Chokladkräm med grädde och hallon

Publicerat 2012-08-31 15:41:30 | i kategori Alla recept, Godsaker,
2 kommentarer


Min misslyckade topping från igår blev en härlig efterrätt idag. Som jag åt till mellanmål... ;-)
 
Chokladkräm 4 port
125 g philadelphiaost
0,5 dl vispgrädde
50 g mjukt smör
3,5 msk kakao
2 msk sukrin melis
0,5 tsk vaniljpulver
2 tsk hasselnötssmör
1 dl hallon
 
Blanda ihop allt med en elvisp. Häll upp i skålar och låt kallna i kylskåp åtminstone några timmar. Servera med vispgrädde och hallon.
 
Jag hade inte hällt upp krämen innan utan tog från skålen med sked, ni kan nog få det snyggare! :-)

Har du diabetes?

Publicerat 2012-08-31 15:11:00 | i kategori Fakta, Tips,
0 kommentarer

Eller ligger du i riskzonen för att få diabetes typ 2. Då kan du titta in på den här sidan och läsa historier om folk med diabetes och hur det går att äta sig frisk och få normalt blodsocker och slippa mediciner.
 

Vikthistorier

Publicerat 2012-08-31 15:01:59 | i kategori Fakta,
0 kommentarer

Vill du läsa om andras vikthistorier? Titta då in här på Kostdoktorns sida. Där finns massor av historier att läsa! Kanske du kan hitta inspiration där?
 
 
 

Omelettlunch

Publicerat 2012-08-31 11:56:00 | i kategori Alla recept, Mat,
0 kommentarer

Hittade korv i kylen som gått ut, så det var bara att välja på att slänga eller tillaga. Jag valde det senare, det var nog inget fel på dom. Det var Ostwurst, 73% kötthalt, med 1,5 kolhydrater/100 g.
 
Korv- och ostomelett
4 ägg
4 msk vatten
3 korvar i skivor
smör
prästost i skivor
 
Blanda ägg och vatten med en gaffel. Stek korven i smör. Häll över äggsmeten och rör om och stek på medelvärme. Lägg över ostskivor. Detta räcker till 2-4 portioner beroende på hur hungig man är.
 
 
 
 

Mindre och mindre?

Publicerat 2012-08-31 10:59:00 | i kategori Viktminskning,
0 kommentarer

Jag gick upp på övervåningen för att bädda sängarna och såg kartongen med gamla kläder stå på sovrumsgolvet. Jag har sparat en del kläder som varit för små och plockat fram dom eftersom. Det har legat kvar kläder där som jag inte fått på mig och nu tänkte jag att jag skulle få undan den där kartongen från golvet. Öppnade den först för att se vad som var i och tänkte att jag kan väl lika gärna prova dom innan, det fanns kläder som passar hösten. Och tänk, nu har jag plockat fram ALLA kläderna och kartongen ställdes undan tom!
 
Nu har jag inte samma smak som jag hade då, men vissa grejer kan jag kanske använda ibland. Och mina finaste sommarklänningar, varav en helt oanvänd, passade bra nu! Har längtat efter dom där klänningarna, tyvärr kunde jag inte ha dom förut i sommar, men kanske nästa sommar? Eller på en utlandsresa nästa vår?
 
Så jag vet inte, det händer inget på vågen, inte på måttbandet heller. Men kanske det händer nåt på kroppen ändå som inte jag ser. Jag fick faktiskt en kommentar förut i veckan på jobbet att hon tyckte att hon såg att jag blev mindre för varje dag. Inget jag ser, men roligt är det i alla fall!!! :-)
De här kläderna hade jag på min första jobbintervju på mitt nuvarande jobb, för fem år sedan. Har knappt använt dom sen dess då de blev fort små.

Chokladbakning

Publicerat 2012-08-31 09:15:00 | i kategori Godsaker,
0 kommentarer

Satte igång och bakade i går eftermiddag. Det gick väl sådär... Slutresultatet var det inget fel på men det var lite trassel på vägen dit... :-)
 
Jag har funderat på att göra chokladcupcakes och igår var det dags. Jag använde mitt grundrecept som jag hittat på själv men insåg efter allt bak att jag inte skrivit upp de förändringar jag gjorde... suck... men jag TROR jag kommer ihåg...
 
Och den topping jag gjorde först blev inte bra. Jag hade i fler ingredienser eftersom och spritsade till slut på det. Men var inte nöjd, så jag skrapade av det och gjorde en annan som blev mycket bättre! Men den första tror jag blir god som efterrätt med grädde och hallon, ska testa det också.
 
Recepten kommer senare!
 

Toast på kesoplättar

Publicerat 2012-08-31 08:50:56 | i kategori Alla recept, Mat,
1 kommentarer

Testade något nytt till middag igår som jag varit sugen på att testa länge. Och det blev hur gott som helst! Receptet kommer från Åse som har bloggen 56 kilo och ni hittar originalreceptet här - hon kallar detta för Croque Monsieur.
 
Jag gjorde till mig och maken och dubblade receptet
 
2 ägg
1 liten burk keso
1,5 msk fiberhusk
lite salt
ost
skinka
tomat
 
Blanda ihop ägg, keso fiberhusk och salt. Stek plättar i smör på medelvärme. När du vänt på plätten kan du lägga på ost, skinka och tomat, så osten får smälta. Lägg den andra plätten över och servera.
 
Tips!
Det går att använda stavmixer så blir det nog en jämnare smet, jag bara vispade ihop det.
Det tar ganska lång tid innan de går att vända, jag försökte alldeles för tidigt och det gick inte så bra ;-)
Använd den fyllning du själv gillar. Men ost och skinka är ju en klassiker.
Jag lade på mycket fyllning på båda plättarna så den blev högre, och maken fick tre plättar med mycket fyllning.
 
Detta var mycket godare än jag trodde! Rekommenderas!!
 

Trött kväll

Publicerat 2012-08-30 22:18:53 | i kategori Blandat,
1 kommentarer

Efter att jag ätit min lunch idag blev jag oerhört trött och vilade på soffan innan det var dags att åka till skolan och hämta stortjejen och hennes kompis. Fick väldigt ont i huvudet också och bestämde mig för att ställa in kvällens träning.
 
Efter Alvedon kändes det bättre och jag satte igång med bakning. Och god middag. Efter det åkte hela familjen till ridskolan. Skönt med frisk luft trots regn.
 
Åter hemma lade jag mig med 3-åringen i sängen. Det tog en timme innan jag kom därifrån, så jag var rätt mosig.
 
Nu börjar det bli dags att lägga sig. Jag får återkomma med dagens bak och middag!
 

Mättande frukost

Publicerat 2012-08-30 12:52:58 | i kategori Frukost,
0 kommentarer

Dagis är stängt idag och i morgon så jag är hemma med 3-åringen. Och jag har ju så svårt att låta bli frukost när jag är hemma så idag blev det en rejäl frukost! En kopp te och två fröknäcken med bregott, tre små ägg och majonnäs på. Blev 5 g kolhydrater av det. Både mättande och gott!

Träning 29/8

Publicerat 2012-08-29 22:05:55 | i kategori Alla recept, Träning,
1 kommentarer

Hade inte möjlighet att komma iväg på nåt pass idag, men eftersom det är öppet hus kunde jag gå på gymmet i stället. Jag har annars bara jympakort på Friskis och Svettis. Jag stod på crosstrainern i 15 min och löpbandet i 18 min, körde med intervallträning den här gången. Kul! Intervallträning ute när jag joggar själv tror jag inte att jag fixar, men på löpbandet blir det en annan grej. Får se om det blir fler gånger!
 
Svettades väldigt mycket som vanligt! Tar det som ett tecken på att jag har hög förbränning! ;-)
Före träning  Efter träning Mellanmål efter träning
Jag gjorde en mumsig smoothie på 1 dl turkisk yoghurt, ca 0,5 dl grädde, 0,5 dl frusna hallon, 1 krm vaniljpulver och 1 tsk hasselnötssmör. Och ett kokt ägg till det. Mumsigt och mättande!!

Spenatsoppa

Publicerat 2012-08-29 21:51:00 | i kategori Alla recept, Mat,
0 kommentarer

Här ska ni få receptet på en jättegod soppa!
 
Spenatsoppa 4 port
30 cm skivad purjolök
300 g frusen spenat
1-2 vitlöksklyftor
5 dl vatten
1,5 tärning grönsaksbuljong
2 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 dl philadelphiaost
 
Bryn purjolök i smör. Tillsätt spenat och vitlök. Fräs några minuter. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Häll i grädde, creme fraiche och philadelphiaost och låt soppan småkoka i 10-15 min. Ta gärna en stavmixer och mixa soppan. Servera med kokt ägg.
Ser du den fina gubben i soppan? Helt oavsiktligt! Men kul blev det! ;-)

Smörgåstårta?

Publicerat 2012-08-29 15:34:00 | i kategori Tips,
0 kommentarer

Hur ska man göra när man blir bjuden på smörgåstårta då? Ja, det är ju upp till var och en. Den jag fick på jobbet idag var så bra för det gick att skrapa bort fyllningen! Det är svårt på vissa. Så jag åt bara det godaste, fyllning och toppingen! :-) Fast det såg kanske inte så smakligt ut på tallriken när jag skrapat av det, men gott var det iaf!
 
 

Tänk positivt!

Publicerat 2012-08-29 10:20:39 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

 
Värt att tänka på!

Fruktstund på skolan

Publicerat 2012-08-28 21:43:00 | i kategori Jag och LCHF, Personliga tankar, Tips, Vardag & familj,
3 kommentarer

Min dotter som just börjat ettan äter lunch 10.30 på dagen. Väldigt tidigt!! Och sen äter de mellanmål 13.30, och en fruktbit 16.30. (Frukost 7.30) Så det är ju väldigt bra om hon kan ha med sig något extra i väskan. Skolan, och även andra föräldrar, tycker det är bra med fruktstund. Jag gillar ju inte snabba kolhydrater så jag tycker inte att frukt är så bra utan ser hellre att hon äter nåt mer riktigt med mer näring. Hade tänkt att jag skulle skaffa en sån där matlåda med kylklamp i locket så kan hon i stället ha med sig korv eller ost kanske. Men till dess får hon ibland frukt och ibland grönsaker. Imorgon blir det körsbärstomater! :-)
 
Hur gör ni med era barn? Är jag ensam om att skicka med nåt annat än frukt? 
 
 

Matdagbok 27 augusti

Publicerat 2012-08-27 21:13:37 | i kategori Matdagbok,
0 kommentarer

Har blivit rätt mycket mat idag. Åt ingen frukost, brukar inte göra det när jag jobbar nu för tiden, försöker hålla periodisk fasta på veckorna. Till lunch blev det fylld baconlindad kycklingfilé med broccoligratäng. Jag åt inte hela lådan utan tänkte jag skulle äta mer senare, för jag skulle träna efter jobbet. Men så tyckte jag det blev lite konstigt att jag skulle äta efter jobbet innan träning, gillar inte att ha för mycket mat i magen när jag tränar. Så jag åt två ägg kl 15 och en näve cashewnötter kl 16. Och sen tränade jag mellan 16.30 och 17.30. Puh, jobbigt pass.... Sen var jag vrålhungrig när jag kom hem och satte i mig två portioner älgköttsgryta, två fröknäcke med bregott och en scones med bregott och leverpastej. Sen kände jag mig mätt... :-)
 
Nu är det snart godnatt för mig för jag är jättetrött. Kanske det blir något mer i magen först... :-)
Gott med älgkött!! :-)

Öppet hus Friskis & Svettis

Publicerat 2012-08-27 20:42:38 | i kategori Träning,
0 kommentarer

Nu är hösten här och då börjar gymmen ha Öppet hus! Och då finns det inga ursäkter längre till att inte träna! Passa på och prova på olika pass eller gym och hitta det som passar dig! För mig är det Friskis & Svettis som gäller som nu har Öppet hus i TVÅ VECKOR t.o.m. 9 semptember! Se friskis Sundsvallssida här.
 
Jag började hösten idag med ett jympapass med medelintensitet. Och VAD JOBBIGT det var! Där kom förklaringen till varför jag inte får ner joggtiden. Jag är helt enkelt för DÅLIGT tränad! Dålig kondis och lite muskler. Men det var kul ändå. Men jag tror jag blir tvungen att köpa mig ett sånt där fult pannband, för svetten rinner ner i ögonen på mig hela tiden och det svider!!

