Frisörbesök

Publicerat 2012-07-31 22:58:36 | i kategori Vardag & familj,
2 kommentarer

Var hos frissan idag. Alltid lika skönt!! Två timmars avkoppling. Lite surr. Lite skvallertidning. Underbar hårmassage. Jag älskar att gå dit! Kan verkligen rekommendera Caroline på Jess. Jag känner mig alltid väl omhändertagen och trygg med att hon vet vad hon gör! En liten bild som visar före och efter :-) Svårt att bestämma mig för om jag vill vara mörk eller ljus... ;-)

Att handla LCHF

Publicerat 2012-07-31 13:50:07 | i kategori Mat,
0 kommentarer

Det är så enkelt att handla när man äter LCHF! Flera avdelningar är bara att gå förbi så det går fortare än förr. Mejeri, ägg, chark och grönsaker är väl där jag plockar oftast. Plus kött och kyckling. Knäppte ett kort på vad jag handlat idag. Lite extra grädde och smör då jag ska ta och baka igen. I bakgrunden frukt till barnen.

Träningsdagbok v 30

Publicerat 2012-07-30 22:50:24 | i kategori Träningsdagbok,
0 kommentarer

Kan vara kul att föra lite dagbok över träningen, åtminstone för min egen del. Ger mig lite press... :-)
 
Måndag: -
Tisdag: Morgonjogging 4.1 km
Onsdag: Morgonjogging 4.1 km
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: promenad 1,5 tim
 
 
Mellan fredag till måndag har jag varit på resande fot.

Träna på semestern?

Publicerat 2012-07-30 18:39:17 | i kategori Träning,
0 kommentarer

Såklart man kan träna och ta hand om sig även om man har semester! När vi nu för en gångs skull inte hade med oss några barn tog vi med oss träningskläder så vi kunde ta en promenad eller jogg tillsammans. Det blev inte så mycket som jag hade tänkt mig. Frukosten serverades bara till kl 10 på hotellet och jag föredrar ju att jogga före frukost. Och det blev ju lite jobbigt när det blev sena kvällar. Men en promenad på en och en halv timme blev det igår, mitt på dan, och imorse blev det en joggingtur på 5 km före frukost. Sen har jag också unnat mig vin och god mat naturligtvis. Men god mat behöver ju inte nödvändigtvis vara dålig mat.
 
 
Nedan kommer en bild från promenaden.

Hamburgare och bio

Publicerat 2012-07-29 22:54:36 | i kategori Blandat,
1 kommentarer

Det är ju ändå semester och jag hade promenerat en och en halv timme så idag blev det hamburgare och pommes till lunch/middag. Men jag lämnade ändå brödet och hälften av potatisen. Tur var väl det, för magen kändes genast som en klump. Inget vin blev det heller utan Ramlösa. 
 
Efter det blev det bio i stället för Liseberg, det var så kallt ute.
 
 
Filmen tyckte jag var jättebra!! Helt min typ av film! :-) (har ingen aning om varför hamburgarna är åt fel håll...)

Matdagbok 28 juli

Publicerat 2012-07-29 02:34:12 | i kategori Matdagbok,
0 kommentarer

Riktigt bra dag matmässigt. Det blev en stor hotellfrukost vid nio-tiden och middag vid femtiden. Sen inget mer fast klockan nu är halv tre på natten. Så skönt att slippa tänka på mat hela tiden.
 
Frukost
filmjök med linfrön, solroskärnor, hasselnötter, valnötter. Fröknäcke med smör och ost. Ett ägg. Salami, leverpastej, brie, gurka, tomat, paprika, the.
 
Middag
stor räkmacka utan bröd. 200 g räkor, två ägg, limeaioli, grönsaker. Mycket och gott!

Hotellfrukost

Publicerat 2012-07-28 10:32:45 | i kategori Mat,
0 kommentarer

Äntligen ett hotell som serverar BRA hotellfrukost!! Brödet fick följa med hemifrån :-)
 

Till Göteborg

Publicerat 2012-07-27 22:41:37 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Idag satte sig jag och min man på tåget till Göteborg. Vi ska se Bruce Springsteen imorgon kväll.
 
Förr hade jag haft med mig läsk och choklad och kanske en frukt för att vara "nyttig". Men den här gången hade jag med mig kokta ägg och körsbärstomater!
 
Förr hade jag gått på Burger King på Centralen i Stockholm, idag köpte vi i stället en sallad på ICA To Go. Perfekt LCHF, om man bortser från att det innehöll en del oväntade tillsatser. Därför äggen och avokadon smakade sådär... Vi satte oss vid vattnet och åt i solen i väntan på nästa tåg.
 
