Mjölfri varmkorv

Publicerat 2013-06-30 22:35:56 | i kategori Tips,
1 kommentarer

 
Tips på en mjölfri korv som jag köpt, den finns som falukorv också som jag köpt några gånger. Den är helt mjölfri och även sockerfri. Bra va? :-)
 
Jag har köpt den på ICA Maxi, märket är Delsbo Charkuteri.
 

Vattenlek och vila

Publicerat 2013-06-30 21:28:26 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Som jag skrev tidigare har det varit varmt idag. Faktiskt jättevarmt!! Äldsta flickan har varit sjuk i helgen så vi ville inte dra iväg på något bad utan vi stannade hemma.
 
Förmiddagen ägnades åt att röja upp lite inne. Tja, jag vaknade inte förrän halv nio, så förmiddagen blev inte så lång... ;-)
 
Och eftermiddagen spenderades utomhus, för mig mest i solstolen! :-)
 
Vi har ingen pool hemma i år, men maken drog fram vattenslangen för att göra ren studsmattan från fågelskit, och då fick även barnen använda den för vattenlek. Och den lilla marodören drog sig inte för att spruta på sin pappa också! :-)
 
 
 
 
Äldsta tjejen passade på att ligga i skuggen och vila och läsa. Mammas tjej det där... ;-)

Lunch och middag

Publicerat 2013-06-30 19:09:17 | i kategori Mat,
0 kommentarer

Jag ska inte låtsas som att det här är det enda jag ätit idag, för det är det verkligen inte! Jag har gått och småätit en del... Vi har inte orkat lägga ner någon större energi på maten heller idag, varmt som det varit. Men det blev gott i alla fall!
 
En ostpizza med mjölfri varmkorv till lunch. Med en massa ost...
 
Och lite kött vi hittade i frysen. Ekologiskt och närproducerat. Fina grejer... Till det lite grönsaker och Lohmanders bearnaisesås!
 
 
 
 

Kall sommardrink med vattenmelon och jordgubbsmynta

Publicerat 2013-06-30 18:48:57 | i kategori Alla recept, Övrigt,
9 kommentarer

 
Här har det varit väldigt varmt idag! Så varmt så att när jag skar upp vattenmelon till barnen kunde jag inte låta bli att äta lite jag också. Och att göra en drink på den. Det var gott som det var, men det var också gott med liite vodka i också! ;-)
 
Melondrink med jordgubbsmynta 2 glas
  • ca 3 dl vattenmelon
  • ca 3 dl mineralvatten (jag använde med citrussmak)
  • några blad jordgubbsmynta
  • is
  • Ev. alkohol
Mixa alla ingredienser tillsammans med mixerstav. Servera i glas. Avnjutes bäst i solen! ;-)
 
 
Så här såg det ut i mixerskålen

Seg dag och vattenjympa

Publicerat 2013-06-29 18:28:01 | i kategori Träning, Vardag & familj,
2 kommentarer

Usch vad seg jag varit idag! Har sovit för lite några nätter och det gav resultat idag. Jag la mig en stund i solsängen före middagen och somnade, det brukar jag sällan göra. :-)
 
Vaknade imorse och kände mig inte helt hundra. För det första träningsvärk efter vattenjympan jag var på igår. Plus en känsla av att vara tjock i halsen, så det kanske kan vara en förkylning på G. (maken har varit förkyld ett tag och äldsta dottern är sjuk)
 
På grund av det beslutade jag mig för att inte träna något idag, men till slut blev det ändå en promenad hemmavid på 4 km. Det kändes lagomt och ändå skönt att få röra på mig.
 
Har ni varit på vattenjympa? Igår var första gången för mig. Jag har ofta tänkt på att jag skulle prova, men det har aldrig blivit av. Men nu var vi tre stycken från jobbet som gick så då kunde jag inte banga. ;-) Dessutom är det gratis, så det fanns liksom ingen ursäkt. Trots att jag sov några timmar för lite. 
 
Det var riktigt jobbigt måste jag säga. Man fick välja hantlar, jag valde mellan, och så var det genomkörning av hela kroppen. Med tabataintervaller på överkroppen. Frågan är om jag ska gå fler gånger? Det är gratis på tisdag kvällar och fredag morgnar. Vi får väl se... :-)
 
En bild på bassängen innan vi hoppade i, klockan tio i sju på morgonen...
 

Sneak peek på en liten treat

Publicerat 2013-06-29 15:17:22 | i kategori Mat,
1 kommentarer

 
En liten sneak peek på vad jag och maken fixade till igår kväll. Jag berättar vad det är lite senare... Eller ni kanske vill gissa? :-)

Mejerifria våfflor LCHF/Paleo

Publicerat 2013-06-29 15:09:00 | i kategori Alla recept, Mejerifritt, Övrigt,
12 kommentarer

Nu har jag hittat ett jättegott recept på våfflor, de godaste jag gjort hittills tyckte både jag och barnen. Jag hittade receptet på bloggen Under vårt tak, och gjorde nästan exakt likadant som dom. Till det hade jag vispad kokosgrädde, blandad med vaniljpulver och hallon. Fast vispningen gick sådär, har inte lärt mig riktigt. Men vill ni veta hur man gör, så kan ni titta HÄR där de också har en bra guide till hur man vispar kokosmjölk/grädde. Måste testa! :-)
 
Var hur gott som helst med kokosmjölk och hallon till, men de var mycket goda som de var, utan tillbehör också!
 
Mejerifria våfflor 6 st
  • 4 ägg
  • 2 dl kokosmjölk, Santa Maria extra creamy
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2,5 msk smält kokosfett
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 krm salt
Vispa ägg och kokosmjölk luftigt med elvisp. Smält kokosfettet och blanda i smeten. Blanda ner alla torra ingredienser. Låt stå ett tag. Pensla eventuellt våffeljärnet med kokosfett. Grädda sedan våfflorna som vanligt. 
 
