eftermiddagen och gjort ärenden. Och nu när jag kommit hem visar det sig att maken och yngsta har kokat hallonsylt. Och jag hittade också bildbevis i kameran. :-)
 
Kokerskan rör i kastrullen
 

Korvgryta med sjögräsnudlar

Publicerat 2013-07-30 19:47:00 | i kategori Alla recept, Kött, Mat,
2 kommentarer

Ibland när jag har dålig matfantasi, går jag tillbaka och tittar i bloggen vad jag lagat tidigare. Och då hittar jag ju en massa smaskig mat! :-) En del som jag helt glömt bort och kan då göra igen. Idag blev det dags för en korvgryta med salsiccia, som jag hittade igen i frysen. Jag följde receptet och slängde dessutom i en påse sjögräsnudlar. Enkelt och gott!
 

Jag saknar frukt!!

Publicerat 2013-07-30 12:07:00 | i kategori Blandat,
4 kommentarer

Saknar det så väldigt mycket just nu! Men vad är det jag saknar egentligen? Är det sockret? Jag vet inte. Jag har ätit både vattenmelon och nektariner i sommar och det är så himmelens gott!! Men jag får lite ångest över alla kolhydrater som finns i. Jag som inte ens tränar något för tillfället. Samvetet hade varit bättre om jag hade tränat hårt. 
 
Hur gör ni? Äter ni frukt? Jag undviker ju det, det gör mig hungrig och sötsugen. Men jösses, så gott det är...
 
 

Lax med dillmajonnäs och brysselkål

Publicerat 2013-07-29 19:50:23 | i kategori Alla recept, Fisk, Mat, Mejerifritt, Tillbehör,
2 kommentarer

Jag gjorde det idag igen. En grymt god middag!!
 
Vad tycker ni om brysselkål? För min del har det kommit att bli en av mina absoluta favoriter! Men det ska vara den frysta, den färska gillar jag inte så mycket. Jag steker den frysta brysselkålen i smör, rätt länge så den blir lite småbränd. Och så saltar jag med flingsalt. Så gott! Det smakar popcorn tycker jag! :-)
 
Som ni ser på bilden så bestod middagen av ugnsstekt lax, med olivolja, salt och peppar. Gurka, sallad, avokado, stekt brysselkål och så den goda dillmajonnäsen med gurka. Den har jag lämnat recept på tidigare, men vill ni ha det så kika HÄR!

 

Gjort majonnäs

Publicerat 2013-07-29 17:14:26 | i kategori Blandat, Mat,
0 kommentarer

 
Jag har precis gjort i ordning lite majonnäs. Den hemgjorda är ju liksom bäst, helt utan socker! Jag gjorde dubbelt recept den här gången. Det är lika bra det när jag använder den som bas till sås ockås. Receptet hittar du HÄR!

Paleogröt till frukost

Publicerat 2013-07-29 11:02:03 | i kategori Alla recept, Frukost, Mejerifritt,
4 kommentarer

Från @ecomaria hittade jag ett recept på en paleogröt som jag åt till frukost idag. Väldigt lik den gröt jag gjort förut. God och mättande, jag fick inte i mig allting. Jag pudrade kanel över och åt kokosmjölk till. Som typ vanlig gröt. :-)
 
 
Paleogröt 1 port
  • 3 ägg
  • 2 msk kokosnötsmjöl
  • 1,5 dl kokosmjölk
Vispa ihop ingredienserna i kastrull och låt koka ihop som vanlig gröt till lämplig konsistens.

Tips på frukostbröd

Publicerat 2013-07-29 08:55:55 | i kategori Frukost, Mat,
0 kommentarer

God frukost med en kopp te och en tekaka till 
 
Tittar ni igenom recepten nån gång? Det finns lite blandade recept. Till exempel det här brödet som jag återigen gjorde förra veckan. Klicka på länken så kommer du till receptet, Tekakor med chiafrön.
 