Till middag blev det sen carpaccio till förrätt och oxfile med pepparsås till varmrätt och ett glas rosevin.
 

Pannkakor och kalas

Publicerat 2012-07-26 22:34:53 | i kategori Alla recept, Vardag & familj,
1 kommentarer

Igår lämnade vi alla måsten hemma igen och tog en baddag. Det var inte lika fint väder som dagen innan, men det var helt okej. Det blev Kubenbadet. Jag åkte in på ICA innnan och köpte en sallad åt mig själv och prinskorv och cocktailtomater som barnen mumsade på. De fick välja på att köpa hamburgare eller korv på grillen eller äta prinskorv och tomater och det gick åt nästan allt. Det tyckte mamman om! :-)
Till lunch idag gjorde jag LCHF-pannkakor. Men till ungarna sa jag att det hette "amerikanska mandelplättar". Hade jag sagt pannkakor hade de vägrat smaka, pannkaka ska ju bara smaka på ett sätt. :-) Stortjejen hade en kompis på besök som genast började säga att det var gott och åt som bara den, och då var ju mina tjejer tvungen att hänga på också. Så alla åt och tyckte det var gott, helt otroligt!! Det blev inte ens någon pannkaka kvar till mig utan jag fick äta gamla rester. Men det gjorde inget, att barna gillade maten var viktigast! :-) Pannkakorna serverades med bär, sylt och grädde. Receptet har jag hittat hos Åse. (Jag använder samma recept till mina våfflor)
 
(jag använder en liten stekpanna)
Sen skyndade jag mig och svängde ihop några kakor från min nya bakbok. Vi skulle iväg på 2-årskalas och jag kan tycka att det är lite tråkigt att inte fika nåt så ibland tar jag med mig eget fika. Just de här blev inte så bra, men om det beror på receptet eller mina bakkonster kan jag inte svara på. Jag hade väldigt bråttom...
Så här såg jag ut :-)
Det var väldigt varmt hemma så jag tog shorts.
Tyvärr var det inte samma värme dit vi åkte, men lite sol fick vi på oss i alla fall.
 
 
 
Dags för kullerbytta med pappan!
Mina älskade barn!
 
 
Och slutligen naturbilder
 
 
 
 
 
 

Nya böcker

Publicerat 2012-07-26 20:25:08 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Igår fick jag hem två fina böcker. Baka med LCHF av Mariann Andersson och LCHF och träning av Jonas Bergqvist. Nu måste jag skapa mer tid för bak och läsning! :-)
 
 
 
 
 
 
 

Matdagbok 24 juli

Publicerat 2012-07-24 23:09:37 | i kategori Matdagbok,
0 kommentarer

Eftersom jag äter LCHF får jag ibland frågor om vad jag äter, hur jag äter och vad jag äter i stället för potatis?? :-) Så jag tänkte att jag skulle visa det med matdagbok ibland.
 
Frukost efter jogging:
VATTEN. Turkisk yoghurt med en skvätt grädde, krossade linfrön, solroskärnor, hasselnötter, valnötter. Ett kokt ägg. (inget före jogging)
 
Lunch (idag på badet)
Salamisallad (en riktigt bra sallad utan pasta (!) bättre mat än vad jag trodde jag skulle få tag i där!)
 
Mellanmål
cashewnötter, 2 kokta ägg (ägg och nötter är alltid bra att ha med sig på utflykt)
 
Middag
Grillat kött, blandsallad, ost, bearnaisesås
 
Kvällssnacks
Salta jordnötter

En varm dag

Publicerat 2012-07-24 22:03:04 | i kategori Blandat,
1 kommentarer

När jag klev upp vid 8-tiden imorse var det strålande sol och närmare 20 grader. Hmm.. vi som skulle vara hemma och fixa idag. Skulle vi åka och bada istället? Jag började med att dra ut på min lilla joggingrunda jag har här hemma (4,1 km) före frukost.
 
 
Sen började vi fundera. Vi kom överens om att åka till Himlabadet. Där säljer de mat så vi inte behövde tänka så mycket på matsäck. Mannen tog hand om packning medan jag duschade och gjorde mig i ordning. Tack för det! :-) Sen omringades vi av mörka moln mest hela dan men solen sken över oss nästan hela tiden. Och det var varmt... men skönt!
 