 

Dill dilledill

Publicerat 2013-06-29 11:42:52 | i kategori Blandat, Mat,
1 kommentarer

 
Det är något visst med att kunna gå ut i trädgården och plocka in sina egna kryddor eller bär eller grönsaker eller vad det nu kan vara. Jag gick ut och hämtade lite dill till middagen igår. Jag har inte så mycket ätbart där ute, men bland annat dill och gräslök.
 
Nästa gång ni har färsk dill, ta och lukta lite extra, det doftar så gott! Och dom där blommorna, kronorna, eller vad de nu kallas... Vackra och får mig att längta efter kräftor!!
 
 

5 vanligaste misstagen kring LCHF

Publicerat 2013-06-28 20:52:47 | i kategori Fakta, Tips,
7 kommentarer

Det här har jag hämtat från Martinas suveräna blogg! Läs hela inlägget med mer utförligt kring påståendena.
 
De 5 vanligaste LCHF-misstagen:
  1. Att äta för mycket kolhydrater - det döljer sig kolhydrater i det mesta
  2. Att äta för mycket proteiner - faktiskt, för mycket protein är inte bra, det bryter ketos
  3. Att vara rädd för fett - livsnödvändigt, håller dig mätt
  4. Att äta för lite salt - också livsnödvändigt, salt hjälper mot mycket
  5. Att inte vara tillräckligt tålmodig - resultaten kommer, bara du fortsätter i rätt bana
Ibland är nr 5 mitt största problem. Men samtidigt.. jag har ätit LCHF i över tre år... då är man väl tålmodig... ;-)
 
 

Mejerifri dill- och romsås till lax

Publicerat 2013-06-28 19:29:00 | i kategori Alla recept, Fisk, Mat, Mejerifritt, Tillbehör,
1 kommentarer

Idag när jag kom hem från jobbet var maken igång och skulle grilla lax. Lax är en favorit hos oss alla här hemma, så det är en rätt som passar alla. När det sedan finns olika tillbehör att välja bland blir det ännu bättre då alla får välja sina favoriter. Både jag och maken äter LCHF, men jag är striktare än honom. Han hade gjort en romsås på gräddfil till sig och barnen, men jag gjorde min egen. Baserad på majonnäs förstås! :-)
 
 
Dill- och romsås 1-2 port
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk kokosmjölk, Santa Maria extra creamy (valfritt)
  • 0,5-1 msk rom, caviar eller vad ni föredrar
  • ett par skvättar citron
  • färsk dill efter smak
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Kokosmjölken är för att göra såsen lite lösare, men behövs inte om du gillar den tjock.
 
 
 
 

Falukorv

Publicerat 2013-06-28 18:13:00 | i kategori Kött, Mat,
1 kommentarer

Hur gör ni med korv? Brukar ni äta det? Jag äter det, men köper aldrig "vanlig" korv längre. Inte ens barnen får Hot Dogs längre. Jag tittar alltid efter hög kötthalt och efter hur mycket kolhydrater det är och så försöker jag välja det bästa alternativet som finns tillgängligt.
 
På ICA Maxi har jag hittat en mjölfri korv med lågt kolhydratinnehåll som kommer från Delsbo Charkuteri. Det är 70 % kötthalt, och 0,3 kh/100 g. Den är också sockerfri. Och god också! Och även barnen gillar den! En favorit här hemma alltså! :-)
 
 
Igår lagade maken middag och bjöd på falukorven tillsammans med ugnsgrönsaker och stekt ägg. Och så lade jag till fetaost. Jag hade ingen sås till och jag kände att det inte var tillräckligt med fett till, så jag blev aldrig mätt, utan gick till burken med mandelsmör sen...
 
Sen var jag rädd att jag skulle fortsätta småäta. Men så blev det inte. Det blev ett glas rödvin i stället och lite nagellack på naglarna. Det gick så bra så! :-)
 

Angelicas majonnäs

Publicerat 2013-06-28 16:02:22 | i kategori Alla recept, Tillbehör,
1 kommentarer

Jag fick ju förslag på majonnäsrecept från er för en tid sedan. Det visade sig att jag hade svårt för smaken av vitvinsvinäger och senap i majonnäsen, så jag har provat mig fram lite. Nu för tiden gör jag alltid på samma sätt. Smaken blir okej, även om jag inte är överförtjust i att ha den till ägg. Men den är underbar att ha som bas i såser! Den här blir mild, och det passar mig!
 
 
Angelicas majonnäs
  • 1 ägg
  • 2 dl mild, neutral rapsolja
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • en skvätt citron, ca 1 msk
Häll alla kylskåpskalla ingredienser i en mixerskål. Ställ mixerstaven i botten och börja mixa. När den börjat bli tjock kan du börja vicka på staven, upp efter kanterna. Om du inte ställer mixerstaven i botten först, blir det ingen majonnäs... jag vet... ;-)
 
 
 

Kokoscurrymajonnäs till kyckling

Publicerat 2013-06-27 17:11:07 | i kategori Alla recept, Mejerifritt, Tillbehör,
5 kommentarer

För någon dag sen gjorde jag i ordning en kycklingrätt. Maken ville ha färdigmarinerade kycklinglår, men jag kryddade mina själv, på grund av att jag inte ville ha sockret i de andra. Till det gjorde jag ostgratinerad brysselkål, bara stekte fryst brysselkål och skjutsade in i ugnen med ost på. Och så serverade jag en en mejerifri kokoscurrysås till. Gott gott!!
 
 
Kokoscurrysåsen skulle egentligen vara en kokoscurrymajonnäs som jag hittade i Birgitta Höglunds bok Grillmat LCHF. Men för mig blev det en sås. Och det berodde på att det inte funkade med den kokosmjölk jag hade, Santa Maria extra creamy. Man måste nog ta en på burk som har ett tjockt lager och använda det. Men testa! Det var väldigt gott även om just min blev rinnig.
 
Kokoscurrymajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl kokosmjölk/grädde
  • en skvätt citron eller lime
  • 1-2 tsk curry
 
Lite extra curry uppepå för färgens skull :-)
 

Regnjogg och middag

Publicerat 2013-06-26 20:57:05 | i kategori Mat, Träning,
5 kommentarer

Ja, det är jag! En väldigt blöt jag! :-)
 
Idag har det regnat rejält. Men det gjorde inte mig något för nu jobbar jag några dagar igen! :-) Jag kom hem lagom till att regnet avstannat, så jag passade på att dra på mig joggingkläder och springa ut innan middagen. Men mitt i joggingturen satte det igång att regna igen, så jag blev lite blöt... 
 
Nu är jag riktigt seg i bena igen och orkar inte annat än att ligga i soffan... Det har blivit en hel del jogging den sista tiden. Och det är ju bra! Även om jag vet att konditionsträning inte är den bästa för viktnedgång, så vill jag gärna få upp kondisen. Och så får man ju så frisk luft på köpet! :-)
 
Väl hemma blev det i alla fall en efterlängtad middag. Maken som lagade mat hade gjort en kasslergratäng. Men jag som inte gärna äter grädde just nu fick specialmat. Mejerifritt och mycket fett! ;-)
 
Stekt kassler, blomkål, ägg och en rejäl klick beamajonnäs!
 
 

Ostpanerad omelett

Publicerat 2013-06-26 17:13:29 | i kategori Alla recept, Övrigt,
2 kommentarer

 
Har ni testat att göra ostpanerad omelett a la Jills mat ännu? Väldigt gott! Det enda du behöver göra är att lägga en massa ostskivor i stekpannan och låta steka på en stund, innan du häller ner omelettsmeten. Låt omeletten steka ett tag innan du börjar röra i den som vanligt. Testa!
 
Jag fyllde min omelett med renkorv och extra ost! :-)
 
 
 

Snabb hallonpaj med vispad vaniljkokos (micropaj)

Publicerat 2013-06-24 19:59:05 | i kategori Alla recept, Godsaker,
3 kommentarer

Jag gav efter för dagens sötsug. Jag bakade. Jag vet att jag kanske inte borde, men jag kunde inte låta bli, jag var tvungen att äta något, och fortsätta med chokladen ville jag inte. Men jag lyckades i alla fall baka något som var "vänligt" mot mig. Jag gjorde den helt sötningsfri och helt mejerifri (förutom smör). Och efter att jag ätit kakan och tagit en stor sked mandelsmör också var jag nöjd sen. Och sen dess har jag faktiskt inte haft något mer sötsug idag! Jippi! .-)
 
Och när jag började fundera nu i kväll, så kom jag på att jag nog kanske ätit för dåligt. Jag joggade nämligen närmare 8 km igår kväll och åt nog lite för lite efter det. Och till frukost i morse blev det äggmjölk. Det kan också ha varit en bov i det hela!
 
Stort tack för er stöttning och peppning! Det betyder jättemycket!!
 
Bjuder på receptet, det kanske kan hjälpa någon i framtiden också! :-)
 
 
Snabb hallonpaj med vispad vaniljkokos 1 port
  • 0,5 dl hallon
  • ca 2 msk mandelmjöl
  • ca 1-2 msk kokosflingor
  • ca 1-2 msk smör
Lägg hallon i en liten ugnsform. Strö över mandelmjöl och kokosflingor. Lägg på en stor klick smör. Stoppa in in micron i 2 minuter.
 
Jag serverade denna lilla kaka med vispad extra creamy kokosmjölk, som jag blandade med vaniljpulver. Kokosgrädden fick vara i frysen ett tag för att kunna vispa den.
 
 
 

Suget tillbaka

Publicerat 2013-06-24 12:54:00 | i kategori Personliga tankar,
5 kommentarer

Åååhh.... just nu är det jobbigt... Mitt sug har kommit tillbaka och jag vet inte var jag ska ta vägen...
 
Fast jag var strikt hela helgen också, så släppte jag lite och tillät mig äta lite mejerier, och lite socker i sillen och den köpta majonnäsen. Och jag antar att det är det jag får sota för nu...
 
Har precis satt i mig en ruta 86%-ig choklad. Och fantiserar om att baka och äta grädde och yoghurt och bär och nötsmör.
 
Jo, just ja, jag åkte dit på nötsmör och två jordgubbar i går. Det var heller inte bra.
 
Min väldigt strikta period verkar över... Och på det så har vikten ökat i stället för att minska den här veckan. Jag gick ner under veckan och nådde faktiskt ett nytt tiotal på midsommaraftonen och var så glad för det. Och plusset nu gör ju sitt till för att jag ska börja tröstaäta... 
 
Jag brukar alltid öka i vikt när jag tränar. Har blivit tre jogginingturer nu, som säkert också satt sina spår. Varför är det alltid så? Det vore ju bättre att man gick ner när man tränade så att man blev motiverad att fortsätta! :-)

Bad och grillat

Publicerat 2013-06-23 18:59:00 | i kategori Mat, Vardag & familj,
1 kommentarer

Idag har vi varit hela dagen på badet hela familjen. Jag har laddat med D-vitamin och fått lite extra färg på kroppen. Vi hade inte planerat att ta med oss någon mat, men med lite fantasi fick vi ihop en bra matsäck till hela familjen. Jag åt en grillad fläskkarré, lufttorkad skinka, ett ägg och några prinskorvar. Köpte en sån där bredbar brie också, men det var ingen höjdare tyckte jag.
 
Väl hemma var det dags att göra middag. Det fick bli grillade spjäll. Jag marinerade/kryddade dom själv, med rapsolja, soja och en massa goda kryddor, och så gjorde jag den suveränt goda bearnaisemajonnäsen till. Den som bara består av hemmagjord majonnäs, gjord på 2 dl rapsolja. Och sen kryddad med 1 msk torkad dragon, och lite extra salt och peppar. Väldigt gott! Även om det är lite meckigt med spjäll... ;-)
 
 
 
 
 
 
 

Midsommarafton

Publicerat 2013-06-22 20:50:00 | i kategori Mat, Vardag & familj,
2 kommentarer

Även igår blev det LCHF-mat, jag avvek inte något från min planerade kost, utan åt faktiskt lite striktare än vad jag först tänkt mig.
 