Ytterligare en dag på badet

Publicerat 2013-07-28 21:54:01 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Det har varit jättefint väder idag också, så även den här dagen har spenderats på bad och sol. Hur skönt som helst! Men jag ser faktiskt fram emot några dagar med lite svalare väder nu. Så jag kan komma ikapp lite här hemma. Det finns några saker jag måste göra innan torsdag när min minsting fyller 4 år! :-)
 
Hur har ni spenderat dagen? Har ni också haft fint väder?
 
Lilltjejen älskar att dansa och posera :-)
 
 Dagens middag, tacotallrik med ostchips

Grillad karré med stekta grönsaker

Publicerat 2013-07-27 21:25:56 | i kategori Alla recept, Kött, Mat, Mejerifritt, Tillbehör,
1 kommentarer

Grillad karré med stekta grönsaker
 
Gjorde en jättegod middag idag!! Grillad karré med stekta grönsaker, riktigt lyckat och smaskigt! (och mejerifritt sånär som på smöret)
 
Som marinad till köttet blandade jag
  • rapsolja
  • tamarisoja
  • salt
  • peppar
  • BBQ & grill mesquite-krydda
  • chiliflakes
  • lite honung
Och som stekta grönsaker hade jag
  • aubergine
  • färska champinjoner
  • lök
Dessa stektes i MYCKET smör och saltades. Och så lite blandad sallad till det, provencalsk sallad, röd parika och rädisa. 
 
Smörstekta grönsaker med flingsalt. Går att variera i oändlighet.
 
 
 

Semester och barnfri tid

Publicerat 2013-07-27 20:20:00 | i kategori Vardag & familj,
1 kommentarer

Semester är det nu alltså. Och så har vi faktiskt haft ett par barnfria dagar den här veckan också. Först en dag förra veckan och nu två till. Förra veckan var vi först på bio och såg the Lone Ranger, och sen var vi och dansade på Ånäsparken till Blender. Filmen var mycket bra!!
 
Den här veckan hann vi med ännu mer på våra två dygn. Först gick vi till Fågelbergsstugan, hemifrån. Allt som allt rörde det sig om bara runt en mil. Men det var fint väder och skönt att röra på sig, tillsammans.
 
Paus vid Fågelbergsstugan
 
Sen var vi på bio igen och såg World War Z. Också en bra film, med en massa action. Fast jag gillade Lone Ranger bättre!
 
Dagen efter var vi först hemma och sen gjorde vi oss i ordning och åkte hem till lillebror med sambo. Där drack vi vin och åt middag. Och sen drog vi iväg till Hällesjö för att dansa till Umbrella. Jag var där ganska ofta för runt 12 år sen. Det var väldigt trevligt måste jag säga! :-)
 
I bilen på väg till Hällesjö
 
Dagen efter det tog vi sovmorgon och åkte sen och hämtade barnen hos mamma och pappa. Därefter drog vi iväg till Bänkåsviken för bad och sol!
 
Härligt med lek i sanden och långgrunt
 
Och sen har vi fortsatt och åkt och badat. Igår på Bänkåsviken igen tills det började åska. Sen åkte vi på 3-årskalas, där det också blev bad (till och med för mig) och middag. Och idag bad på Himlabadets utebad. Jag tycker vi utnyttjar semestern ganska bra! :-)
 
 Att sola är favoritsysselsättningen nu för tiden :-)

Kladdkaka med kakao och mandelmjöl

Publicerat 2013-07-27 19:54:01 | i kategori Alla recept, Godsaker,
1 kommentarer

 
NU kommer receptet på kladdkakan jag gjorde på bloggens 1-årsdag. Det blev lite senare än tänkt, men jag har semester och det har varit fint väder så jag har inte varit in på datorn en enda gång sen sist. Som sagt, jag gjorde kakan med kakao i stället för choklad som annars är så populärt, just för att hålla nere kolhydraterna. Det är samma recept som jag använt till kladdiga muffins.
 
Jag gjorde kakan i två portionsformar, 12 cm i diameter. Och jag som är en sån gottegris hade inga problem att få i mig allting, men jag tycker nog att den här smeten ger 4 portioner. 
 