 
Lillan hade tid hos tandläkaren mitt på dan och svischade dit med sin far. Och belönades med glass efteråt! ;-)
 
 
Hon fick också såna här armpuffar. Svindyra men jag hoppas de är värda sina pengar. De gillades och hon badade rätt mycket utan att vi behövde hålla i hela tiden, mycket bra! Och stortjejen övade på att simma och klarar nu av att simma flera meter! Lite mer övning så kanske hon lärt sig simma innan sommaren är slut!
 
 
Eftersom man blir väldigt trött av att bada en hel dag åkte vi in på ICA på hemvägen och köpte en bit kött som grillades. Till det blev det vad vi hade hemma. En sallad på isbergssallad, lokala tomater, gurka, avokado och även Feta Greta (en jättegod ost). Och färdig bearnaisesås. Lättsam middag i all enkelhet, men väldigt gott!!
 

Semesterläsning

Publicerat 2012-07-24 14:27:17 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

 
Perfekt att läsa på semestern tillsammans med gott snacks! :-)
 
 
 
 
 
 
 

Pinsamt värre

Publicerat 2012-07-23 21:50:32 | i kategori Blandat,
1 kommentarer

 
Hade ärenden i Birsta idag. Skulle på IKEA, Clas Ohlson och Biltema. Funderade på att kanske gå och titta efter ett par byxor också, men gick först in på IKEA. Gick runt, plockade på mig det jag var ute efter (och lite till, sådär som man gärna gör på IKEA). Stod i kö hur länge som helst, kollade saldot under tiden för att se om jag hade tillräckligt med pengar på kontot. Det var lugnt, jag hade så det räckte. Väl framme i kassan ser jag oroligt på displayen. Hmm, det blev mer än jag räknat med... Skulle det räcka?? Drar kortet, "Medges ej". OJDÅ! Fram med mobilen för att föra över pengar, mobilbanken fungerar helt plötsligt inte. Jag börjar svettas. Kön är lång och de är nog ännu mer irriterad än vad jag var i kön. Vad göra?? Jag fick packa vagnen, lämna den och gå och ta ut pengar. Gick iväg till bankomaten, tog ut det jag hade, men inser att det, tillsammans med det jag hade i plånboden, ändå inte räcker. Mobilbanken fungerar fortfarande inte. Snabbt telefonsamtal hem för att få en nödöverföring. Provar sen att starta om telefonen, sen fungerar mobilbanken. Hittar samtidigt ett tillgodokort på IKEA. Det visade sig innehålla närmare 500 kr. Hade jag hittat det tidigare hade jag undsluppit pinsamheten och tjänat en hel del tid... Efter den pärsen hade jag inte alls någon lust att gå och titta på byxor...
 
Sen iväg på Clas Ohlson, det ärendet gick fort. Men sen skulle jag ta mig till Biltema. Först värsta bilköerna, sen kom rondellerna... Jag hade inte varit på nya Biltema förut och var inte helt säker på hur jag skulle ta mig dit. Huset såg jag ju, men det fanns inga skyltar. Hmm, jag tar något extra varv i rondellerna innan jag hittar fram. Hittar den eftersökta cykelslangen rätt fort. När jag sen skulle därifrån och in i första rondellen igen börjar jag köra ut och inser precis att bilen från vänster kommer i raketfart! Stod på gasen och klarade mig med nöd och näppe. Sen körde jag tacksamt lugnt och försiktigt hem!
 
Hur kunde detta bli så mycket pengar? ;-)
 
 
 
 
Montering av ny cykelslang så vår lilla unge kan cykla igen
 
 
Vad resten av familjen gjorde när mamman drog på IKEA. (Stortjejen skulle till kompis)
 
 
 
 
 

En glad skit

Publicerat 2012-07-23 20:52:12 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

Så här glad blir man av att få sin första kommentar! :-)
 

Korvstroganoff

Publicerat 2012-07-23 18:14:54 | i kategori Alla recept, Mat,
0 kommentarer

Till middag idag blev det korvstroganoff. Blev rätt gott, även minstingen tyckte om det, fast det var sås :-) 6-åringen är hos en kompis så hennes betyg fick jag aldrig.
 
Ingredienser:
smör
gul lök
squash
falukorv
grädde
creme fraiche
buljongtärning
tomatpuré
salt och peppar
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Publicerat 2012-07-22 20:29:25 | i kategori Blandat,
2 kommentarer

Ja då var det dags för mig att börja blogga också. Funderat på det ett tag då jag gärna vill dela med mig av mitt liv. Jag kommer att skriva om familjelivet och mat, för min del gäller LCHF och försöka få ut bilder. Men jag är novis på området så vi får se hur det går! :-)