Först blev det en joggingtur på morgonen. Medans jag gjorde mig i ordning för att åka på midsommarfirande drack jag en kopp fett-te och åt ett kokt ägg. Sen hade vi med oss picknick och då åt jag återigen kokt ägg (3 st) och några ostkuber. Och till middagen blev det traditionell mat, men utan potatis då. Vi dukade upp LCHF-mat, som passade alla. Plockmat är ju alltid bra när man har olika smaker. Det fanns nåt för alla!
 
Jag blev särskild nöjd med sillarna. Jag köpte färdig inläggningssill och gjorde egen röra baserad på hemgjord majonnäs som jag blandade ut med smetana. Den ena hade jag dijonsenap i och den andra lite lök, gräslök och rom. (tror inte det var nåt mer). Jag gjorde dom dagen innan och var verkligen jättegoda när det var dags att äta!!
 
Tyvärr kände jag ett extra sug efteråt, trots att jag blev otroligt mätt. Men jag höll mig. Jag åt faktiskt inte ens jordgubbar. Allt beroende på att jag inte vill skapa något sug och falla ur de rutiner gällande maten jag skaffat mig just nu. Till största delen mejerifritt, sockerfritt och glutenfritt. Och det gillar även magen! Jag valde också att inte äta den älskade gravlaxen utan jag hade köpt kallrökt lax som inte innehöll något socker.
 
Jag kände inte att jag saknade någonting, för det var verkligen god mat och jag blev mätt! Såå skönt! :-)
 
Uppdukat på verandan med lax, sillar, grönsaker, ägg, korv...
 
Den tallrik jag lade upp åt mig själv. Jag blev otroligt mätt och var tvungen att lämna en av korvarna. Det var mycket majonnäs på tallriken... :-)
 
Och så en bild på mig när jag ligger i solsängen och jäser efter middagen... :-)
 
Jag bad tjejerna plocka in en midsommarbukett, och den blev såå fin!! ♥
 
Lite mer bilder från dagen hittar ni här... KLICKA HÄR
 

Ligger och solar

Publicerat 2013-06-21 16:16:55 | i kategori Blandat,
1 kommentarer

Vilket fantastiskt väder vi välsignades med idag!! Solen skiner och det är väldigt varmt! Imorse var jag ut på en joggingrunda. Sen blev det midsommarfirande på Klingstagården dit vi cyklade. Sen har jag bara legat och solat på verandan. Glad att jag avböjde annat firande, det här var vad jag behövde idag!! :-) Sol och ingen stress!!
 
Nu börjar det bli dags att fixa med middagen, som jag också sett till att bli enkel! :-)
 
Jag hoppas att även ni har en riktigt skön dag idag. Glad midsommar!!
 
 
 
 
Det är bara Ramlösa, som maken kom ut med. Ingen alkohol nu när jag börjat få såna bra resultat med vikten ;-)

Det går att dra åt skärpet

Publicerat 2013-06-20 21:04:28 | i kategori Viktminskning,
2 kommentarer

Jag lade ut den här bilden på instagram idag. Det är nämligen så att jag köpte den här klänningen/tunikan när jag var i Spanien för tre år sedan. Då var den tajt, och jag fick precis ihop det lilla skärpet. Som ni ser så kan jag dra åt skärpet mycket mer idag, och klänningen sitter löst runt mage och rumpa. 
 
Jag ville visa detta och påminna om att även om det går sakta, så händer det saker ändå! Som ni vet så kämpar jag med vikten hela tiden och blir frustrerad när det inte går tillräckligt fort. Men det har ju hänt saker!!
 
Ta till er detta! Det behöver inte gå så fort, huvudsaken är att det händer!
 
Hade leggings till idag, men hade det varit finväder hade jag kanske vågat vara utan till och med! :-)
 

Fettfastade ett dygn

Publicerat 2013-06-20 20:31:00 | i kategori Mat, Periodisk fasta,
0 kommentarer

Igår var middagen kl 17 sista måltiden. Och imorse blev det mitt vanliga fett-te till frukost, fast med ökad mängd fett. Och sen blev det inte så jag åt något mer, utan tog en kopp fett-te till vid tretiden. Det fick bli lunchen och sen middag vid halv sex. Därmed blev det ett dygn med fettfasta.
 
Många kör ju nu långa fastor och inte bara den "vanliga" 16-timmarsfastan som oftast används vid periodisk fasta. Nu är ju inte det här fasta på riktigt eftersom jag får i mig många kalorier. Men ändå en sorts fasta med enbart fett. Det gick hur bra som helst. (att jag varit låg har inget med kosten att göra) Och jag kan absolut tänka mig att göra det igen! Men inget jag rekommenderar en nybörjare på LCHF, eller något man ska göra hela tiden!
 
Är det någon av er som läser bloggen som fettfastat?
 
Jag bröt alltså fettfastan med middag idag. Den bestod av två kokta ägg, en liten burk tonfisk, och en nygjord majonnäs, som för första gången blev väldigt lös (??) det har den aldrig blivit förut...
 
Och nu tror jag faktiskt att jag ska ta mig en bit brieost. Jag har fått i mig lite av både kalorier och proteiner i två dagar nu, så det skadar nog inte! ;-)
 
 
 

De svarta hålen

Publicerat 2013-06-20 13:45:00 | i kategori Personliga tankar,
5 kommentarer

Ibland faller jag ner i svarta hål. Som suger ner mig med stor kraft och gör mig utmattad. De kommer lite då och då, och utlöses ofta av ungefär samma orsaker. Orsaker som jag inte finner någon lösning till. Hur mycket jag än letar. Och den här gången var det en extra twist på det hela som gjorde det ännu tyngre. Jag känner mig tom. Jag kämpar med att kravla mig tillbaka upp till ytan. Till ytan där jag brukar vara. Till ytan där jag orkar le och vara snäll och trevlig.
 