Kladdkaka med kakao och mandelmjöl 4 port
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 msk bakery+ (eller ta valfri sötning)
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 krm salt
Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Rör ner det smälta smöret. Blanda mandelmjöl, kakao, vaniljpulver och salt i en annan bunke och blanda sedan ner i äggsmeten. Häll i lämplig form. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 7-8 minuter. Ta ut och låt svalna. Låt dom gärna stå i kylskåpet några timmar så får den en härlig krämig konsistens och smak. Jag var sent ute och stoppade in den i frysen så den skulle få rätt konsistens.
 
Servera gärna med vispad grädde och hallon. Mycket gott!!

Bloggens 1-årsdag!

Publicerat 2013-07-23 12:35:58 | i kategori Mat, Vardag & familj,
6 kommentarer

Ja, den firades igår! Inget planerat så där, men jag gjorde något jag inte gjort på länge, nämligen bakade! Jag har släppt liite på tyglarna och äter lite mer liberal LCHF för stunden. Jag blandar lite mellan strikt, fakir, nollning, liberal, olika långa fastor hela tiden. Och igår blev det en god kladdkaka! Fast med kakao i stället för choklad för kolhydraternas skull! ;-)
 
Mycket god kladdkaka, receptet på den kommer senare!
 
 Stekt aubergine i skivor, ihoprullad. Grillad kyckling, lite bea och blandade grönsaker.
 

På badet i SVEA-bikinin

Publicerat 2013-07-22 19:51:10 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Idag har vi varit och badat på Kubenbadet. Det var strålande solsken när vi klev upp i morse (förmiddag) och trots att det inte var nån väldig värme passade vi på att åka till badet. Men fy vad det blåste kallt!! Det var bara längs backen det gick att vara avklädd. Barnen fick klara av att bada själva för det var ingen av oss som ville kliva i. Fast det alltid är varmt i vattnet där. Men efterhand mojnade det till rätt skönt faktiskt!
 
Här en bild på mig idag i min allra nyaste bikini. Inte den jag visade förut, den här köpte jag efter det, också på halva priset på Intersport. Fick den här fina rosa från Svea för 250 kr! (första gången jag vågade ta på mig trosor med knytning, så solbrännan är inte alls anpassad efter dom... :-))
 
 

Ostchipsmackor till frukost

Publicerat 2013-07-21 10:43:41 | i kategori Alla recept, Bröd, Frukost, Mat,
5 kommentarer

I en facebook-grupp såg jag ett tips om att använda ostchips i stället för bröd. Så jag köpte Gouda färdigskivad ost och gjorde ostchips igår. (jag vet, ICA Basic är inte bästa osten, men ibland är jag bara praktisk) Lade ut skivor på en plåt med bakplåtspapper. "Gräddade" i 200 grader, tills de fått färg. Igår åt vi dom som dom var, men jag testade faktiskt att ha dem till mackor och det var inte alls dumt!
 
Dagens frukost blev en kopp fett-te och två ostchipsmackor med bregott, ost och gurka. Totalt 1 g kolhydrater.
 
 

Semesterbilder

Publicerat 2013-07-20 22:01:57 | i kategori Vardag & familj,
3 kommentarer

Jag berättade nog aldrig vad det var vi gjorde när vi var iväg på semester. Vi lånade mina föräldrars husvagn och drog iväg en vecka till Orsa camping. Vi hade bara bokat fem nätter, men låg kvar två nätter till. Och då var vi nöjda allihopa och ville åka hem. Jag var i alla fall väldigt nöjd med vår plats och med campingen med strand och bad.
 