Träningsdagbok v 34

Publicerat 2012-08-26 21:33:00 | i kategori Träningsdagbok,
0 kommentarer

 
Måndag: jogging 7,6 km, 58 min. Bänkpress.
 
Tisdag: 20 min lunchpromenad
 
Onsdag: 45 min lunchpromenad
 
Torsdag:
 
Fredag:
 
Lördag: morgonjogging 4,1 km, ca 30 min
 
Söndag:
 
Får fortfarande inte till då mycket träning som jag vill, men det är ju inte dåligt i alla fall. Men jag behöver öka om det ska hända nåt med kroppen...

På med gamla jeans

Publicerat 2012-08-26 21:10:20 | i kategori Viktminskning,
0 kommentarer

Tog på mig ett par gamla jeans idag. Förra gången jag provade dom kunde jag äntligen stänga knappen. Idag satt de perfekt! :-)
 
 
Bortse från putmagen ;-)
 

Dansskola

Publicerat 2012-08-26 21:06:00 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Idag började tjejernas dansskola. För den äldsta har det inga problem, hon har ju dansat flera terminer. Men idag skulle lillan, vår nyblivna 3-åring börja också. Hon var minst av alla, hon är ungefär tre äpplen hög ;-) Från början verkade det inte alls som att det skulle fungera, hon började nästan grina och jag hade fullt sjå med att hålla kvar henne på golvet och inte behöva bära henne. Jag hade glömt hur blyg en 3-åring kan vara och hade inte alls förberett mig på att dansa. Hade tjocka jeans på mig och som tur var ett linne. Alla föräldrar som var med var tvungen att vara med och dansa. Och det var jättekul men åh så varmt!! Jag var helt genomsvettig efteråt!! Sen återstår det att se om hon klarar av att vara med själv sen...
 

Fredagsshopping

Publicerat 2012-08-25 21:22:00 | i kategori Kläder skor accessoarer, Shopping,
0 kommentarer

I fredags gick jag på stan på lunchen med siktet inställt på nya byxor. De svarta jag brukar använda började bli både utslitna och för stora och var inge roliga att ha på sig. Hittade både byxor och annat smått och gott! ;-) Fast det blev inte mycket till färg...
Ser ni? Tror det försvunnit lite mer från rumpa/lår och runt knän
 
Byxorna är hur små som helst! Jag fick använda en barngalge för att hänga upp dom. Men är sjukt stretchiga! :-) Dr Denim från Palt. Och så en kavaj från Divided HM.
Vet inte vad jag ska kalla det här... typ en dräktjacka? Från Gina Tricot iaf...
En tröja från Vero Moda, lite grön i färgen.
En baskofta från Gina Tricot
 
Sen köpte jag ett par saker till men de ska jag lämna tillbaka. Det ena var en kofta som inte alls var min stil och så var det en tröja som var en storlek för stor. Det är ju inte alltid man hinner prova på lunchen...

Hallonchokladkaka

Publicerat 2012-08-25 18:33:00 | i kategori Alla recept, Godsaker,
1 kommentarer

Jag gjorde den här kakan förra veckan. Och den var väldigt god efter att ha fått stå i kylen över natten. Jag åt den med vispad grädde och hallon. Jag hade först tänkt att jag skulle modifiera receptet först, men äh, det var gott så här kommer det! :-)
 
25 g smör
60 g 86% choklad
40 g 70 % choklad
0,75 dl grädde
2 dl hallon
Blanda allt i en kastrull på låg värme på spisen.
 
Blanda sedan ner de torra ingredienserna
 
4 msk mandelmjöl
2 krm vaniljpulver
2 msk kakao
2 tsk sukrin melis
1 tsk bakpulver
 
175 grader i ca 5-7 minuter
 
Det räcker till två portionspajformar. (Tänk på att det är en mastig kaka med mycket chokladsmak.)
 
 
 
 

Marinerat kött till middag

Publicerat 2012-08-25 18:10:09 | i kategori Mat,
1 kommentarer

Nu har jag återigen ätit en dundergod middag! Grillade kotletter som jag marinerade själv. Har inte gillat köpt marinad på ett tag, tycker de smakat lite unket. Jag blandade ihop rapsolja, soja, salt och peppar och en ny krydda, bbq & grill mesquite från Santa Maria utan tillsatser. Jag blandade i en plastpåse och la ner köttet och blandade om. Och köttet blev mycket godare nu än med de köpta marinaderna! :-) Till köttet åt vi vitkålsgratäng, det blev jättegott!!

Jogging och frukost

Publicerat 2012-08-25 10:20:38 | i kategori Frukost, Träning,
3 kommentarer

 
Låg och drog mig på morgonen, klev inte upp förrän vid halv nio trots att barna vaknade tidigt. Drog på mig joggingkläder, drack lite vatten och åt en ostskiva och gav mig sen ut på den korta rundan på 4,1 km. Det kändes bra, men ändå får jag en dålig tid. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att få upp farten. Det är dags att få ner kilometertiden till under 7 minuter nu. Någon som har tips?
 
Efter det har jag ätit en jättegod frukost! Så god så jag vill ha mer, men ska försöka besinna mig. ;-) 1dl turkisk yoghurt blandad med en skvätt vispgrädde, linfrön, pumpakärnor, solroskärnor, hasselnötter, valnötter och hallon. Ett fröknäcke med mycket bregott, 4 skivor ost och några gurk- och tomatbitar.
En frukost som ger 892 kcal, 80 g fett, 15 g kolhydrater och 31 g protein för den som är intresserad av det. Så även en LCHF-frukost kan ge en hel del kolhydrater! Var försiktig med det om ni är ute efter viktnedgång! Nu hade ju jag varit ute och gjort av med en del så jag tillåter mig det. (kolhydraterna kommer främst från yoghurten och hallonen)

Dagens mat 24/8

Publicerat 2012-08-24 21:48:00 | i kategori Mat,
0 kommentarer

Idag hann jag inte äta på lunchen då jag var ute och shoppade i stället. ;-) Så jag åt min mat på fikat i stället. De andra fikade gofika så jag kände mig som ett ufo, men det är väl smällar man får ta... Det blev två kokta ägg och det som var kvar av räkröran från igår. 
Till middag gjorde jag baconlindade kycklingfileer fyllda med en röra av philadelphiaost, soltorkade tomater, vitlök, salt o peppar. Över det hade jag på riven ost och parmesan. Väldigt gott!!  
Någon frukost åt jag inte, däremot har jag fikat lite ikväll.

23 augusti

Publicerat 2012-08-24 10:49:00 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Igår var det skolstart och första dagen i första klass! Spännande!! Ny lärare som jag inte träffat förut som jag fick ett bra intryck av. Det blir nog bra hoppas jag!
 
Jag hade tagit ledigt hela dagen så jag hade ingen brådska hem och kunde stanna så länge hon tyckte var okej. Vi tog en promenad dit, Lisa och jag, för att undvika parkeringsproblemen. Solen sken så det var var skönt! Tyckte jag iaf. ;-)
 
Sen gjorde jag inte så mycket medans jag var hemma, tog det mest lugnt. Lagade en god omelett med korv.
Hämtade sen henne direkt efter skolans slut, då det var dags för tandläkare där hon skötte sig exemplariskt. Sen fick hon köpa lite nya skolkläder.
 
Till middag blev det hamburgare. Jag tog scones som bröd och gjorde en räkröra till.
Sen bar det iväg till ridskolan!

ICA-reklam

Publicerat 2012-08-23 12:34:00 | i kategori Tips,
1 kommentarer

Jag läser sällan reklamhäftena från livsmedelsaffärer. Jag handlar alltid det jag behöver, grädde, smör, ägg osv när det behövs, oavsett pris. Vi hoppar över ganska mycket i livsmedelsaffären när vi inte äter så mycket kolhydrater. Kött köper vi inte så väldigt ofta, för vi har ofta i frysen och bunkrar gärna när det är bra pris. Men idag tittade jag i bladen från ICA Matfors och ICA Maxi.
 
ICA Matfors hade väldigt bra erbjudanden denna vecka! Många ta 3 för 2 av bra matvaror! Tummen upp!
 
 
 
ICA Maxi däremot verkar mest fokusera på fördigrätter, margarin och socker. Som vanligt tycker jag.... Tummen ner!
 
Så ta på er dom där hälsosamma glasögonen nästa gång ni bläddrar i ett sånt där blad. Det är inte så svårt att hoppa över sockersidorna... :-)

Jag och vågen...

Publicerat 2012-08-23 11:18:36 | i kategori Viktminskning,
1 kommentarer

Jag hade ju bestämt mig för att bara väga mig en gång i månaden, men jag inser att det går inte. Från början hade jag en hemsk abstinens och längtade efter den, men det la sig efter några dagar. Skönt! :-) (inte riktigt sunt det där) Men jag känner också att jag behöver den för att det inte ska gå åt fel håll. Väger jag mig inte så gör det inget om jag äter det och det och det och går upp i vikt för jag ser det inte på vågen... Typ... Jag vill ha kontroll via vågen. Så nu är den framplockad igen! Och jag kände mig ungefär så här i morse:
 
Fast helt missnöjd var jag inte, det var kanske det lägsta hittills, jag bara trodde, eller hoppades, att det skulle vara mindre... Men jag väntar med att rapportera vikt tills månaden gått tror jag.

Lunch blev middag

Publicerat 2012-08-22 21:13:54 | i kategori Mat,
0 kommentarer

Ja, det blev ju aldrig så att jag åt någon mat på lunchen idag eftersom jag tog en längre promenad. Tänkte att jag kan väl äta lite på fikat i stället. Men när jag satt på fikat kom jag på att jag hade glömt att jag skulle äta så jag tänkte att jag äter det väl till middag i stället... Och det passade ju bra, maken var borta och barnen skulle äta rester från igår så jag slapp laga mat helt och hållet! :-)
 
Brukar jag äta på det här sättet? Nej, verkligen inte! Men just nu håller jag på och experimenterar lite...
 
Det blev kycklinggratäng och broccoli, mums!! 

Filmtips

Publicerat 2012-08-22 21:11:03 | i kategori Blandat,
1 kommentarer

Jag ser inte så många filmer för jag har inte tid med det. Men förra veckan fick jag ett ryck och tog med mig barnen och hyrde fem filmer. Tre till dom och två till mig! :-)
 
Den första, Letters to Juliet, hade jag inga förväntningar på alls, jag hade inte hört talas om den förut. Men den var bra. Jättebra!! Kanske en typisk tjejfilm, men vad gör väl det? Kärlek och romantik och bra skådisar som Amanda Seyfried.
 
What if you had a second chance to find true love? Tror du på den sanna kärleken?
 
Den andra filmen jag såg var The King's Speech, med COLIN FIRTH! Allt med honom är ju en given succé naturligtvis, även om han alltid kommer vara bäst som Mr Darcy... ;-) Filmen var jättebra! Handlar om kung Georg VI och hans svårigheter med sin stamning. Rekommenderas starkt! En film även för killar.... ;-)
 
The King's Speech bygger på den sanna historien om Englands kung Georg VI och hans kamp för att finna den röst folket så väl behövde höra.
 
 

Vackra, sovande barn...

Publicerat 2012-08-22 21:07:00 | i kategori Vardag & familj,
4 kommentarer

Finns det nåt vackrare än sovande barn?
 
Inte efter att man tampats med en gallskrikande 3-åring i alla fall... ;-)
 
Är det normalt att en 3-åring plötsligt börjar gallskrika och kan göra så en halvtimme eller så? INGENTING hjälper! Kan hända när som helst. Vid läggdags, vid halv sex på morgonen, vid tio på kvällen.... liiite jobbigt då... Jag kan inte komma ihåg att det var så med den större, men det kanske bara är jag som glömt... Hur har ni det med era 3-åringar?
 
Tillägg: Det kan hända när som helst. Vaken eller sovandes. Ibland finns det en orsak, ibland inte. Hon kan börja skrika bara ändå. Ibland misstänker vi att hon behöver kissa eller att hon vill torka näsan, men hon svarar inte, det går inte att kommunicera. Storasyster ligger inte bakaom det. Inte det här iaf... ;-) Det är säkert vanligt 3-årstrots, men oj så jobbigt! Speciellt om det händer på tiiidiga morgon...