Jag har sovit alldeles för lite de sista dagarna och känner mig väldigt trött. Jag har blivit väckt och inte kunnat somna om. Jag gör det nödvändigaste hemma men inte mer. Vet inte om det är bra eller dåligt att vara ledig. Barnen gör det omöjligt att deppa ihop totalt i alla fall.
 
Vid dessa tillfällen brukar jag äta. Tröstäta. Känsloätare och sockermissbrukare som jag är. Men inte denna gång. Jag känner ingen kontroll över något just nu. Men vad jag stoppar in i munnen är det bara jag som kan kontrollera. Det finns ingen som stoppar ner något i halsen på mig utom jag själv. Så just nu är jag stenhård. Stenhård mot mig själv. Jag ska inte låta olyckan störa mig. Inte den här gången...

Pizza med LCHFklubbens pizzamix

Publicerat 2013-06-17 19:36:09 | i kategori Blandat, Mat,
1 kommentarer

Jag har testat att göra pizza med LCHFklubbens pizzamix, som för övrigt finns på erbjudande nu för bara 42 kronor!

Väldigt smidigt! Bara att blanda mixen med 3 dl vatten. Kavla ut degen på bakplåtspapper, nagga och sen grädda innan det är dags att lägga på tillbehören och grädda igen. Lätt som en plätt!!
 
Jag har ju gjort andra LCHF-pizzor förut, och den här var ganska lik de andra jag gjort. Den här innehåller fiber från potatis, antar att det är ungefär samma som pofiber. Och jag kan tycka att det var lite för mycket av det i den här mixen. Det där är ju så individuellt. Jag hade föredragit en annan fördelning, med kanske mer mandelmjöl. Men som sagt, mycket smidigt att använda!!
 
Gott med massor av ost! :-)
 
 
Vill ni testa det recept som jag själv hittat på som pizzabotten så hittar ni det HÄR. Den pizzabotten är till och med helt mejerifri! :-)

Fina resultat med en veckas strikt LCHF

Publicerat 2013-06-17 16:46:45 | i kategori Viktminskning,
3 kommentarer

Ja, som jag skrev för en vecka sen kände jag att det var nog. Och det hände nåt redan första dagen. När jag var och handlade på måndagen efter jobbet, kunde jag gå förbi alla hyllor jag brukar dras till, utan att känna suget. Jag tittade lite, men hade absolut inga problem att avstå från att köpa. 
 
Under veckan har jag sett vikten gå neråt, för varje dag. Helt otroligt!! Nu hade jag naturligtvis lite extra skjuts genom att jag hade svullat rätt mycket under helgen. Och fick dessutom mens. Jag börjar se ett samband mellan svullande och mens. ;-) Men oavsett så har det gått bra för mig under veckan och jag har blivit av med gravidmagen och känner mig som vanligt, och lite smal!!
 
Imorse hade jag till och med gått ner till en ny siffra som jag aldrig sett förut, alltså lägsta siffran hittills sen jag började med LCHF för mer än tre år sen! Jag är sååå glad!!!
 
På Instagram har jag varit rätt flitig med bilder. Det är för att sätta lite press på mig själv. Inte negativ press och stress, men jag börjar se vad som är mina fällor. Och nu måste jag göra allt för att undvika dom. Och då hjälper det mig att visa mig själv. Och jag har fått ett väldigt stöd där, så jag känner verkligen för att fortsätta kämpa!! Tack alla!! ♥
 
På den här veckan har jag tappat 3,7 kg i vikt och 3 cm runt magen. Och ni ser ju själv skillnaden på magen. Jag mår så dåligt när den ser ut som till vänster och så mycket bättre när den ser ut som till höger. Nu börjar min resa mot mitt mål. Det målet som är satt till 68 kg för många år sen! (väger just nu 70,9 till mina 170 cm)
 
 

Fett-te till frukost

Publicerat 2013-06-16 21:35:00 | i kategori Alla recept, Frukost, Mat,
5 kommentarer

I måndags införde jag en ny frukostrutin för mig. Inspirerad av Monique Forslunds nya bok, LCHF på rikigt har jag börjat dricka fett-te till frukost. (jag dricker inte kaffe) 
 
Nu har jag inte riktigt lika mycket fett i som hon rekommenderar. Jag har 25 g smör och 1 msk (15g) kokosfett i mitt te, som jag mixar med stavmixer. Hon rekommenderar 30-50 g smör och 20-50 g kokosfett. Men jag är inte säker på att jag klarar av så mycket. Jag kanske höjer eftersom, men just nu har det här känts som en lagom nivå.
 
När man mixar det med stavmixer blandas det helt och hållet och ser ut som man bara blandat med mjölk eller grädde, och det smakar inte nåt konstigt heller. Ibland kryddar jag med t.ex. vaniljpulver eller kanel.
 
Fett-te kryddat med vaniljpulver, dagens frukost

Slappardag, men med träning

Publicerat 2013-06-16 21:22:26 | i kategori Mat, Träning,
1 kommentarer

Denna dag har varit så skön! Det känns som jag inte gjort så mycket utan mest slappat. Först blev det sovmorgon, sen frukost. Efter det kunde jag inte bestämma mig om jag skulle ta på mig träningskläder eller vanliga kläder, så i stället lade jag mig, fortfarande i pyjamas, på sängen och läste. En stund efter låg hela familjen där och myste. :-)
 
Sent omsider kom i alla fall träningskläderna på. Det blev en joggintur på 9,1 km hemmavid. Det småregnade hela tiden, men kom hem precis innan det började regna på mer. Jag hade glömt bort att just den rundan består av en herrans massa backar så det blev en hel del gång. Men, man måste ju börja nånstans. Nu har jag fått en tid att försöka förbättra på den sträckan! :-)
 
Sen har jag mest såsat på. En lång, varm dusch. Lagat och ätit mat. Städat ena toaletten. Och efter middagen blev det ett besök hos en vecka gamla kattungar! Vi får se om det kanske blir en kattunge senare i sommar. :-) Och så en tripp till ICA Maxi. Nu väntar jag bara på att barnen ska somna så jag får gå och lägga mig i soffan och senare i sängen. Joggingturen tog på, jag är trött nu...
 