Men semestern började inte sådär jättebra. Först kom vi iväg senare än tänkt, på kvällen. Och på vägen ner upptäckte vi punktering på husvagnen när vi stannat för att äta. Det tog ett tag... och när vi kom fram till campingen, i mörkret, vid 1-tiden på natten, så hade inte campingen lagt ut någon nyckel åt oss som lovat. Som tur var fanns en "nattvakt" där och hjälpte oss tillrätta och var vägvisare till platsen. När vi väl fått husvagnen på plats och vi satte igång för att börja bädda och få in barnen i sängarna, släcktes alla lampor och det blev tvärmörkt. Det hade gått en säkring. Så då var det bara att fortsätta göra i ordning i mörkret. Vi kom i säng halv tre på natten. Inte så glada... Men sen blev det bättre!! :-)
 
Så här kommer några bilder från semestern. Det var inte så ofta vi hade med oss "stora, riktiga kameran", så det blev inte så många bilder. Men håll till godo! :-)
 
Fina barn i husvagnen 
 
Jag dricker fett-te till frukost
 
Figurerna på Tomteland. Mycket bra där! Vi fyllde två heldagar utan problem!
 
Vi åkte lite trampbåt på Tomteland 
 
Vi drog oss över sjön på en flotte
 
Familjen har blivit sagoväsen
 
Foto med fina sagofen, och jag och lillan som dansar ringdans runt midsommargranen :-)
 
Fina blommor och fina tjejer! ♥
 
Lek på stranden i Orsa 
 
Kvällsdopp för tjejerna i Orsa 
 
Jag hittade nya funktioner på kameran och lattjade lite! :-)
 
 

Sovshorts med spets

Publicerat 2013-07-20 19:00:04 | i kategori Kläder skor accessoarer, Shopping,
0 kommentarer

Newyorker hittade jag fina sovshorts. Jag har inte använt såna tidigare, men köpte ett par tidigare i somras, och det är så himla skönt tycker jag. De här fanns i andra färger också, tror det fanns vita och rosa också. Det kan bli så att jag köper ett par till! :-) Och så tog jag bara ett linne från garderoben till.
 
Det är väl inget fel i att vilja ha fina kläder att sova i också?? Jag är less på over-sized nattlinnen...
 
Förlåt för fläckarna, spegeln är visst smutsig...
 
En fin rosett framtill...
 
...och en fin spets nertill.

Stekt fläsk med löksås

Publicerat 2013-07-20 11:30:22 | i kategori Alla recept, Kött,
1 kommentarer

Den här rätten åt jag för några dagar sen. Och varenda gång jag äter den så bara njuter jag och säger att det är min favoriträtt! Det låter ju inte så upphetsande med stekt fläsk med löksås, men det är bara så himla gott!! :-)
 
 
Och så är det så himla lätt också!!
 
Stekt fläsk med löksås
  • någon form av stekfläsk
  • lök
  • grädde
  • smör
  • ev. salt och peppar till fläsket
Stek fläsket i smör och lägg i form. Stek skivad lök i samma stekpanna. Slå över lagom mängd grädde och låt puttra ihop. Slå över löksåsen och servera.
 

Ny randig bikini

Publicerat 2013-07-19 22:07:07 | i kategori Kläder skor accessoarer, Shopping,
2 kommentarer

 
Jag köpte mig en ny bikini igår, för halva priset på Intersport. En fin blårandig med orange snören. Det blev två toppar, det är ändå de som torkar sämst, som jag helst byter när jag är på badet.
 
Det bästa är när man får blanda storlekar som man vill, för jag tog tre delar med tre olika storlekar. Alla tre delarna blev bara ca 200 kr.
 
1. storlek 38
2. storlek 42
3. storlek 40 (trosorna)

En stor köttbit till middagen

Publicerat 2013-07-19 20:54:38 | i kategori Mat,
1 kommentarer

Idag lade jag på en ordentligt stor köttbit på tallriken! :-) Men nä, jag åt inte upp hela. Jag hade nog kunnat göra det men hejdade mig, och sparade en del till i morgon. Jag misstänkte att jag skulle få ont i magen om jag åt upp hela. Det är grillad kalv, smörstekt vitkål, baconlindad sparris och lite bearnaisesås.
 
 
 

Jag ÄR nöjd med vad jag åstadkommit hittills!