Bloggtips om bakning

Publicerat 2012-08-22 20:40:00 | i kategori Tips,
0 kommentarer

Har hittat en blogg med mycket fina LCHF-bakverk. Jag har själv inte provbakat något av recepten än, men kommer säkert göra det! Kolla in själv på Marja Folckes blogg bakasockerfritt!
 
 

I have the body of a god...

Publicerat 2012-08-22 14:31:35 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

 
Hehe, ja nog känns det så ibland! :-)
 

Lunchpromenad

Publicerat 2012-08-22 13:11:18 | i kategori Träning,
0 kommentarer

Idag blev det en längre lunchpromenad i stället för mat. 45 min kom jag upp i! Turfade samtidigt och lyckades ta tio zoner - lunchrekord! Hade jag inte turfat hade det blivit en mindre runda, men det är så roligt ibland! :-)
 
Maten kan nog vänta till lite senare, så hungrig är jag inte! :-)
 
 

Matdagbok 21 augusti

Publicerat 2012-08-21 22:31:10 | i kategori Matdagbok,
0 kommentarer

Frukost: en kopp te
 
Lunch kl 12: falukorv och broccoligratäng
 
Middag kl16: falukorv och broccoligratäng (hade delat på lunchlådan, skulle inte hem efter jobbet)
 
Mellanmål efter middagen då jag fortfarande var hungrig kl 17: ett kokt ägg
 
Kvällsfika kl 20.30: en kopp te och ett fröknäcke med bregott, ost, paprika
 
  Hoppsan! Råkade visst äta en av mina goda cupcakes också!! ;-)

Broccoligratäng

Publicerat 2012-08-21 22:18:26 | i kategori Alla recept,
0 kommentarer

Gjorde en god broccoligratäng igår som jag hittade i boken LCHF för hela familjen av Monique Forslund. Äldsta dottern hade bestämt att hon skulle laga middag så det skulle bli falukorv. Och då stod jag för ett tillbehör som åtminstone gick hem hos oss vuxna! :-)
 
1 broccolihuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
peppar och salt
2 dl riven ost
 
Lägg broccoli och skivad lök i en ugnsform. Blanda resten, utom osten, och häll över. Gratinera i ugn 180 grader i 30-40 min. Ta ur och strö över den rivna osten och gratinera tills osten får fin färg.
 
Jag använde fryst broccoli och körde in den i ugnen. Det blev vattnigt men funkade. Antagligen bättre att koka den först. Men jättegott!!

Blev glad!

Publicerat 2012-08-21 21:54:00 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Idag sa en av mina fina körvänner något snällt till mig. Hon läser min blogg och sa att hon tyckte om den och att jag skriver så fint! Jag blev jätteglad!! Jag skriver ju inte om några spännande saker och jag tycker inte själv att jag skriver fint, jag skriver ju bara rakt upp och ner. Jag tycker det är roligt att blogga och jag vill att någon läser den så därför blir jag så oerhört glad av att någon tycker om den!! :-) Tack Jenny!!
 

Jogg och bänkpress

Publicerat 2012-08-20 21:12:00 | i kategori Träning,
0 kommentarer

Tog mig ut och joggade ikväll. Det var nära att det blev korta rundan bara för att jag kände mig lat, men beslutade mig till slut för långa rundan. Och bena började kuta iväg och jag följde efter. Tänkte att det här kommer aldrig gå vägen. Men jodå! Jag märkte att det gick rätt bra och hade som mål att jogga uppför en backe i taget. Till slut insåg jag att jag kanske skulle orka jogga runt hela vägen så jag kämpade. Och klarade av det! Hoppades på tidsrekord också, men var 4 sekunder för långsam....
 
Tog några set bänkpress efteråt, passade på innan maken gav sig ut på sin runda. Jag vågar inte göra det när jag är ensam hemma, då jag kör tills jag inte får upp stången längre...
 
 
 

Halloncupcakes med hallonfrosting

Publicerat 2012-08-20 15:17:00 | i kategori Alla recept, Godsaker,
2 kommentarer

Provade att baka muffins efter eget recept idag. Resultat? Väldigt lyckat! Jag tycker det är så roligt att baka efter eget huvud! :-)
 
Halloncupcakes med hallonfrosting
Receptet ger 8 minimuffins
 
muffinssmet:
1 ägg
1 msk sukrin melis
0,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosnötsmjöl
0,5 tsk vaniljpulver
50 g mjukt smör
0,5 msk grädde
0,5 msk creme fraiche
0,5 tsk bakpulver
1 dl hallon
 
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Blanda sedan ihop allt i samma bunke. Portionera ut i muffinsformar. (Använd gärna en minimuffinsform för att behålla formen) Grädda i 175 grader ca 20-25 min i övre delen av ugnen.
 
frosting:
50 g mjukt smör
50 g philadelphiaost
1,5 dl hallon
1,5 tsk sukrin melis
 
Blanda alla ingredienser med elvisp. Spritsa över muffinsen. Garnera med ett hallon.
 
Hallonen gör toppingen naturligt rosa utan karamellfärg
 
(Tillägg, detta recept är gjort med färska hallon. Det blir en annan färg och lösare med tinade frusna hallon. Det kan också behövas mer sötning då, prova dig fram!)
 
 
 
 
 
Provar du baka receptet? Kom gärna med feedback! Och berätta var du hittat receptet! :-)
 
 

Bakar bröd (lchf-scones)

Publicerat 2012-08-20 14:27:00 | i kategori Alla recept, Bröd,
0 kommentarer

Hade slut på LCHF-bröd idag så jag behövde fylla på lite. Gjorde både mitt vanliga fröknäcke plus ett mjukt bröd som det var länge sen jag gjorde! Scones, helt okej i smak och otroligt lätta att göra!
 
Lchf-scones
 
4 ägg
0,5 dl creme fraiche
1 dl grädde
2,5 dl pofiber
 2 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
0,5 msk fiberhusk
salt
 
Vispa ihop grädde, creme fraiche, ägg. Blanda ihop övriga ingredienser med äggblandningen. Låt svälla en kvart. Grädda i 200 grader ca 20 min, tills de får fin färg.
 
 
 
Receptet kommer från lchfrecept.com (Frukost på balkongen-scones)

Introduktion till LCHF

Publicerat 2012-08-20 09:15:45 | i kategori Fakta,
0 kommentarer

Läs om enkel, basic LCHF:

LCHF står för Low Carb, High Fat. Eller lite kolhydrater med en högre andel fett.

GÖR SÅ HÄR

  • Ät gärna: kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker och naturligt fett (som smör).
  • Undvik helst: socker och stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris, potatis).

Ät när du är hungrig tills du är lagom mätt. Så enkelt är det. Du behöver alltså inte räkna kalorier eller väga maten. Och glöm alla industriframställda lightprodukter, nyckelhålsmärkningar och liknande.

När du undviker socker och stärkelserik mat stabiliseras ditt blodsocker och det fettlagrande hormonet insulin sjunker. Då ökar din fettförbränning och du blir mättare.

KOSTRÅD

Ät gärna

  • Kött: Valfri sort. Nöt, gris, vilt, kyckling. Fettranden är nyttig liksom skinnet på kycklingen. Välj gärna ekologiskt och gräsbetat om du kan.
  • Fisk och skaldjur:´Alla sorter. Gärna feta fiskar som lax, makrill eller strömming. Undvik panering.
  • Ägg: I alla former. Kokt, stekt, omelett. Gärna ekologiska.
  • Naturligt fett, feta såser: Använd gärna smör och grädde i matlagningen så blir det godare och du blir mättare. Bearnaisesås, hollandaisesås, läs på förpackningarna eller gör själv. Kokosfett, olivolja och rapsolja är också bra alternativ.
  • Ovanjordsgrönsaker: Alla sorters kål, till exempel blomkål, broccoli, vitkål, brysselkål. Sparris, squash, aubergine, oliver, spenat, svamp, gurka, grönsallad, avokado, lök, paprika, tomat med mera.
  • Mejeriprodukter: Välj alltid det fetaste alternativet. Riktigt smör och Bregott, grädde (40 %), crème fraiche, feta ostar. Fet grekisk/ turkisk yoghurt. Var försiktig med vanlig mjölk och fil, de innehåller mycket mjölksocker. Undvik smaksatta, sockrade och lättvarianter.
  • Nötter: Bra som tv-godis (helst i måttliga mängder).
  • Bär: Okej i måttliga mängder, om du inte är superstrikt/-känslig. Goda med vispad grädde.

UNDVIK HELST

  • Socker: Värst av allt. Läsk, godis, juice, sportdrycker, choklad, kakor, bullar, kaffebröd, glass, frukostflingor. Även sötningsmedel undviks helst.
  • Stärkelse: Bröd, pasta, ris, potatis, pommes frites, chips, gröt, müsli och så vidare. »Fullkornsprodukter« är bara mindre dåliga. Måttliga mängder rotfrukter kan vara okej om du inte är alltför noga med kolhydraterna.
  • Margarin: Industriell smörimitation med onaturligt hög omega-6-halt. Har inga hälsofördelar, smakar dåligt. Statistiskt kopplat till astma, allergier och andra inflammatoriska sjukdomar.
  • Öl: Flytande bröd. Full av maltsocker tyvärr.
  • Frukt: Mycket socker. Ät undantagsvis som naturligt godis.

UNNA DIG VID FEST

Du bestämmer när det är fest. Viktnedgången kan bromsas en aning.

  • Alkohol: Torrt vin (vanligt rödvin eller torrt vitt), whisky, konjak, vodka, drinkar utan socker.
  • Mörk choklad: Minst 70 % kakao, helst bara lite.

DRICK TILL VARDAGS

  • Vatten: Smaksatt eller kolsyrat om du behöver.
  • Kaffe: Gärna med vispgrädde i, testa!
  • Te: Svart, grönt, vitt …

 

Titta i affären på innehållsförteckningen. Högst 5 g kolhydrater per 100 g födoämne är ett enkelt nybörjartips.

 

Källa: Kostdoktorn.se

Träningsdagbok v 33

Publicerat 2012-08-19 22:03:00 | i kategori Träningsdagbok,
1 kommentarer

Riktigt dålig träningsvecka...... Ingen träningsinspiration...  :-(  Tur jag hade någon liten lunchpromenad iaf...
 
 
Måndag: jogging långa rundan 7,6 km 59 min
Tisdag: -
Onsdag:  20 min lunchpromenad
Torsdag: 30 min lunchpromenad
Fredag:
Lördag:
Söndag: lite styrketräning, hantelcurl och hantellyft åt sidan
 
Här ligger dom och hånar mig...

Kycklinggratäng med soltorkade tomater

Publicerat 2012-08-19 20:20:13 | i kategori Alla recept, Kyckling, Mat,
0 kommentarer

Dagens middag
 
Kycklinggratäng med soltorkade tomater
 
4 stora kycklingfiléer, ca 1300 g smör
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
100 g philadelphiaost
8-9 soltorkade tomater
parmesanost
salt, peppar
 
Skär kycklingen i lagom stora bitar, stek i smör, krydda. Lägg över i en ugnsform. Blanda ihop vispgrädde, creme fraiche, philadelphiaost, strimlade soltorkade tomater och slå över. Riv över parmesanost efter eget tycke. Grädda i 200 grader, 20-30 min tills det fått fin färg.
 