Dagens middag: Pestolax (topping av apetina ost blandat med pesto), en smörklick, stekt vitkål och stekt sparris. Såå gott!! :-)
 

Fredagsmys med banan till barnen

Publicerat 2013-06-14 21:25:00 | i kategori Alla recept, Godsaker, Övrigt,
4 kommentarer

Ikväll hade vi soffmys hela familjen och tittade på Kalle och chokladfabriken. Bra film, men förstå vad svårt det var att inte äta choklad! ;-)
 
Jag gjorde i ordning ett nyttigare fredagsmys till barnen. Hos den äldsta gick det hem, hon tyckte det var väldigt gott. Men den yngsta tyckte det var för stark choklad. Och jag förstår henne, det var faktiskt 86%, hade inget annat hemma. :-)
 
 
Det enda jag gjorde var att dela en banan i två halvor och stoppa in glasspinnar. Sen stoppade jag in dom i frysen för att de skulle bli riktigt kalla och lite hårdare. Sen doppade jag dom i mörk choklad och rullade i hackade jordnötter!
 
 
 
Ingen strikt LCHF här, men ett bra alternativ till barnen tycker jag!
 
(Idén hade jag sett hos @annahaeggman)
 
 

Toast på microbröd

Publicerat 2013-06-14 21:08:33 | i kategori Alla recept, Övrigt,
0 kommentarer

Hej på er! Var några dagar sen jag var in och skrev nåt nu, men jag har inte haft tid. Ibland behöver jag nån dag ifrån att blogga, och igår var en låång dag som gjorde mig så himla trött, med både skolavslutning och studentfirande. Jag är trött nu också, men jag har tjuvat åt mig lite tid för att hinna skriva ett inlägg! :-)
 
Jag hade ingen lust att åka in och handla efter jobbet samtidigt som jag inte hade någon lust att ställa mig och laga till nåt med kassler, som jag visste fanns hemma. Trött, fredag, jag vill ha nåt enkelt, lätt, snabbt och gott. :-) Så jag tycker att jag lyckades rätt bra med det jag väl hittade på! Toast gjort på microbröd, med renkorv och ost. Gottit!
 
 
Toast på kokosmicrobröd 1-2 port
  • 2 ägg
  • 50 g smält smör
  • 3 msk kokosnötsmjöl
  • salt
Blanda allt. Bred ut smeten på två assietter. Stoppa in i micron i två minuter.
 
Fyll sedan bröden med valfri fyllning och stek i smörgåsjärn, eller våffeljärn som jag använde.
 
Min fyllning:
  • tomatpuré
  • renkorv
  • ost
  • pizzakrydda
 

Rabarberpaj med musli från LCHFklubben

Publicerat 2013-06-11 21:51:00 | i kategori Alla recept, Godsaker,
3 kommentarer

Jag nämnde ju tidigare att jag funderade på att baka med muslin som jag fått från LCHFklubben.se. Så jag gjorde en rabarberpaj i helgen, med muslin som topping. Tyvärr hade jag för lite rabarber och för mycket topping och lite för lite sötning. Men det jag saknade i smak i själva pajen rättade jag till med tillbehören.
 
 
Först åt jag med hallon och vaniljgrädde. Mycket gott!! Har tyvärr ingen bild, jag fotade aldrig med vanliga kameran. Och sen provade jag med min osötade blåbärssylt, med grädde till. Gott det också! Jo, jag pudrade över lite sukrin melis också.
 
 
Nu var det naturligtvis inte bara musli på. Jag blandade ut den med mandelmjöl och kokosflingor. Och hyvlade över smör innan jag satte in den i ugnen.
 
 
 

Torsk med bacon och citron- och dillmajonnäs

Publicerat 2013-06-11 21:30:09 | i kategori Alla recept, Mejerifritt, Tillbehör,
0 kommentarer

Idag lyckades jag göra en god middag igen. Torskfilé, bacon, avokado, brysselkål och citron- och dillmajonnäs. Gott och mättande!
 
Torsken stekte jag först i stekpanna och lät den bli klar i ugnen. Och baconet bara klippte jag ner i stekpannan och stekte. 
 
 
Citron- och dillmajonnäs
  • majonnäs (gärna hemmagjord)
  • citron
  • dill
  • salt och peppar
Blanda majonnäs med dill. Smaka av med citron och salt och peppar. Till ca 2 dl majonnäs hade jag saften från ungefär en halv citron. Och dillen plockade jag från trädgården. :-)
 

Kall fläskfilé marinerad med basilika och soltorkade tomater

Publicerat 2013-06-11 12:14:00 | i kategori Alla recept, Högtider, Kött, Mejerifritt,
1 kommentarer

Nu ska ni i alla fall få receptet på det vi bjöd på för ett tag sen när det var matstafett i byn. Det var min man som skötte tillagningen, så det kan inte ha varit så svårt! ;-) Perfekt mat att bjuda på så här på sommaren. Till olika bjudningar, student, konfirmation, midsommar eller vad som helst. Köttet går att göra dagen innan, och sen kan man göra dressingen och lägga upp på förmiddagen. Så är det fritt fram att göra vad man vill tills det är dags att äta! :-)
 
 
Nu skriver jag ursprungsreceptet här. Fast vi gjorde på ungefär halva receptet och använde fläskytterfilé i stället för fläskfilé. Receptet här är beräknat för 30 personer.
 