Publicerat 2013-07-19 20:30:47 | i kategori Viktminskning,
3 kommentarer

Jag tänkte på en kommentar jag fick för några dagar sen. Och jag insåg att jag ÄR väldigt nöjd med vad jag åstadkommit hittills!! Jag har nått en vikt jag faktiskt aldrig trodde att jag skulle nå. Och jag kan ha kläder som sparat i garderoben men aldrig kunde tro att jag skulle ha igen. Och jag kommer i alla kläder nu!
 
Nedanstående bild visar att det är lite skillnad. Sånt här är viktigt att påminna sig om. Vad man faktiskt åstadkommit, när det känns som att man bara kämpar i uppförsbacke hela tiden. För mig går det inte fort, men det går. Och jag SKA dit jag vill!
 
Den vänstra bilden är inte från början av viktresan, där har jag gått ner några kilon, men det skiljer ca 13-15 kg mellan bilderna tror jag. Den högra är tagen i måndags, första dagen efter husvagnssemestern.
 
Båda dessa plagg är såna som jag aldrig trodde jag skulle ha igen. Men kjolen passar och det finns lite plats över, och det gick bra att ha det lilla gula linnet till.
 

Semestermat

Publicerat 2013-07-19 19:45:54 | i kategori Mat, Tips,
0 kommentarer

Nu blev det tydligen en liten bloggpaus igen. Jag har så mycket att tänka på så jag har inte förmått mig till att sätta mig vid datorn. Jag har som sagt hållt mig till LCHF hela husvagnssemestern och jag tänkte visa några bilder på vad jag ätit. Nån som kanske kan få lite inspiration och idéer till sin egen semester.
 
Jag vet många som "unnar" sig på semestern, eller hela sommaren och kommer tillbaka till hösten och gått upp ganska många kilon. Jag själv kände mig uppblåst den här veckan jag var borta och funderade och kom på att jag nog åt ganska mycket dolt socker, samt nötter, choklad och vin. Så det var nog inte så konstigt. Men vikten var ungefär densamma som när jag åkte hemifrån i alla fall!
 
Bilderna kommer från instagram så några kanske har sett dom redan. Jag har inte med någon buffé-bild. Men vi åt på buffé tre gånger under veckan, och det är ju tacksamt som LCHF:are att kunna välja själv. Men även om man lätt kan välja bort de synliga kolhydraterna så döljer det sig säkert en del socker där i marinader och såser.
 
Grillkorv med räksallad
 
En dag hade vi med oss sån här god mat till badet, rester från en middag i husvagnen
 
En annan variant på korv och räksallad :-)
 
 Ceasarsallad på Tomteland i Mora
 
Stavmixern var med så kunde jag göra fett-te
 
En kyckling-mozzarella-pesto-sallad på McDonalds (5 g kolhydrater)
 

Ostpizza med bacon

Publicerat 2013-07-16 16:16:36 | i kategori Mat,
1 kommentarer

Jag gjorde inte bara goda biffar igår. Jag gjorde en god ostpizza till lunch också. Den här gången med bacon på. Smidigt att göra allt i micron! :-)
 
 

Blandfärsbiffar med broccolimos

Publicerat 2013-07-15 22:11:00 | i kategori Alla recept, Kött, Mat, Mejerifritt,
2 kommentarer

Nu har jag kommit hem efter en vecka i husvagn. Vi hade det väldigt bra, men det var skönt att komma hem. Och jag längtade efter riktig, hemlagad mat. Jag har visserligen hållit mig till LCHF även på semestern, men det blir ändå lite sisådär och en del snabbmat. Så idag var det dags att laga mat.
 
Till middag gjorde jag blandfärsbiffar med broccolimos, med extra smör. Inspirerad av ett recept från boken LCHF på riktigt av Monique Forslund. Byt ut smör mot t.ex. ghee så blir det helt mejerifritt.
 
 
Blandfärsbiffar med broccolimos ca 3-4 port
  • 500 g blandfärs
  • 2 ekologiska ägg
  • 0,5 ekologisk grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • broccoli
  • smör
Blanda alla ingredienser utom broccoli och smör. Forma till biffar och stek i fett. Koka broccolin. Stavmixa tillsammans med smör och krydda med salt och peppar.
 