 

Snabbmat med LCHF

Publicerat 2012-08-19 19:51:00 | i kategori Tips,
0 kommentarer

Går det att äta snabbmat när man äter LCHF? Klart man kan! Det är ju så, att även om ambitionen finns att bara äta nyttig, hälsosam, hemlagad mat så kommer tillfällena när man inte har tid eller inte har orken att laga mat. Vad gör man då? Beställer en pizza? Nej! Det finns faktiskt INGEN anledning att balla ur och börja käka kolhydrater som bara leder till ont i magen och sötsug och i värsta fall ångest! Det finns alternativ överallt! Jag ska ge lite exempel:
 
Vet du att det kommer att dröja mellan måltiderna och du är rädd att råka köpa nån godbit när du blir hungrig? Ta med ett kokt ägg! Funkar bra att ha med sig i handväskan, klarar av att ligga där i flera timmar! Och ha alltid i kylen när du är hemma och lusten att börja leta i skåpen kommer...
 Ska du vara borta över dagen och måste ha med egen matsäck? Tomt på idéer när du inte kan ta med dig en pastasallad eller en baguette? Kolla kylen, där finns säkert lite god korv, pålägg, ost, ägg. Hallon i frysen kanske? Mörk choklad i skafferiet? Har du några fröknäcken att göra supergoda mackor med? Jättebra med plockmat i kylväskan!
Ute på stan, hungrig och skulle vilja sätta dig i gräset eller på en parkbänk och äta nåt enkelt? Gå in på ICA och köp grillad kyckling, korv, ost, grönsaker, röror, eller en egenkomponerad sallad om de har det. Själv köpte jag grillade kycklinglår, körsbärstomater och skagenröra i veckan och satte mig vid vattnet i hamnen.  
Besök på pizzeria? Ska resten av familjen äta pizza? Det behöver inte du, beställ en kebabsallad i stället! Jättebra LCHF-alternativ! Jag lyxade t.o.m till det med en lightdricka i fredags, men det gör jag nog inte om, det är ju MYCKET godare med bubbelvatten i stället! :-)
Ute och åker på vägarna? Känns det som att det bara finns snabbmat att äta efter E4:an? Skriker ungarna efter McDonalds? Passa på och ta av när du ser en MAX-skylt! Barna bryr sig nog inte om det är MAX eller McDonalds, så länge de får en leksak :-) De har goda lowcarb-burgare med salladsblad i stället för bröd! Tänk på att ta extra servetter för det sölar. Inget att äta i bilen med andra ord. Och kanske att ta extra dressing eller ost för att öka mättnaden?
Hemma och bakis? Kan inte köra bil? Bor för långt bort för hemkörning? Om du alltid har mjukt bröd i frysen (t.ex. fröbröd) kan du alltid göra varma mackor. Perfekt bakismat med myyycket ost på... :-)
Fredag eftermiddag, på väg hem från jobbet, för trött för att ens tänka på att laga mat, men vill verkligen undvika snabbmat? Köp med dig en grillad kyckling hem! Servera med lite olika grönsaker i olika skålar så att alla kan välja vad de vill ha. Att skära upp lite grönsaker tar verkligen inte lång tid. Perfekt att bjuda familjen på och du kan känna dig duktig som kunde bjuda dom på nåt gott och nyttigt trots att du var jättetrött. Glöm inte bearnaisesåsen på flaska eller burk! ;-)
 
 
 
 
*** Du ser, det finns inga ursäkter, det finns alltid alternativ om du bara vill! Lycka till! ***
 
 
 

Blivit med skoter

Publicerat 2012-08-19 16:21:09 | i kategori Vardag & familj,
2 kommentarer

Vi är ibland ganska spontana av oss när det gäller att köpa roliga grejer. (Eller i alla fall det som maken tycker är roligt, det är lite segare med det som jag tycker är nödvändigt...) Maken tog och åkte upp till Umeå tur och retur i fredags och köpte en skoter. Vi saknade en förra vintern. Vi bor ju ute på landet och det känns som att man måste ha en skoter då. ;-) Nä, men det skulle vara kul att kunna ta en tur och åka och pimpla lite kanske. Nu testar vi med en gammal begagnad skoter så får vi se hur mycket vi vill använda den.
 

Bakat mer

Publicerat 2012-08-19 16:13:26 | i kategori Godsaker,
0 kommentarer

Har experimenterat med bakning idag också! Tycker det är roligt... :-)
 
Idag blev det en kaka med hallonglasyr. Men jag ska göra om receptet lite och prova igen innan jag släpper det också. Jag tycker den blev väldigt god, men ska ändå försöka få den ännu godare. Men jag kan ju bjuda på ett par bilder så länge!
 

Experimenterar

Publicerat 2012-08-19 14:37:16 | i kategori Godsaker,
0 kommentarer

I helgen har jag experimenterat med lite gotta. I fredags var jag sugen på choklad och testade att göra två olika choklad"rätter" med hallon. Tänkte först att jag skulle göra typ chokladfudge och kom sen på att jag ville testa att göra en kladdkaka också. Så jag gjorde båda två. Fudgen blev aldrig så hård så det gick att äta med fingrarna, bara med sked. Konsistensen blev som nutella. Men smaken var god. Kladdkakan blev en mastig chokladkaka, med kanske lite för mycket chokladsmak, men väldigt god med grädde och hallon till i alla fall. Jag ska nog ta och förfina recepten innan jag lägger ut dom. :-)
 
Jag hade samma grund. Sen delade jag smeten i två och la till lite extra grejer i det som skulle bli kladdkaka. Använde portionspajformar.
 
"Hallonchokladfudgen"
Det som blev chokladkakan
 
 

Varma mackor a la LCHF

Publicerat 2012-08-19 13:08:00 | i kategori Alla recept, Mat,
0 kommentarer

Det här är så smaskigt!! Varma mackor är en sak jag saknat sen jag började med LCHF. Jag har gjort varianter ibland, men dagens mackor var nog godast hittills! :-)
 
Jag använde mjukt fröbröd som botten. På med bregott, tomatpuré, en skiva ekologisk kokt skinka, MASSOR av ost, pizzakrydda. In i ugnen på 225 grader tills de ser goda ut!
 

Påfyllning

Publicerat 2012-08-19 11:52:00 | i kategori Mat, Tips,
0 kommentarer

Var på ICA Maxi igår och köpte på mig lite bra varor att ha hemma. De har en plats med en massa bra LCHF-varor. Köpte hasselnötsmjöl, mandelmjöl, solrosfrö och sukrin+ (en sötning jag inte provat förut)
 

Födelsedagskalas hos småkusinerna

Publicerat 2012-08-18 19:25:19 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Idag skulle vi på släktkalas. Barnens kusiner fyller 8 och 4 år snart och släktens uppvaktning var idag.
 
Tårtan var så himla fin!! Och såg otroligt god ut!! Jag höll mig till vatten. Till slut var jag så hungrig så jag nästan tänkte ta en liten tårtbit, men då åt jag lite grädde i stället... :-)
 
 
 

Frukostsmoothie

Publicerat 2012-08-18 10:05:00 | i kategori Alla recept, Frukost,
0 kommentarer

Gjorde en jättegod frukostsmoothie idag.
 
4 dl turkisk yoghurt
2 dl grädde
1,5-2 dl färska hallon
0,5 tsk vaniljpulver
1 ägg
Mixa allt tillsammans. Häll upp i glas. Räcker till ca 4 glas.
Till det åt jag idag en skiva mjukt fröbröd med bregott och ost och ett kokt ägg.

Egentid

Publicerat 2012-08-17 22:40:20 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Det är så skönt att vara för sig själv ibland. Maken är borta ikväll, barnen sover och jag ligger i soffan och tittar på tjejfilm och har ätit smaskigt. Det gäller att njuta av de tillfällen som ges! :-)

Jag älskar

Publicerat 2012-08-16 21:32:06 | i kategori Mat,
0 kommentarer

Hallon och grädde, det är såååå gott!!!!
 

Ridskola

Publicerat 2012-08-16 21:19:00 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Idag började ridskolan för vår stortjej! Härligt väder var det så jag hade inget emot att åka iväg med henne. Däremot är jag inte så mycket för hästarna, har lite för mycket respekt för dom ;-) Tyvärr blev hon rejält trampad på så det blev ett ledsamt slut. Som tur är visade det sig att det gått bra!
 

Härlig lunch

Publicerat 2012-08-16 12:44:00 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Sitter i hamnen och myser på lunch. Tog först en liten promenad och smakade på det fina vädret och kände att jag inte alls hade någon lust att äta matlåda på jobbet. Så jag gick in på Ica och köpte grillad kyckling, tomater, egengjord skagenröra och satte mig i hamnen. Skönt! :-)
Stötte på IKEA-katalogen på stan också. Som delades ut med en parad! :-)

Lördagens konsert 11 augusti 2012

Publicerat 2012-08-15 21:21:00 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Skrev aldrig så mycket om vad det var jag var på i lördags när jag var iväg med kören (kören Confetti) till Hammerdal för att göra en konsert. Vi var alltså i Hammerdals kyrka i samband med prisutdelningen ur Per Stjernströms Kulturstiftelse. Pristagare i år var Karl Fredrik Jehrlander. "– För sin tongivande och över 50 år långa gärning inom länets musik- och körliv."
 
Som jag skrivit tidigare gick konserten bra och det var en härlig publik. Det finns också en fin recension att läsa här. "Confetti och Lönnå bjöd på en både familjär och professionell konsert med stor generositet och musikalisk lust."  "Härlig utstrålning i kören med fantastisk textning och frasering. Stabilitet." :-)
 
En bild från repetitionen innan konserten.

Matdagbok 15 augusti

Publicerat 2012-08-15 20:29:00 | i kategori Matdagbok, Periodisk fasta,
0 kommentarer

Igår var jag väldigt hungrig och då åt jag därefter. Idag har jag inte varit så hungrig och har därför inte ätit så mycket. Tanken att lyssna på kroppen och bara äta när den är hungrig tilltalar mig. Det känns rätt onödigt att äta på vissa tider om jag inte är hungrig då, bara för att klockan säger att det är matdags.
 
Så idag är det inte så mycket mat i matdagboken
 
Frukost kl 9: en kopp te
 
Lunch kl 14: älgfärsgryta, typ köttfärssås med bönor och champinjoner
 
Middag kl 17: lite blandat, ett stekt ägg med en halv ostburgare, en kabanoss, grönsaker och lite ketchup, hamburgerdressing och räksallad (hade inte planerat någon middagsmat)
 
Kvällsfika kl 20: en bit brieost
 
Anledningen till den sena lunchen är att jag var ute på stan och hann inte riktigt med att äta då och var ändå inte hungrig så jag väntade gärna. Hade nog kunnat vänta längre om det hade behövts.
 
En anledning till att jag bara drack te till frukost är att jag nu kör periodisk fasta, jag förlänger nattfastan och äter bara under en viss period på dygnet. Mer om det kommer senare.

Bloggtips - Health & Science

Publicerat 2012-08-15 18:30:00 | i kategori Tips,
0 kommentarer

Har ni läst bloggen Health & Science någon gång? Martina skriver väldigt vettigt ibland. Och för den vetenskapsnyfikne finns det en hel del att läsa också.
 
Jag är, som många säkert märkt, övertygad om att alla, oavsett vikt, ska äta naturlig mat. Jag försöker själv äta så naturligt som vardag och ekonomi tillåter och det är mitt sätt att göra det jag kan för att gå ner i vikt och få leva ett friskt liv. Vad är då naturligt mat? Beroende på vem man frågar får man säkert väldigt många olika svar. Jag hoppas att de flesta åtminstone anser att tillsatser inte är naturligt och något man ska vara försiktig med. Jag håller med i vad Martina skriver:
 
"Människan, liksom alla andra djur är ju avsedd, evolutionärt & biologiskt anpassad för en viss sorts föda. Våra ögon är riktade rakt fram (rovdjur) våra tänder & käkar är anpassade för både kött och växter. Vi kan inte idissla, en ko kan inte äta kött, en hund kan inte äta gräs, vi kan inte leva på spannmål & majsstärkelse. Ändå verkar många människor vilja bypass:a sin egen metabolism och säga ”jo, jag kan leva såhär, jag kan leva på kaffe & kanelbullar (insert random)” Man kan säkert mata sin kanin med köttbullar ett tag, eller låta sin hund leva på bär… men inte särskilt länge. Ändå tror människor att det ska gå bra att leva länge på mat som matsmältningssystemet inte är designat för. Västerländsk föda. Det som vi (många) anser vara ”helt vanlig mat”, spagetti & köttfärssås, ris, potatisgratäng, smörgåsar, McDonalds, småkakor, lösgodis, hur är det ens möjligt att tänka tanken att vi ska processa den här maten utan att bli sjuka? Om vi ger vår katt Kellogs Cornflakes & oboy, kommer den bli sjuk då? Troligtvis. Om vi ger oss själva smörgåsar, coca cola, lösgodis & pasta, kommer vi bli sjuka då? Sprider sig autoimmuna sjukdomar (MS, diabetes etc.) som en löpeld över västvärlden? Ökar den psykiska ohälsan? Drabbas fler barn av ADHD & autismspektrumdiagnoser? Blir vi fetare och fetare? Är IBS & andra magåkommer en folksjukdom? Jajamensan. Kan det ha att göra med att vi försöker mata oss själva med mat som vi på inget sätt är biologiskt anpassade för? Öppen fråga."
 