Kall fläskfilé marinerad med basilika och soltorkade tomater 
  • 4kg fläskfile
  • 50 g smör, salt o svartpeppar
  • 2 dl balsamvinäger
  • 4 dl olja
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g soltorkade tomater (vi blandade även i oljan de ligger i)
  • 3 krukor basilika
Putsa köttet. Bryn och krydda med salt och peppar. Stek i ugn till 70 grader i 225 grader. Linda in i folie och låt kallna i kyl över natten. Skiva tunt. Blanda vinäger, olja och kryddor.Strimla tomater och basilikan och blanda i dressingen. Skeda över köttet, täck med folie o låt stå kallt till serveringen.
 
 

Kyckling med ost, serrano och basilika

Publicerat 2013-06-10 20:44:46 | i kategori Alla recept, Kyckling, Mat,
1 kommentarer

Gjorde en enkel, men god middag idag. Köpte färsk kycklingfilé på affärn efter jobbet och tänkte att det skulle gå snabbt och lätt. Ja, lätt var det, men det gick inte så snabbt som tänkt. Men det blev gott i alla fall!
 
Jag delade filéerna i två, för att det skulle gå snabbare att få dom klar. Lade på lite serranoskinka som jag hade hemma. Stekte med salt och peppar och lade över dom i en ugnsform. Tog ut en kantbit hushållsost från kylen och skar i bitar och lade över. Och toppade med färsk basilika. Och in i ugnen ca 20 min på 220 grader. Done!
 
 
Till den här fantastiska kycklingrätten ;-) serverade jag lite färsk babyspenat, smörstekt vitkål, smörstekt brysselkål och en majonnäs kryddad med chilipulver och paprika!
 
 
 
 
 

Helgmiddagar

Publicerat 2013-06-10 20:24:41 | i kategori Mat,
1 kommentarer

Men jag åt inte bara dålig mat i helgen. Jag åt faktiskt rätt hyfsad mat också! :-) På fredagen var jag lite trött och less när jag handlade så jag handlade enkel mat. Det blev laxtournedos till oss vuxna, och gravad lax till barnen. Och på lördagen blev det färdiga lammspett, som vi grillade, och sötpotatis till oss vuxna, och hamburgare till barnen.
 
 
 

Nystart med LCHF

Publicerat 2013-06-10 19:24:00 | i kategori Jag och LCHF, Personliga tankar,
2 kommentarer

Först och främst vill jag tacka för era kommentarer på förra inlägget! Det låter ju egentligen knäppt, att det är skönt att andra är likadan. För det önskar jag ju ingen! :-) Men det underlättar liksom på något sätt. Därför är det skönt att släppa på locket ibland och pysa ut.
 
Idag har jag då skärpt till mig. Jag känner för en nystart med LCHF. Inte helt mejerifritt, utan ganska basic LCHF, utan en massa grädde, creme fraiche och yoghurt. Det är några av sakerna som triggar mig, och jag klarar mig ju faktiskt bra utan!
 
På Instagram skapade jag taggen #nystartmedlchf, för att kunna sprida inspiration och själv bli motiverad av andra. Jättekul att så många ville följa med. Jag hoppas taggen används och att man kan se våra framsteg där!
 
Igår var nog sämsta dagen hittills. Men jag hade nog föresatt mig att äta så mycket skit som möjligt, innan det var för sent liksom. Bröd, tårta, choklad, godis, mackor... ja, inte speciellt bra mat... Och definitivt inget för mig!! (nybakat färskt tunnbröd bakat i bagarstuga är inte lätt att motstå...)
 
Kom att tänka på det där jag skrev om att jag blir så trött när jag äter dåligt... Igår somnade jag helt enkelt i stolen där jag satt efter middagen... det var lääänge sen jag gjorde det. Dags att göra något alltså!
 
Så nu är det LCHF för hela slanten som gäller, så länge jag kan. Har en student att gå på på torsdag, men jag får göra det bästa jag kan av den dagen. Som det är nu så måste sockret bort i alla fall!
 
 
Ja ni ser ju... så här kan det ju inte fortsätta... ;-)
 

Jag är en periodare

Publicerat 2013-06-08 20:56:00 | i kategori Jag och LCHF, Personliga tankar,
10 kommentarer

...gällande det mesta! Jag svänger väldigt hit och dit när det gäller kost och träning just nu. Som jag skrev för en vecka sen gick det väldigt bra då. Det gick bra på söndagen efter festen också. Men sen, redan på måndagen började det gå utför. Och så har det fortsatt.
 
Jag vet vad jag ska göra för att det ska fungera, men ibland orkar jag bara inte med det. Men den senaste tidens svängingar, både bra och dåliga, och med de tester jag gjort med mejerifritt har gett något gott också. Jag lär mig mer och mer om min kropp och vad den mår bra av!
 
Jag har insett att jag är piggare när jag äter "rätt" och tröttare när jag "fuskar". Jag har aldrig riktigt märkt den här piggheten som många som äter LCHF har märkt. Men jag har nu märkt av att jag blir otroligt trött när jag "fuskar" och äter sämre mat. Att det skulle ta så lång tid för mig att fatta det! :-)
 
Och jag har också märkt att jag mår bäst av att äta mejerifritt. Vet inte hur det är med smör. Men grädde, yoghurt och sånt får mig såå sugen och gör att jag överäter. Det är inte så svårt att äta mejerifritt, jag har lärt mig under mina tester. Men det är liksom en sorg att jag behöver överge dom livsmedlen också. Jag har slutat med så mycket och att jag behöver sluta med dom också gör mig faktiskt lite ledsen. Har någon av er känt så någon gång?
 
Och sen är det det här med matmissbruk, sockerberoende, känsloätare, belöningsätare. Jag har/är allt. Det är jättejobbigt!! Den mejerifria maten håller mig i rätt riktning. Men så fort jag tycker det går bra, blir det som om jag ska "belöna" mig själv genom att äta lite gott. Det är ju ändå LCHF, och det är ju okej... Men för mig är det nog inte okej. Inte om jag vill fortsätta äta bra och må bra i alla fall... Är det någon form av självmisshandel? Kan jag inte tillåta mig själv att må bra? Att nå mina mål? 
 