De här biffarna blev väldigt goda tyckte hela familjen. Den där grönsaksbuljongen gjorde det lilla extra. :-)

Solar och har det skönt!

Publicerat 2013-07-13 12:42:23 | i kategori Vardag & familj,
4 kommentarer

Ny smyger jag in ett litet inlägg iaf, med en bild från idag.Jag har det bra som ni ser. Jag bara njuter av solen! :-)
 

En ros, från mig till er!

Publicerat 2013-07-08 22:46:37 | i kategori Blandat, Personliga tankar, Vardag & familj,
4 kommentarer

 
Den här rosen är till er! Till er som troget följer mig, och peppar mig, i mina uppgångar och nedgångar. Jag tackar er alla!! ♥
 
Nu kommer jag nog ta lite sommarbloggpaus. Just nu är hela familjen ledig samtidigt och jag hoppas på lite skön ledighet med sol och bad. Instagram kommer kanske uppdateras, men bloggen ska jag fösöka låta bli några dagar. Får se hur det går... :-)
 
GLAD SOMMAR

Nybäddad säng väntar...

Publicerat 2013-07-06 22:12:03 | i kategori Hem & inredning,
4 kommentarer

Jag bäddade med helt nya sängkläder ikväll. I ekologisk bomull. Ska bli såå skönt att gå och lägga sig... :-)
 
 
Jag gillar färgerna och mönstret. Det går bra ihop med resten av rummet. Som ni ser så är det lite naturtema om ni tittar på tapeten som skymtar fram ;-)

 
 
 
 
 
 

Stekt rabarber med vispad kokosmjölk

Publicerat 2013-07-05 13:20:07 | i kategori Alla recept, Godsaker, Mejerifritt,
4 kommentarer

 
Här får ni lite rabarberinspiration!
 
Jag tror det var förra helgen som maken ville äta något med rabarber. Vi tog och stekte rabarber i mycket smör och kryddade med kardemumma. Till det blev det kokosmjölk, lättvispad. Vi valde att inte söta något, men det är ju valfritt!
 
 

Gatufesten och en stressfri dag

Publicerat 2013-07-04 18:53:22 | i kategori Vardag & familj,
2 kommentarer

Igår drog Gatufesten igång här i Sundsvall och jag var på plats! Maken fick stanna hem med barnen, jag hade bestämt träff med en mammaledig kollega. Och jag hade superkul!! 
 
Petter var där och hade konsert och det var riktigt bra. Kände inte igen så många låtar, men jag gillar verkligen hans sound så jag bara njöt! :-)
 
Det blev rätt sent (och mycket vin) så jag har varit lite trött idag, men helt okej. Det kanske inte var så tokigt att jag åt popcorn inatt, och sen resorb och finncrisp när jag kom hem. ;-)
 
Idag har det varit grått väder här, och vi hade inga planer, så jag drog med mig barnen ner på stan för att äta lunch och strosa runt. De skulle absolut äta på McDonalds så jag gav med mig, men vi tog med oss maten ut och åt på en parkbänk. Och jag köpte wokad älg i bröd, och lämnade brödet, helt okej! Däremot åt jag även frozen yoghurt senare, vilket var bra sött...
 
Men det bästa med dagen var att vi inte hade några tider att passa, alla var på bra humör och det var bara liksom skönt! Nu fortsätter vi med att titta på film och äta jordgubbar. Sen blir det godnatt för mig! :-)
 
Jag, redo för att lämna jobbet, och börja min semester med party! ;-)
 
 Åt supergod middag på Invito igår. Kalvytterfilé, chevrekräm och sötpotatis!
 

Morgonjoggade

Publicerat 2013-07-03 16:38:00 | i kategori Träning,
4 kommentarer

Klev upp tidigt och gick ut för att promenera imorse. Men fötterna började springa av sig själv så det blev en joggingtur istället! Det var riktigt skönt ute! Och bra att ha träningen gjord, för ikväll blir det fest. Nu har jag tagit semester!! :-)
 
 
Svetten bara rann efteråt...
 