Läs hela inlägget här den som är intresserad.
 
 

Dagens shopping

Publicerat 2012-08-15 18:06:00 | i kategori Kläder skor accessoarer, Shopping,
0 kommentarer

Gick på stan på lunchen. Dels för att röra lite på mig och dels för att få tag i ett par inneskor till Lisa som hon skulle kunna ha inne på skolan. Och så slutade det med lite spontanshopping till mig ;-)
 
En tunn top med skört (?) från Lindex 149 kr
Ett guldarmband från Lindex 59.90 kr
Lisa hade hittat igen inneskorna från i våras på skolan så då får jag väl ta och lämna tillbaka hennes skor imorgon. Lika bra, då har jag råd att lämna igen pengarna jag lånade av henne förra veckan... :-)

Dålig natt

Publicerat 2012-08-15 08:55:00 | i kategori Blandat,
1 kommentarer

Kom i säng senare än tänkt, först kl 23. Då var det en sån där hemsk surrande takfluga i sovrummet. Det tog en kvart innan vi fått död på den. Hade lite svårt att somna. Lillan vaknade nån gång vid 3 ungefär. Orolig var hon och det gick inte att få henne på toa. Det brukar vara det som är problemet när hon inte kissat på kvällen. Efter det har vi svårt att somna alla tre. Efter 4 är det en geting i fönstret och surrar. Efter att den är död och lillan äntligen gått på toa konstaterar jag att det är en dryg timme tills klockan ringer. Behöver jag säga att jag sov väldigt gott när klockan ringde 5.40? :-/

Körstart

Publicerat 2012-08-14 22:33:02 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Har haft en härlig kväll! På tisdagar har vi vanligtvis körövning och ikväll började vår termin. Men i stället för en vanlig övning fick vi åka ut till vår körledares lantställe och umgås lite. Och så fint de hade! Det var första gången jag var där och det var helt perfekt. Fint hus, fin trädgård och underbar utsikt över havet och klipporna! Vi fick lite bubbel, sjöng en sång ute på klipporna och sen bjöds det på smörgåstårta och kaffe och kaka. De hade också anordnat ett litet lotteri med fina priser, men tyvärr vann inte jag något. Däremot fick jag med mig två fina vykort som han ritat.
 
Tack Confetti och Kjell och Ulrika för en härlig, väldigt trevlig kväll!!
En bild på mig :-)
Ja, jag åt en bit smörgåstårta. Jag bestämde mig för att det här var ett sånt tillfälle när jag skulle tillåta mig att äta det. Och det var gott! (Lämnade lite av brödet) Däremot skippade jag kakan helt.
 
 
 
 
 

Tuggummi

Publicerat 2012-08-14 17:54:00 | i kategori Tips,
0 kommentarer

Jag tuggar tuggummin myyycket sällan. Först och främst vill jag ju inte ha tuggummin med socker i naturligtvis. Men sen gillar jag inte konstgjorda sötningsmedel heller. Dessutom brukar jag tycka att jag blir hungrig och sugen av att tugga det så jag slutade för länge sedan. Och blir jag hungrig av det har jag fått en insulinhöjning vilket gör att viktminskningen hindras. Och det känns ju dumt att utsätta sig för det! Och så känns det ju väldigt onödigt att slösa 1,4 g kolhydrater på ett litet tuggummi också, jag kan ju äta så mycket gott för det! ;-)
 
Hittade ett blogginlägg om att tugga tuggummin som får mig att stå fast vid mitt beslut att sluta tugga.
 
Läs gärna inlägget från Martinas blogg!

Hungrig idag

Publicerat 2012-08-14 16:25:08 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Men det blir väl kanske så när man tränar på kvällen innan. Åt goda korvgrytan till lunch idag, sen har jag hunnit med både ett ägg, cashewnötter och nu pannkaka. Blir dåligt med mat efter jobbet då jag är bortbjuden så därför hade jag med mig extra mat. Tror det ska bli smörgåstårta sen, hoppas bara jag kan hålla mig till fyllningen ;-)

Kvällsjogg

Publicerat 2012-08-13 21:52:44 | i kategori Träning,
0 kommentarer

Ungarna låg i sängen kl 20 ikväll så då stack jag ut på den långa joggingrundan - 7.6 km runt Klingstatjärn. Kände mig seg i benen och tung i rumpan men det gick hyfsat i alla fall, klarade det på 59 min.
 
Jag åt ett kokt ägg så fort jag kom hem, sen tog jag en lång, skön varm dusch. Nu ligger jag i soffan i pyjamas och äter hallon och grädde, mums! :-)
 

Korvgryta

Publicerat 2012-08-13 18:27:00 | i kategori Alla recept, Kött, Mat,
0 kommentarer

Hade korv och squash hemma så det fick bli en smaskig korvgryta till middag idag.
 
Korvgryta 4 port
6 korvar med hög kötthalt (jag använde salsiccia idag)
1 gul lök
smör
1 squash
3 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
0,5 buljongtärning
 
Börja med att bryna löken i en stor stekpanna med mycket smör. Lägg sedan i korven och sist squashen. Blanda i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 5-10 min, tills det ser gott ut ;-)

Back @ work

Publicerat 2012-08-13 12:02:23 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Ja nu är semestern slut. Det blir bra att komma tillbaka till vanliga rutiner igen. Det har blivit lite för mycket mat sista tiden. Även om det varit LCHF kan jag ju inte vräka i mig och samtidigt förvänta mig att gå ner i vikt. Skönt att det är några veckor kvar tills jag ska väga mig... ;-)
Det lär bli lite mindre bloggande också, ska ju hinna med allt annat också!

Nyckelskåp

Publicerat 2012-08-12 21:48:48 | i kategori Hem & inredning,
0 kommentarer

Jag köpte ett nytt nyckelskåp på Village för ett antal veckor sen. Ikväll kom det upp på väggen också. Nöjd!! :-)

Träningsdagbok v 32

Publicerat 2012-08-12 21:22:36 | i kategori Träningsdagbok,
0 kommentarer

Måndag: Jogging 7,6 km 60 min
Tisdag: -
Onsdag: Morgonjogg 4,5 km 34 min. Kvällsträning hemma: hopprep 10 min, styrketräning: Drag till hakan m skivstång, hantelcurl, hantellyft åt sidan, bänkpress
Torsdag: -
Fredag: Jogging 7,6 km 57.33 min
Lördag: -
Söndag: -
 
Hade trott jag skulle träna mer, men är lat också...

Länka till bloggen

Publicerat 2012-08-12 20:50:26 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Hittar ni nåt recept ni gillar får ni gärna dela med er av det, men jag vill att ni länkar hit då. Om jag hittat receptet någon annanstans skriver jag det.
 
Tack! 
 

Vitkålsgratäng

Publicerat 2012-08-12 20:25:05 | i kategori Alla recept, Mat, Tillbehör,
1 kommentarer

Tog fram kotletter ur frysen idag och funderade på vad jag skulle ha till det. Öppnade kylen och hittade...vitkål! En vitkål räcker länge tydligen.... :-) Så jag bestämde mig för att göra en vitkålsgratäng. Den blev väldigt smaskens! Bra tillbehör till kött!
 
Vitkålsgratäng 4 port
10 dl strimlad vitkål
smör
salt, peppar
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost (jag använde hushållsost)
0,5 dl riven parmesanost
 
Stek vitkålen i mycket smör. Krydda. Lägg över vitkålen i en ugnsfast form. Häll över grädden. Sprid ut den rivna osten uppepå i ett jämnt lager. Avsluta med parmesanost. Grädda i ugn 200 grader tills den fått en fin färg, ca 20 min.
 
Vill man ha den starkare är det bara att ha i lite extra kryddor, de man gillar.
 
 

Två olika hallonmellanmål

Publicerat 2012-08-12 15:58:43 | i kategori Alla recept,
0 kommentarer

Plockade lite hallon med barnen idag så det fick bli hallonmellanmål idag.
 
6-åringen frågade om vi kunde göra en sån där "nyttig" smoothie? Såklart, sa jag! Jag har lärt henne väl... ;-)
 
I alla fall så hade de plockat lite olika bär, både hallon, röda vinbär, vita smultron och jordgubbar så det blev basen. Sen stoppade jag i 3/4 banan, ca 0,5 dl mjölk och ca 0,5 dl grädde, ca 0,5 tsk vaniljpulver. Och den gick hem hos alla tre! :-) Alltså 6-åringen och hennes kompis plus 3-åringen.
Jag gjorde ett litet finare mellanmål åt mig själv! :-)
Först blandade jag ihop lättvispad grädde (från lunchen,) ca 1 dl, med 1 dl turkisk yoghurt, 0,5 tsk vaniljpulver och 1,5 tsk sukrin melis. Sen varvade jag det med 1,5 kokos/jordnötssmörkaka och hallon. Det blev lite för sött för min smak, men jag blev jättemätt! 
 

LCHF-pannkakor

Publicerat 2012-08-12 13:43:00 | i kategori Alla recept, Mat,
0 kommentarer

Eller "Amerikanska mandelplättar" som jag kallar dom när barna hör på ;-)
 
6-åringen hade en kompis på besök. Hon gillade dom förra gången jag gjorde dom, så hon åt en idag också trots att hon redan ätit lunch hemma. Gott betyg! :-)
 
LCHF-pannkaka ca 5-6 st
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1-1,5 tsk vaniljpulver
 
Vispa ihop allt. Låt stå en stund. Stek sedan i smör i en liten stekpanna. Servera med lättvispad grädde och hallon.
 
Receptet funkar bra som våfflor också!
 
Receptet kommer från Åse.

Trött idag

Publicerat 2012-08-12 09:48:00 | i kategori Blandat,
1 kommentarer

Det var nog en ansträngande dag igår, även om det var roligt. Plus att jag glömde bort att det är viktigt att dricka vatten. Drack nog bara 6 dl på hela dan igår. Ska försöka ta igen det idag.
 
Dagens frukost: te och ägg med majonnäs
 
Trött...

Ren och skär glädje

Publicerat 2012-08-11 19:18:18 | i kategori
0 kommentarer

Det är vad jag känner nu. Och ett uns utmattad. Konserten är över och det gick jättebra!
 
Det är svårt att beskriva känslan när konserten är över, man känner sig helnöjd, publiken står upp och applåderar och man har sett personer bli berörda, glada, de skrattar och gråter, gungar med, sjunger med.
 
Jag kände sådan glädje under applåderna så det började rinna tårar ner över kinden. Och sen fortsatte de rinna av mer glädje när jag skrattade av att Kjell drog historier.
 
JAG ÄLSKAR ATT SJUNGA!! :-)

On the road again

Publicerat 2012-08-11 11:56:42 | i kategori
0 kommentarer

Sitter på bussen för att åka och sjunga med kören Confetti igen. Idag blir det en hel konsert i Hammerdal. Men det här är så roligt så det känns inte jobbigt trots att det går en hel lördag igen.
 
Har packat en rejäl matsäck, är inte hemma förrän vid 22 ikväll. Först åt jag en stor frukost med turkisk yoghurt med grädde, fröer, nötter, hallon, fröknäcken med bregott och ost och te. I matsäcken ligger fler mackor, ägg, prinskorv, grönsaker, brie och salami! :-)

Vill ha...