Jag kan inte vara ensam om dom här känslorna. Dela gärna med er om ni orkar. KRAM ♥

Brödmix från LCHFklubben.se

Publicerat 2013-06-08 14:47:00 | i kategori Blandat,
1 kommentarer

Jag har nu även testat LCHFklubbens brödmix. Mycket enkelt att göra! Bara blanda med vatten och sen hälla smeten i den medföljande formen (smidigt). Den skulle gräddas i 55 minuter, vilket jag tyckte var lite för lite, så jag fick stoppa in den i ugnen igen. Den blev lite svampig annars. Men annars inget fel i konsistensen.
 
Både min make och min äldsta dotter gillade brödet och åt med god aptit. Tyvärr föll det inte mig i smaken. Det var någon bismak där som jag inte gillade. Jag är van att baka eget LCHF-bröd som jag tycker om bättre. Men det här brödet funkar annars om man tycker det är besvärligt att baka eget, eller om man ska på semester, till stugan eller nåt, och har tillgång till ugn och vill ha nybakat bröd.

Tips på fisksås

Publicerat 2013-06-08 13:31:47 | i kategori Alla recept, Tillbehör,
0 kommentarer

Nu ska ni få ett tips på en god sås som är jättegod till fisk! Hittade det inne hos Catharina. Busenkelt och gott. Det gillar vi! :-)
 
Dillmajonnäs med gurka
  • majonnäs (ca 2 dl)
  • gurka (ca 15 cm)
  • salt
  • hackad dill (jag hade vanlig fryst)
  • citronsaft
 
Skär gurkan i två längder och kärna ur den så inte såsen blir för blöt. Lägg gurkan i durkslag och salta. Låt stå medan du blandar ihop majonnäs, dill och en skvätt citron. Smaka av och lägg i gurkan.
 
 

Kesogrädde med bär och musli från LCHFklubben.se

Publicerat 2013-06-06 21:21:56 | i kategori Mat,
2 kommentarer

Igår åt jag ett gott kvällsfika. Kesogrädde (keso blandat med grädde), musli från LCHFklubben.se och hallon och blåbär. Mycket gott! Lite efterrättsaktigt faktiskt.
 
Jag gillar muslin, den är god. Maken gillar den också. Men inte den dotter som smakat den. Hade jag fått önska hade jag hellre haft kokoschips i stället för kokosflingor i den, men jag tror de har en sådan variant också. Det man ska tänka på innan man köper den här muslin, är att den innehåller sukrin. Jag tycker inte att det behövs. Speciellt inte i en LCHF-musli. Med bär till blir det tillräckligt sött. Men det är jag det. :-)
 
I och med att jag tycker den är rött söt, funderar jag på om det kanske kan gå att baka med den? Eventuellt kommer jag prova och meddelar er resultatet! :-)
 
Ser gott ut va? :-)
 
 
 

Meatzza

Publicerat 2013-06-05 21:12:00 | i kategori Alla recept, Övrigt,
2 kommentarer

Hittade två bilder på meatzza i kameran. Har ni gjort det nån gång? Det är busenkelt i varje fall. Ta köttfärs, blanda med ägg och kryddor. Bred ut i exempelvis en långpanna och grädda i 200 grader i ungefär 20 min. Sen toppar du med dina favoritpizzatillbehör och gräddar igen. Volia, så har du en meatzza! :-)

Varor från LCHFklubben.se

Publicerat 2013-06-03 20:43:39 | i kategori Blandat, Mat, Tips,
0 kommentarer

Jag har fått chansen att testa några varor från LCHFklubben.se. Jätteglad är jag för det jag har varit mycket nyfiken på flera av deras varor!
 
 
LCHF-müsli
 
Tacokrydda
 
Brödmix
 
Pizzamix
 
Würzl grönsaksbuljong
 
Müslin har jag redan testat en gång. God? Ja! Men är inte redo att recensera den än. Men det kommer. Av varje produkt. Lita på det! :-)

Matstafett i lördags

Publicerat 2013-06-03 20:03:00 | i kategori Blandat, Mat,
1 kommentarer

Det var som sagt fest i lördags, så kallad matstafett. Då äter man förrätt på ett ställe, huvudrätt på ett annat ställe och efterrätt på ytterligare ett ställe. Och aldrig med samma människor. Och sen samlas man för en gemensam efterfest. Mycket trevligt! Har ni möjlighet att vara med på det tycker jag absolut att ni ska vara med!
 
Vi bjöd på huvudrätt, och jag måste säga att jag blev mycket nöjd med det vi bjöd på. Skönt också att jag inte behövde göra all mat själv, även maken lagade, så vi gjorde nog ungefär lika mycket den här gången.
 
Jag har inga foton på maten den kvällen, men ett foto från när vi åt rester igår. Jag har tänkt att jag ska ge er recept senare! :-) Jo, just ja, det var faktiskt inga problem med LCHF heller, bortsett från det jag drack. Förrätten var någon slags avokado och räkröra på bröd, där jag lämnade brödet. Huvudrätten var det ju vi som gjorde. Och efterrätten bestod av turkisk yoghurt, färska hallon och jordgubbar, lite honung och cashewnötter och pistagenötter. Vilken tur vi hade! :-)
 
Mycket godsaker här. En kall, marinerad fläskytterfilé, mozzarella och tomat, ugnsrostad zucchini, creme fracihe med sambal oelek, citron och sweet chili. En bearnaisemajonnäs, en vitlöksmajonnäs med gurka och så en sallad till det. Så. Himla. Gott!!
 
Man tar sig emellan ställena med cykel. Hos oss är det självklart med hjälmen på! :-)
 
Och så en bild från lite senare på kvällen då :-)
 
Och några fler bilder hittar du HÄR!!