Varm dag och ny kjol

Publicerat 2013-07-02 18:38:59 | i kategori Blandat, Kläder skor accessoarer, Shopping,
3 kommentarer

Oj, vad varmt det varit idag!! Jag har jobbat hela dagen, men det var knappt så att det gick att fika utomhus. Jag tog en sväng på stan på lunchen också och det var såå härligt!!
 
Som tur var hade jag väldigt sköna kläder på mig. En ny långkjol från Indiska, väldigt mjuk och skön. Och så nya skor med bling-bling som jag köpte i Spanien.
 
Tårna fick titta fram idag!
 
Kjolen fladdrar i vinden så man ser inte riktigt hur den ser ut. Men bilden på mig och min äldsta fina dotter blev väldigt bra tycker jag, visst är hon fin!

Koladoftande fett-te och dagens middag

Publicerat 2013-07-01 22:15:57 | i kategori Alla recept, Frukost, Mat, Övrigt,
2 kommentarer

Som ni vet så har jag ju börjat dricka fett-te ibland. Går ju precis lika bra att använda kaffe, fast det dricker inte jag. Det kallas gärna för MBC - magic bullet coffee, eller bara bullet.. kärt barn har många namn... Även min man gillar den här drycken så han tar också en kopp ibland.
 
Jag tycker det blir godast att ta 25 g ekologiskt saltat smör och 1 msk ekologiskt kokosfett, lägga i en kopp, hälla över lite kokhett vatten. Ställa ner mixerstaven och mixa. (viktigt att mixa om man inte vill att fettet ska flyta ovanpå) Fylla på med vatten och stoppa ner en tepåse. Och det godaste är att använda söderte. Då lukter det så gott, det luktar kola! :-) Och då kryddar jag inget extra. Ibland tar jag andra smaker och kryddar då gärna med kanel och/eller kardemumma.
 
 
Det är perfekt att dricka en sådan när man känner att man behöver öka upp fettet lite. Ibland är det svårt att göra det i maten kan jag tycka. Jag var hungrig ikväll, hade ju ändå cyklat idag. Så jag åt några ostskivor när barnen fick sitt kvällsfika. Men i stället för att riskera att börja trycka i mig kolhydrater drack jag en sådan här efteråt. Perfekt!
 
 
Dagens middag blev faktiskt god till slut. Det var meningen att vi skulle äta tacos, men maken hade glömt köpa tacosås, vilket jag blev lite grinig över, och majs till barnen vilket dom blev lite grinig över, så jag gjorde en annan variant. Värmde tacoköttfärsen med ost i micron så den smälte och åt kokt ägg, en halv avokade och babyspenat och gurka till! 
 
 

Cyklat till och från jobbet

Publicerat 2013-07-01 21:43:47 | i kategori Träning,
3 kommentarer

Idag hände det äntligen. Jag tog cykeln till jobbet! Dumt att det inte hände förrän nu, men det finns liksom ett visst motstånd på morgnarna... ;-) Och min cykel är så tung så det är ingen bra cykel att pendla med så jag har inte haft ett sånt jättestort sug efter det!
 
Enkel resa är det nästintill 1 mil. Och till jobbet är det ingen större fara. Blir lite svettig, visst, men det rinner inte. Däremot är det värre hem. Det är så mycket backar på vägen hem, så då är en dusch ett måste! Idag var jag klädd i träningskläder både dit och hem. Duschade på jobbet i morse. Men det kändes lite fånigt, för cykeln matchade inte kläderna om man säger så... Eller vad säger ni? :-)
 
Självklart har jag hjälmen på när jag cyklar! Det hoppas jag att ni också har!
 
Jag har länge velat ha en ny cykel. Jag har varit väldigt nöjd med den här, men just för den här typen av cykling vill jag ha en annan. Så ikväll var vi faktiskt ut och spontanköpte en ny cykel till mig. Inget fancy alls, men en lättare och smidigare, med fler växlar. Köpte den på Biltema, så jag får se hur länge den håller...