Publicerat 2012-08-10 21:15:13 | i kategori Hem & inredning,
0 kommentarer

Har länge velat ha det här diskbänkssetet från Cult design och tänkt att när jag får mitt nya kök ska jag köpa det. Nu har jag mitt nya kök, men nu tryter ju pengarna. Så om någon vill komma förbi med en spontan present så är det helt okej för mig! ;-)
Endast 575 kr hos Fröken Fräken

Currykycklinggratäng

Publicerat 2012-08-10 19:22:08 | i kategori Alla recept, Kyckling, Mat,
1 kommentarer

Idag var det maken som lagade mat medan jag var ute och joggade, och gott vart det!! Det gick hem hos ungarna också! :-)
 
Currykycklinggratäng
(Eller ostad hittepåkyckling som barna kallade det...)
4 stora kycklingfiléer, ca1300 g
2 pkt bacon
1 dl créme fraiche
2,5 dl kokosgrädde
150 g philadelphiaost
1 dl jordnötter (kan uteslutas)
hushållsost
smör
curry
vitpeppar
timjan
 
Dela filéerna i bitar och stek i smöret. Krydda med curry och flytta över till en ugnssäker form. Dela baconet i bitar och stek även det i smör. Tillsätt créme fraiche, philadelphiaost och kokosgrädde och rör runt tills det hela blandat sig. Hacka jordnötterna och häll i dem också. Krydda med vitpeppar och timjan. Häll alltsammans över kycklingen och täck med ostskivor. Tillaga gratängen mitt i ugnen på 200 grader tills osten fått färg.
 

Joggingtur

Publicerat 2012-08-10 18:26:18 | i kategori Träning,
1 kommentarer

Efter att ha ätit en massa hallonpaj kändes det som att det var dags att röra sig. Fint väder var det ju också. Så det blev joggingkläder på och ut på en lång joggingtur. 7.6 km, samma som i måndags, men två och en halv minut snabbare! :-)

Plockat hallon

Publicerat 2012-08-10 15:05:10 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Vi har väldigt mycket hallon på gården så idag tog vi och plockade igen.
Och avslutade det med att mumsa i oss resterna av hallonpajen. Fick göra ny vaniljsås för den är så god och den behövs till pajen!

Korv, ägg och stuvad vitkål

Publicerat 2012-08-09 21:16:58 | i kategori Alla recept, Mat,
0 kommentarer

Det blev en väldigt lättsam middag idag. Hade två paket prinskorv i kylen och tänkte bara steka ägg till det. Men då kom jag på att vi har en himlans massa vitkål hemma så då tog jag och stuvade den.
 
Stuvad vitkål (2-3 port)
ca 6 dl strimlad vitkål
0,5 dl vatten
2-3 dl grädde
0,5 dl philadelphiaost
5-6 ostskivor
salt, peppar
ca 1 tsk sambal oelek
 
Lägg allt i kastrull och låt koka under lock på svag värme tills den tjocknat till sig och har en bra konsistens.
Philadelphiaosten och ostskivorna är för att den ska bli krämig.
 

En bra dag idag också :-)

Publicerat 2012-08-09 20:47:08 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Lugnt och skönt, som det ska vara på semestern... :-)
 
Var hemma och plockade lite på förmiddagen. Åt lunch. Sen åkte jag och tjejerna ner på tivoli på Drakbåtsfestivalen. En av 6-åringens kompisar skulle vara där med sin pappa så vi mötte upp dom. De älskar karuseller, tyvärr är man ju lite mittemellan när man är 6 år. För stor för barnkarusellerna och för liten för de stora. Men kul hade de! Sen började det regna så då fick det ta slut på det besöket. Hade hunnit bli tillräckligt dyrt med karuseller. ;-)
 
Stortjejen följde med kompisen hem och jag och lillan åkte hem. Efter middagen åkte jag på körövning. Alltid lika roligt!
 
Nu borde jag träna, men just nu känns soffan, TV:n och hallonpajen mycket mer lockande....
(Det kan ju vara kul med en liten karusell när man kan fnittra med en kompis också)
 
 

Handlat

Publicerat 2012-08-09 20:00:59 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Har varit och handlat på ICA. Syns det att jag äter LCHF? ;-)
(Sylten och bananerna är till barna)
 
Det var lite kul att se att det var helt slut på smör och  5 dl 40% creme fraiche. Och efter att jag tagit 2 äggpaket fanns det bara tre kvar :-)
 

Nödvändigt med frukt?

Publicerat 2012-08-09 15:52:04 | i kategori Fakta,
0 kommentarer

Jag får ofta höra att det är viktigt att äta frukt för att få i sig alla vitaminer. Och att det är vikigt att äta apelsiner och apelsinjuice för att undvika förkylning. Men så är inte fallet. Det går att få i sig mer vitaminer genom att äta grönsaker och ägg i stället. Jag har plockat ut några av våra vanligare, populära frukter och grönsaker och jämfört innehållet avseende vitaminer.

(D-, K-, B12-vitaminerna är i mikrogram, E-, C-, B6 i millgram) (Ea - ej analyserat)

Ser ni skillnaden i C-vitamin? Broccoli, blomkål, paprika innehåller mycket mer C-vitamin än apelsin! Och kolla resultatet på ägg, innehåller alla vitaminerna utom C-vitamin.

Den slutsats jag drar är att jag kan lugnt fortsätta med att INTE äta frukt. Vitaminerna får jag från ägg och de grönsaker jag äter. Frukt ser jag som naturligt godis som kan ätas någon enstaka gång, inte något nyttigt som ska ätas flera gånger om dagen! Då slipper jag också allt socker som faktiskt finns i frukt.

Ät mer broccoli och mindre frukt! ;-)

Blev ni förvånad över resultatet? Eller hade ni koll på att det var så här?

(Ledsen att tabellen inte blev så jättebra, jag är inte så duktig på sånt...)

Källa till tabellen: Livsmedelsverket

Smygtitt på köket

Publicerat 2012-08-09 10:57:00 | i kategori Hem & inredning,
3 kommentarer

Vi har renoverat köket i sommar. Det är inte riktigt klart än, men här kommer en liten sneak peek... :-)

En bra dag

Publicerat 2012-08-08 22:57:56 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Jag har haft en lugn och skön dag hemma idag! Började med en joggingrunda före frukost. Efter frukosten tog jag det lugnt och duschade och gjorde mig i ordning. Före lunch plockade jag hallon på gården och efter lunch påbörjade jag ett bak, en hallonpaj.
Det var fint väder och minstingen ville gå över till grannen där stora tjejen redan var så jag följde med henne dit. Solen sken och det var varmt så barnen tog och badade i deras pool. Och puffarna kommer väl till pass, jag behöver inte ens kliva i vattnet själv! Så kul att se att de klarar av att bada själva och ha hur kul som helst! :-) Middagen jag gjorde blev jättegod och sen blev det pajen som efterrätt. Barnen fick duscha innan läggning och de somnade bra. Och sen tog jag ett träningspass hemma. Och nu sitter jag här och ska snart gå och duscha och lägga mig jag också. En bra dag helt enkelt! :-)

Hemmaträning

Publicerat 2012-08-08 22:43:26 | i kategori Träning,
0 kommentarer

När barnen somnat för kvällen kände jag mig rastlös, så jag svidade om och tog ett träningspass hemma. Hopprep som uppvärmning och sen lite vikter. Skönt!
 
Vad jag åt efteråt? Ett ägg och några ostskivor. Protein och fett :-)
 

Gillar du socker? Tänk på detta...

Publicerat 2012-08-08 19:26:16 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Lax med ett täcke av tomatröra samt fetaostsås LCHF

Publicerat 2012-08-08 19:08:30 | i kategori Alla recept, Fisk, Mat,
0 kommentarer

Det här blev en jättegod lax! Kommer jag absolut att göra igen!
 
Tomatröra
0,5 dl philadelphiaost
1,5-2 dl creme fraiche
6-7 soltorkade tomater
salt, peppar
 
Fetaostsås
2 dl creme fraiche
75 g fetaost, eller Apetina som jag använder
 
Blanda ihop tomatröran. Bred den över laxen. Riv parmesanost över laxen. Stek i ugnen 225 grader ca 20 min.
Servera med fetaostsås och stekt lättsaltad sparris (jag använder fryst sparris).
 
 

Hallonsmulpaj och vaniljsås LCHF

Publicerat 2012-08-08 18:51:42 | i kategori Alla recept, Godsaker,
0 kommentarer

Pajen passar den som inte gillar så söta efterrätter. Och tillsammans med den goda vaniljsåsen blev det väldigt gott! 
 
Smuldeg
150 g osaltat smör, rumstempererat
4 dl mandelmjöl
1 dl sukrin melis
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl fibrex
0,5 dl riven kokos
 
Fyllning
ca 500 g färska hallon
1 dl sukrin melis
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl vatten
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
EV 1 msk citronsaft (från färsk citron)
 
Vaniljsås
1 dl vispgrädde
ca 2 dl creme fraiche
3,5 msk sukrin melis
0,5 tsk vaniljpulver
 
Blanda alla ingredienser till smuldegen väl i en bunke. Går bra med elvisp. Låt den sedan vila i kylen.
 
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en kastrull och koka försiktigt i några minuter. Låt svalna.
 
Klä en pajform med hälften av smuldegen. Förgrädda pajskalet i 4-5 minuter 200 grader i mitten av ugnen. Låt pajskalet svalna och häll sedan i fyllningen. Smula till sist över resterande smuldeg i ett jämnt lager över fyllningen. (så gott det går, beror på hur kladdig degen är) Grädda i ugnen i ca 20 min på 200 grader i mitten av ugnen. Låt svalna.
 
Vispa ihop ingredienserna till vaniljsåsen och låt den stå kyld innan servering så blir den tjockare.
 
 (smuldegen och vaniljsåsen kommer från lchfklubben.se)
 
 

God middag!

Publicerat 2012-08-08 18:19:14 | i kategori Mat,
0 kommentarer

Recept kommer senare!

Frukost

Publicerat 2012-08-08 10:02:56 | i kategori Frukost, Mat,
0 kommentarer

Dagens frukost efter morgonjogg
Turkisk yoghurt med grädde, linfrön, solroskärnor, pumpakärnor, hasselnötter, valnötter, hallon, fröknäcke med bregott, ost, tomat och ett ägg (som i stället blev två äggulor, då 3-åringen ville ha äggvitan!)

Expressens LCHF-bilaga

Publicerat 2012-08-07 22:18:17 | i kategori
1 kommentarer

Expressens femte Allt om LCHF-bilaga säljs nu, fram till 9 augusti (eller tills den är slut). Där finns massor av recept, bilder och tips och kostar 29 kronor.

Nu kan man också prenumerera på tidningen och få den 12 gånger per år! Om du är intresserad kan du gå till www.prenservice.se och använda koden 253-253104 så får du två nummer för bara 49 kronor.

Jag har precis beställt en prenumeration för de tar fort slut! Jag fick inte tag i detta nummer eller det förra på affären. Men de jag har sen tidigare är väldigt bra! Även om man inte äter LCHF idag är det en bra tidning för alla bra recept och tips man får!

Kakor till "smuldeg"

Publicerat 2012-08-07 19:31:02 | i kategori Alla recept, Godsaker,
0 kommentarer

Kokos/jordnötssmörkakor
50 gram smält smör
1 tsk vaniljpulver
2 tsk stevia strö
2 msk vispgrädde
Mixa allt och tillsätt lite kardemumma.
Sedan 2 tsk jordnötssmör (jag använder osötat ekologiskt jordnötssmör)
Sist nästan 1 dl kokosnötsmjöl
Blir 9 kakor. Gräddas i 200 grader i ca 10-15 min.
 
De här kakorna passar bra att använda som kakkross/smuldeg till desserter
 
Receptet hittade jag på en annan blogg.

Dille på hallon

Publicerat 2012-08-07 19:29:32 | i kategori
0 kommentarer

Jag har fått dille på hallon nu. Det är ju så himlans gott! Och när det finns så mycket hemma är det ju svårt att låta bli.  Jag har ätit alldeles för mycket av allt möjligt. Inte nåt som inte är LCHF, men för mycket helt enkelt... Men alla bär gör mig så sugen på allt möjligt! Det är en trigger för mig tyvärr.

Bland annat det här åt jag på eftermiddagen. Och igen efter middagen och säkert igen senare på kvällen. I olika varianter. Gottigott...
På bilden är det turkisk yoghurt blandat med grädde och vaniljpulver, hallon och kakkross. Kakkrosset är en kokos/jordnötskaka som passar bra att ha som "smuldeg" till dessert.
 
Hallon innehåller 4,1 g kolhydrater/100g och är bättre än jordgubbar 8,3 kolhydrater/100 g eller blåbär 9,1 g/100g, men det hjälper inte, jag är väldigt känslig för kolhydrater.

Ostköttfärsbiffar med vitkålsröra LCHF

Publicerat 2012-08-07 18:54:20 | i kategori Alla recept, Mat,
0 kommentarer

Dagens middag 
 
Ostköttfärsbiffar
ca 500 g nötfärs
1 ägg
1,5 dl riven ost
2 msk grädde
salt, peppar
ca 0,5 tsk sambal oelek
Blanda allt och stek biffar
 
Vitkålsröra
8 dl vitkål (använd osthyvel)
stek i smör, rapsolja.
salt, peppar, vitlökspulver
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 msk turkisk yoghurt
0,5 dl creme fraiche
0,5 dl philadelphiaost
Stek först vitkålen och blanda sedan ner resten och låt puttra på så vitkålen blir mjuk.
(det går nog att bara använda philadelphiaost, det är krämigheten man är ute efter, testa kryddor och mejeri efter egen smak)
 
 

Lunch

Publicerat 2012-08-07 13:03:16 | i kategori Mat,
0 kommentarer

Nu är det dags för lunch! (vanlig) pannkaka till barnen.

Tonfisk, ägg och majonnäs till mig.

Och så blir det ny sats fröknäcke. Minimalt med ingredienser, maximalt gott! ;-)

Urusel morgon

Publicerat 2012-08-07 10:40:31 | i kategori Vardag & familj,
1 kommentarer

Mitt humör var inte att leka med denna morgon.

Kom i säng för sent igår, klockan hade nog blivit halv tolv igen innan jag låg i sängen.

Vaknade mitt i natten pga en geting som ville ut genom fönstret. Efter ett tag gav jag upp och släppte ut den. Det var omöjligt att sova när den surrade. Sen var det rätt svårt att somna om igen.

Sen vaknade 3-åringen, gick upp och stoppade om henne. Somnade om.

Halv sex vaknar hon igen. Maken hämtar henne till vår sång. Men efter en stund har hon bestämt sig för att det är morgon och ska titta på tv. Inget vi håller med om, men till slut bär jag ner henne till soffan och tv:n. (läs: tar henne under armen, håller för den skrikande munnen och släpper ner henne i soffan, slår på tv:n och går arg upp till sängen igen) 

Till slut kliver vi upp vid 8-tiden då det börjar urarta nere med hungriga barn. Sova gick ju ändå inte, så fort jag lyckades slumra till var det någon som ropade... Så det blev en rätt surmulen frukost också. Nu har humöret lugnat ner sig, men man bör inte mucka med mig idag...

Kanske dags att vända tillbaka dygnet för mig också och inte bara för barnen...

Matrevolutionen

Publicerat 2012-08-06 21:37:30 | i kategori
0 kommentarer

Jag har läst flera böcker om LCHF, men det finns en som står ut lite extra. Ska man bara läsa en bok om hälsa så ska man läsa den här boken: "Matrevolutionen - Ät dig frisk med riktig mat" av Andreas Eenfeldt som också driver bloggen kostdoktorn.se. Den är en riktig ögonöppnare, det är omöjligt att inte bli inspirerad av den. Jag önskar att jag inte väntat så länge med att köpa den.
 
"Ut med rädslan för naturligt fett, ut med industritillverkade lightprodukter. Ut med den överdrivna kolesterolskräck som bara gläder läkemedels- och margarinindustrin. Tillbaka till riktig mat. Mat tillagad med kärlek, och allt smör du vill." Andreas Eenfeldt
 
Oavsett om du är underviktig, normalviktig eller överviktig är det här en bok som du bör läsa. Om du har det minsta intresse av att bli frisk eller hålla dig frisk eller har ett intresse av mat bör du läsa boken. Kort sagt, en bok för ALLA! Och väldigt lättläst dessutom.
 
Just nu finns den att köpa på Bokus för ett specialpris, köp 4 betala för 3. Matrevolutionen för 41:- eller fyra ex för bara 123:- inklusive frakt!
 
Du har också möjlighet att provläsa första kapitlet här. Läs också gärna de kommentarer och recensioner som finns där. Den finns också som ljudbok. 
 
Baksidan

Gottigott!

Publicerat 2012-08-06 20:47:06 | i kategori Alla recept,
1 kommentarer

Lättvispad grädde med vaniljpulver och färska hallon från trädgården. Mums filibabba!! :-) (observera, vaniljpulver, INTE vaniljsocker)
Tyvärr reagerar magen på kolhydraterna i bären så nu sitter jag med en bubblande mage :-(

Måndag 6 augusti

Publicerat 2012-08-06 18:59:09 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Jag klev upp ganska tidigt idag, vid 7 ungefär. Åt en GOD frukost med te, fröknäcke med bregott, ägg och majonnäs.
 Sen blev det lite plockning hemma innan jag begav mig ut på en joggingtur. Testade en ny runda idag. 7.6 km på 60 min. Känner mig nöjd med det. Får se om det blir den rundan fler gånger, det är ju ganska långt. Har funderat på den rundan förut men aldrig kommit iväg. Men det var så fint väder utan den äckliga kvava luften som varit de senaste dagarna så jag ville ut och röra på mig. Fast jag orkade inte jogga hela vägen runt.
 
Sen blev det gårdagens middagsrester till lunch.
 
Efter det drog hela familjen till mina hemtrakter, och hälsade på svägerskan och barnens kusiner. Även min mamma kom dit. Väldans trevligt! De äldsta barnen leker så bra med varandra och de yngsta håller på att lära sig att leka med andra. ;-) Blev bjuden på hemgjord rabarbersaft också som jag gärna smakade på. Gott men för sött för min smak. Men jag gillar ju hemgjort och det var sån fin färg på den så jag var ju bara tvungen att smaka. ;-)
 
Sen var vi jättehungriga allihopa och åkte in på en pizzeria på vägen hem. Barna åt pizza och vi åt en god kebabsallad. Perfekt LCHF-snabbmat!!
 

Instagram

Publicerat 2012-08-06 08:23:51 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Jag finns på Instagram också där jag lägger upp lite bilder som inte alltid hamnar på bloggen. Mitt namn där är Ankil. Välkommen! :-)

Mat och träning idag

Publicerat 2012-08-05 22:38:25 | i kategori Mat, Matdagbok, Träning,
0 kommentarer

Frukost idag blev te och tre ägghalvor med majonnäs.
 
 Lunch blev varma mackor på fröbröd, med bregott, tomatpuré, skinka och ost. Gott!
Middag blev stekt älgkött, smörstekta färska champinjoner, hemgjord coleslaw och bearnaisesås. (Denna coleslaw är mycket godare och nyttigare än den man köper färdig i affären, följ länken för recept)
Mellan frukost och lunch jogade jag två varv runt Sidsjön, 6,1 km. Det kändes bra och jag hade mer stuns i benen än förut. Kände mig liksom lättare. Därför blev jag förvånad över att tiden inte blev bättre, ca 48 min. Men huvudsaken är ju att jag tog mig iväg och att det kändes bra!
 
 
 

Viktminskning hittills

Publicerat 2012-08-05 22:21:00 | i kategori Jag och LCHF, Viktminskning,
1 kommentarer

Jag började med LCHF för första gången i mars 2010. Men jag lyckades inte hålla i det mer än några månader åt gången. Jag var ganska ensam om att äta på det sättet då och det var svårt utan stöd, och jag ifrågasattes av många. Idag bryr jag mig inte om det. Jag vet vad jag mår bra av. Och jag har läst så mycket om det så för mig finns det inget alternativ idag.
 
Nu har jag kört LCHF sen 28 november 2011. Då fick jag hjälp av min man som också började äta som jag och av en arbetskollega som drog med mig på det här. Min man är smal och behövde inte alls gå ner några kilon, men gjorde det för att stötta mig.
 
Jag har under den här tiden ätit ganska strikt på så sätt att jag i princip inte ätit något med socker eller typ pasta, potatis sen dess. Men inte så strikt på så sätt att jag ätit 86% choklad, jag bakar LCHF, jag äter saker med lite mer kolhydrater ibland, det är inte alltid som det fungerar i verkliga småbarnslivet att bara äta hemlagat, jag äter även sånt med tillsatser som jag egentligen är emot för att det inte alltid funkar annars. Men jag är en väldigt dedikerad, hängiven LCHF:are.
 
Så har det gett några resultat då? Ja det har det. Förutom att jag mår bättre överlag, med en mage som mår bättre har jag också gått ner i vikt. Men i och med att jag inte varit jättestrikt har det inte skett någon jätteförändring med kroppen. Jag har totalt sett, idag, gått ner exakt 9,6 kg på 8 månader. Och tappat 7 cm runt magen. Alltså, inte någon väldigt snabb takt, men så här i efterhand kan jag ändå tycka att det är en rätt lagom takt. Men när man är mitt uppe i det vill man naturligtvis att det går snabbt, jag också! Kanske beror det också på att jag äter antihistamin varje dag, året runt. Det kan göra det svårare att gå ner i vikt. Varför jag äter det berättar jag om en annan gång.
 
Min vikt kan hoppa mycket upp och ner. Det är ganska jobbigt att se kilona flyga upp och ner vecka efter vecka. Det händer rätt ofta att jag tappar eller går upp TRE kilo på en vecka. Jag har lätt för att samla vatten. Och jag är rätt känslig för menscykeln.
 
Jag hade en lååång platå på FYRA månader då jag gick upp och ner samma 2 kg hela tiden. Så fort jag trodde att jag började gå ner gick jag upp igen. Men jag vägrade släppa LCHF för jag VET att det här är den rätta metoden för mig. Att äta nyttig, naturlig mat KAN INTE vara fel! Så jag vägrade ge upp. Och till slut släppte det! Ändå hände det att jag fick kommentarer under den tiden om att jag måste gått ner mer i vikt, så kanske att det syndes nåt utan att jag själv märkte det.
 
Jag har vägt mig nästan varje dag nu i nio månader. På slutet ännu oftare, flera gånger om dagen, och det känns inte riktigt sunt. Därför har jag idag beslutat mig för att bara väga mig EN gång i månaden hädanefter. Första söndagen i varje månad. Och vågen är gömd så jag kommer ändå inte hitta den. En gång i månaden väger jag mig och tar mina nya mått och jag hoppas på att sakta men säkert fortsätta gå ner.
 
Jag hittade ingen bild från tiden innan november, men jag hittade bilder jag måste tagit någon gång i februari-mars i år. Då hade jag redan gått ner ca 4 kg. Idag tog jag nya bilder och jag ser att jag inte ser riktigt lika gravid ut längre. :-)
 
Bilderna till vänster: feb/mars 2012 ca -4 kg
Bilderna till höger: 5 aug 2012 - 9,6 kg
 
 

Träningsdagbok v 31

Publicerat 2012-08-05 19:24:16 | i kategori Träning,
0 kommentarer

Måndag: morgonjogg 5.3 km 36 min
Tisdag: -
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag: Hemmapass: 10 min hopprep, styrketräning : bänkpress, skivstångscurl och drag till hakan med skivstång, avslutade med 20 min powerwalk
Lördag: -
Söndag: jogging, 6,2 km 48 min

Raoul Wallenbergs 100-årsfirande

Publicerat 2012-08-05 18:59:27 | i kategori Blandat,
3 kommentarer

Som jag skrivit tidigare var Kören Confetti med vår eminiente körledare Kjell Lönnå inbjuden att sjunga vid högtidlighållandet av Raoul Wallenbergs 100 årsdag:

Sigtuna: Högtidlighållandet av Raoul Wallenbergs 100 års dag

I närvaro av HKH Kronprinsessan Victoria och Raoul Wallenbergs familj i ett arrangemang av Raoul Wallenberg Academy of Young Leaders (RWA), SECO och SSHL. Medverkar gör talmannen Per Westerberg, utbildningsminister Jan Björklund, författaren Ingrid Carlberg, Raoul Wallenbergs familjemedlemar Michael Wernstedt och Cecilia Åhlberg, samordnare för Raoul Wallenberg 2012 Olle Wästberg samt Elsa Larsson Regnström från RWA. Kjell Lönnå med kör och Lilla kören, Blåssymfonikerna och diregent Pelle Olofsson spelar musik. Tid: 14.00 Plats: Aulan, Sigtuna Humnistiska Läroverk (SSHL)

Först deltog Barack Obama med en videohälsning. Sen hölls det flera tal där vi sjöng emellan. Sist var ett specialskrivet oratorium, men då hade vi gått därifrån så jag hörde nästan inget av det.

För mig var det här en stor dag! Så himla roligt att få åka iväg på en sån grej, att få sjunga för sådana människor på en sån typ av tillställning är inte alla förunnat. Och så gick det så bra!! Jag är helnöjd med vår prestation!! :-)  Och vädret var jättefint! Inne i lokalen var det dock jättevarmt och vi var rätt svettiga efter sången...

Nedan kommer några bilder från dagen, på några av mina underbara, fina körkompisar. Och en dålig bild på kronprinsessan. Hon åkte iväg direkt efter och var inte med och åt någon tårta som vi andra var. Men vacker som en dag var hon. Mycket vackrare och smalare i verkligheten än på bild. Och väldigt snyggt klädd! :-)

Matdagbok 4 augusti

Publicerat 2012-08-04 21:59:17 | i kategori Matdagbok,
1 kommentarer

Hur blev det då med maten denna dag på resa? Både bra och dåligt.
 
Frukost i bussen: 1 fröknäcke och 1 fröbröd med Bregott och ost. Vatten.
 
Litet snack innan jag klev av bussen: Några bitar ölkorv och ost.
 
Lunch: 2-3 salamiskivor och två små bitar brie. Lunchen bestod nämligen av en baguette där jag lämnade brödet.
 
"Mellanmål": Prinsesstårta
 
Middag: Resten av osten, resten av de två ölkorvarna jag hade med mig. Två fröbröd med Bregott och ost.
 
Kvällsfika: 1 kokt ägg
 
Prinsesstårtan åt jag mest för sakens skull, vara lite "normal". Det var en väldigt fin tårta och Prinsesstårta var min favorit förut. Men den var mer söt än god. Det var väl mitt sockerberoende som fick mig att äta upp den trots att jag egentligen ville lämna...
 

Vad är skillnaden mellan GI och LCHF?

Publicerat 2012-08-04 09:00:05 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

GI och LCHF liknar varandra, men LCHF är en tuffare variant. Vid GI minskar man främst på de värsta kolhydraterna, som socker och vitt mjöl. Vid LCHF minskar man rejält på alla kolhydrater.

Vid GI äter man långsammare kolhydrater som fullkornsprodukter. Vid LCHF äter man sig i stället mätt på i första hand kött, fisk, ägg, smör och grönsaker.

Fördelen med GI är att det är mer tillåtande om man gillar bröd och pasta samt att man slipper omställningsbesvär som trötthet och huvudvärk de första dagarna.

Fördelen med LCHF är att det ger effektivare viktnedgång, ännu stabilare blodsocker och minskat sötsug.

Räcker det inte att äta kolhydrater med lågt GI?

För friska, smala, unga, vältränade: Ja, kanske. För överviktiga och diabetiker: antagligen inte. Åtminstone är det mycket mindre effektivt.

Var uppmärksam på att det som kallas "fullkorn" på paketet, bröd eller pasta exempelvis, ofta bara är delvis fullkorn. Resten är vitt mjöl, precis som vanligt.

Missa inte heller det stora felet med GI: socker (sackaros) har ganska lågt GI, eftersom socker till hälften är fruktos som höjer blodsockret långsamt. Men fruktos i större mängd verkar vara det "bästa" som finns för att bli fet och få metabolt syndrom. Se alltså upp för mat med mycket socker/fruktos även om GI-värdet är okej.

Hämtat från boken Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt.

På bussen

Publicerat 2012-08-04 07:32:45 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Sitter nu på bussen på väg till Sigtuna. Gick bättre än förväntat att kliva upp kl 5. Inte riktigt den tid jag brukar kliva upp under semestern... :-) Har tagit med mig matsäck som ska räcka under dagen. (ägg, ölkorv, ostbitar, lchf-mackor) Lunch ska vi få på plats. Och så tårta då :-) Men hur jag gör med den får jag se då!

Reser till Sigtuna i morgon

Publicerat 2012-08-03 21:43:46 | i kategori Blandat,
1 kommentarer

I morgon åker jag och bästa kören Confetti till Sigtuna för att sjunga på högtidlighållandet av Raoul Wallenbergs 100-årsdag. Där kommer bl.a HKH Kronprinsessan Victoria närvara. Efteråt är tanken att vi också ska vara med och äta kaffe och tårta. Och där kom ju huvudbryet. Vad har man på sig för kläder en sån gång?? Jag har till slut bestämt mig för en blå topp och cremevita lite kortare byxor och beiga pumps. Om någon motsätter sig det så säg till så packar jag om! ;-)
 

Bakat nytt fröbröd

Publicerat 2012-08-03 21:34:48 | i kategori Alla recept, Bröd,
1 kommentarer

Idag testade jag att baka ett nytt fröbröd. En mjuk variant för att se om jag hittar nåt som jag kan variera mitt fröknäcke med. Det var helt okej, inte riktigt lika gott som fröknäcket, men bland det godaste mjuka bröd jag gjort i alla fall! :-) 
 
Ingredienser:
0,5 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
2 msk krossade linfrön
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 dl fibrex
2 dl riven ost
4 ägg
 
Vispa äggen fluffigt. Blanda sedan allt och låt stå ett tag. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda sedan i 200 grader i ca 20 min.
 
 

Korv och baconmiddag

Publicerat 2012-08-03 19:22:21 | i kategori Mat,
2 kommentarer

I botten är det mos av broccoli och blomkål blandat med grädde. Uppepå är det bacon, salsiccia och kabanoss, lök, vitlök. Vi försöker handla korv med högre kötthalt och undviker t.ex. hotdogs.

Dagens träning

Publicerat 2012-08-03 14:14:12 | i kategori Träning,
0 kommentarer

Jag hade först tänkt kliva upp och jogga på morgonen, men det var jag alldeles för trött för. Och så regnade det alldeles för mycket så där hade jag ju en bra ursäkt... ;-) Men så slutade det regna och jag kände att jag måste göra nånting iaf, hade inte tränat sen i måndags. Så då blev det lite hemmaträning i stället!
 
Först uppvärmning med hopprep
 
Sen lite styrketräning, behöver träna mina svaga armar... ;-)
och sen avslutade jag med en powerwalk på 20 min!
 
 

Kärleksmums LCHF

Publicerat 2012-08-02 22:18:38 | i kategori Alla recept, Godsaker,
0 kommentarer

Det här receptet finns både på webben och i den fina bakboken jag köpt som är skriven av Mariann Andersson.
Kan också tipsa om att recept.nu har LCHF-recept. Kakan blev god och mäktig. Kan tänka mig att den är god med grädde. Kanske kan tänka mig mer smak i själva kakan, mer kakao eller blanda i smält choklad kanske.
 
6 ägg
3 msk sötrixflor och 1/4 krm stevia (Jag tog nog ungefär 3-4 msk sukrin melis. Blandade nog med stevia strö förresten. Jag provar mig fram med sötning när jag bakar)
150 g osaltat smör
0,5 dl kakao
0,75 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
 
Chokladkräm
100 g osaltat smör, MYCKET mjukt
50 g cream cheese (jag tog 75 g smör och 75 g cream cheese, krämen blir mjukare ju större del cream cheese man tar)
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia (även här gjorde jag som ovan och smakade mig fram)
 
kokosflingor till dekoration
 
 
 
 
 

Zucchinikaka LCHF

Publicerat 2012-08-02 21:49:29 | i kategori Alla recept, Godsaker,
0 kommentarer

Jag har gjort den här zucchinikakan två gånger nu och kommer säkert att göra den igen. Det är verkligen en bra LCHF-kaka! Receptet kommer från Marianns LCHF mat & bak.
 
 
6 ägg
ca 3 msk stevia strö eller sukrin (2 msk erythritol och 1/4 stevia enligt grundrecept)
150 g smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1,5 msk kanel
1,5 msk kardemumma
3 tsk bakpulver
ca 125 grovriven zucchini
 
Glasyr/topping
200 g cream cheese
100 g osaltat smör
ca 3 msk stevia strö eller sukrin (2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
saften av ungefär en halv citron
 
(erythritol är tex sötrix, sukrin, sötin)
 
 

Fröknäcke LCHF

Publicerat 2012-08-02 21:25:40 | i kategori Alla recept, Bröd,
4 kommentarer

Det här brödet har jag nästan alltid hemma. Det är verkligen min livlina. Sen jag hittade det har jag aldrig problem när jag är sugen på bröd. Jag har testat en del LCHF-bröd och det här är min absoluta favorit!!
 
LCHF-KNÄCKEBRÖD från boken LCHF för hela familjen av Monique Forslund
 
200 g solrosfrön
60 g linfrön
100 g sesamfrön
2 msk fiberhusk
lite salt
5 dl vatten
 
Värm varmluftsugnen till 160 grader.
Blanda samman allat och låt stå i 10 minuter.
Bred ut smeten jämnt på bakplåtspapper på 2 bakplåtar.
Brädda i varmluftsugn i 1 timme och 10 min
 
Man kan också ändra innehåll och mängder. Släng i av de fröer och nötter ni har hemma och testa er fram till det ni gillar bäst! Det här är i alla fall min favorit.
 
 
 
 

Fiskpinnar LCHF

Publicerat 2012-08-02 21:15:07 | i kategori Alla recept, Fisk, Mat,
0 kommentarer

Idag blev det hemlagade fiskpinnar till middag, med dillsås och färsk broccoli. Mumma! Även barnen gillade fiskpinnarna! :-)
 
Fiskpinnar:
Två fiskblock, jag använde torsk
ca 80 g fläsksvålar
3 ägg
smör och kokosolja till stekning
 
Dela blocken i lämpliga bitar, ca 1 cm tjocka.
Vispa ihop äggen med en vanlig visp
Mortla fläsksvålarna till mjöl. Eller använd matberedare.
Vänd fiskbitarna i ägg och sen "mjölet".
Stek i några minuter på varje sida. Tänk på att det tar längre tid än man tror att steka fisken om den är fryst ;-)
 
Dillsås
2 dl cremefraiche
1 dl majonnäs
dill av valfri mängd, jag använde fryst
salt och peppar
en skvätt vitvinsvinäger
 
Recepten är inspirerade av boken LCHF för hela familjen av Monique Forslund.
 

Slut med tuttarna

Publicerat 2012-08-02 13:44:42 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Igår fyllde ju minstingen tre år och det var dagen hon skulle sluta med tutte! Hon har varit utan dagtid ett tag men nu var det dags att bryta tuttmanin för gott! Hon har alltid haft flera stycken så det var svårt att tro att det gått så bra som det gått.
 
Först var det dags att göra ett fint paket av dom.
Och hon var faktiskt inte så pluttig som det ser ut som på bilderna... :-)
 Sen fick hon lägga ut paketet på bron så tomten kunde hämta det.
 Paketet var till tomtebarnen.
 Och nu imorse låg det istället ett paket från tomten på bron!
 Med en fin väska i! :-)
 
Och hur gick det med sömnen i natt då? Över förväntan faktiskt!! Ledsen innan hon somnade men sen sov hon hela natten! :-)  Älskade unge!!
 
PS: tuttarna är namnet på napparna här där vi bor.... ;-)
 

Snabblunch

Publicerat 2012-08-02 12:28:24 | i kategori Mat,
0 kommentarer

Idag fanns det ingen matlåda kvar med mat från igår som det ofta finns annars. Så då fick det bli lite enkelt. Jag tog fram makrill, ägg, majonnäs, gul tomat. (kokta ägg fanns redan i kylen) Och maken svängde ihop en omelett

Födelsedagsfirande

Publicerat 2012-08-01 22:50:53 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Idag har vi firat vår yngsta dotter som fyllde tre år! Dagen började med presentöppning. Sen följde städning, bakning och fixning inför kalaset. De första gästerna kom halv två och de sista gick hem vid halv åtta. Vi hade alla en mycket trevlig dag och fick träffa både vänner och familj som vi annars inte träffar så ofta. Och vääldigt fina presenter! :-)
 
Presentöppning i vår säng tidigt på morgonen
 
Provar nya sminket och vingarna
 
Provar nya sparkcykeln!
 
Kan ni gissa vad som är LCHF på bilden? :-)
 
Lastbils-glasstårta
 
Provar nya rittavlan