Vinnare utsedd!

Publicerat 2013-11-25 21:03:17 | i kategori Blandat,
1 kommentarer

I Liveo.se-tävlingen är nu en vinnare utsedd, det blev Gunilla Isaksson! Gunilla, du får snart ett mail av mig!
 
Stort grattis!!!
 
 
 

Julbloggar hos kostrådgivarna idag!

Publicerat 2013-11-25 16:10:37 | i kategori Blandat,
2 kommentarer

Idag är jag gästbloggare hos Kostrådgivarna.se. Det var det här jag förberedde för ett tag sen när vi hade julfrukost hemma! :-)
 
Det är lite tips på olika gröter, och vad man kan tänka på. Gå gärna in och läs hela inlägget!
 
 
 
 

Hej på er och dagens tips!

Publicerat 2013-11-20 20:22:01 | i kategori Blandat, Mat,
2 kommentarer

Nämen hör ni! Var har jag tagit vägen? Vet inte... lost i space tror jag... Eller i vardagsgöromål, TV och vila från bloggen tror jag! :-)
 
Som sagt, matinspirationen är lite sådär. Men ändå lyckas jag laga mat och göra ganska goda saker ibland. Tyvärr råkar jag ibland ut i "finn crisp"-träsket. När barna äter ett vill jag också äta ett. Eller flera... :-) Jaja, jag försöker ju lära mig att inte vara för hård mot mig själv! Livet är mer än att ha dåligt samvete för vad jag stoppar i munnen! För jag stoppar i så många bra saker hela tiden, om det då slinker ner nåt mindre bra, bryr jag mig inte nu! Fast lite tråkigt är det ju när magen sväller och jag inte kan ha de där kläderna jag tänkt... :-/
 
Väldigt kul att se att ni fortsätter att titta in i alla fall! Och idag var det många, tror det kan bero på att mitt tekaksrecept cirkulerat runt på FB-grupper idag. Receptet i fråga är på tekakor med chiafrön som jag hittade på förra vintern. Blir ni sugen på att prova så hittar ni det receptet HÄR!
 
Som ni säkert förstått så gillar jag verkligen att blanda keso och kvarg med vaniljpulver och äta med bär och kokoschips, och gärna lite mandelsmör också. Nu har jag fått upp ögonen för att man kan blada i lite kokosmjölk/grädde också! Då blir det dels en lösare konsistens och även lite mer matigt liksom. Nedanstående bild är från gårdagskvällens fika, då jag var jättehungrig! Eftersom jag tränar så hårt, säkert 2-3 gånger per vecka kan jag ju äta omåttligt mycket mat... Eller inte... ;-)
 
Sådär, det var dagens tips! Har fler på lager, men inte ikväll. Nu väntar TV:n med The Killing! :-) eller nej just ja, det var ju tvätten som skulle hängas också... Tjingeling!
 
Mmm... mandelsmör, my favourite!

Självterapi med shopping

Publicerat 2013-11-17 19:57:41 | i kategori Hem & inredning, Shopping,
3 kommentarer

Jag vet att jag varit väldigt frånvarande från bloggen sista tiden. Men jag har varit så oinspirerad. Med maten, träningen och socialt. Jag har i stället försökt lägga ifrån mig dator och telefon och ägnat lite mer tid till barnen. 
 
Ni som följt mig länge vet att jag ibland blir deppig. Jag är lite melankolisk av mig. Idag har varit en sådan dag. Även om jag vet att träning piggar upp mig kan jag inte förmå mig till det såna här dagar. I stället tog jag bilen och gick runt på Ikea och Birsta City. Jag är gärna för mig själv såna här dagar, men lite shopping piggar alltid upp. 
 
Till köksbordet handlade jag ett fat med lite smått och gott på. Fatet, ljusstakarna, hjärtat och glasasken (som jag har flingsalt i) kommer från Åhléns. Hyacintvasen från Village. Bordsgranen med kruka och hyacinten från blomaffären. (Kommer inte ihåg vad den heter)
 
Nu sprider ljusen lite värme och glädje i köket!
 
 

Fredagsmys med Croodarna

Publicerat 2013-11-15 21:02:08 | i kategori Vardag & familj,
2 kommentarer

 
Jag hyrde filmer idag. En film var Croodarna, som vi såg på efter middagen allihopa. Även katten Sigge var med men han var mest intresserad av ostbollarna. Han fick tag i en och tyckte visst den var väldigt god! :-)
 
I alla fall var det mysigt att sitta alla fyra i soffan. Nu sover barnen och jag ska ta och leta upp något annat att titta på. Vuxenfilmen får vänta till imorgon då maken visst är upptagen med annat nu ikväll.
 
Det här var ett litet inhopp för att visa att jag lever! ;-)

Tävling: Varor från Liveo.se

Publicerat 2013-11-11 20:16:16 | i kategori Blandat, Tips,
35 kommentarer

Nu får ni chans att delta i en riktigt bra tävling där ni kan vinna flera bra matvaror! Priset kommer från webshopen Liveo.se, som säljer bra produkter som inte innehåller konstgjorda tillsatser. De väljer sina produkter omsorgsfullt och gärna ekologiska varor.
Paketet består av:
Cha-ka-la-ka (tomatsåsmix)
Curry Bombay
Sambal olek
Sjögräsnudlar
Himalayasalt 150g
Kokosfett 500g
Tävlingsregler:
 
1. Gilla Liveo på facebook (HÄR)
 
2. Gilla Vardagsliv med LCHF på facebook (HÄR)
 
3. Svara på frågan: Vad står förkortningen LCHF för?
 
För att delta i tävlingen, svarar du i kommentarerna och skriver att du gillat Liveo och Vardagsliv med LCHF på facebook och svaret på frågan.
 
Tävlingen pågår i två veckor till och med måndag 25/11 20.00 då jag drar vinnaren. Jag kontaktar sedan vinnaren på den mailadress du lämnat så får du maila mig ditt namn och adress 

Fars dag

Publicerat 2013-11-10 13:29:29 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Har ni firat Far idag? Jag har inte träffat min pappa idag, det finns inte tid till det. (Vi bor inte i samma ort) Däremot har jag grattat i telefon, så får vi ta firandet en annan dag.
 
Men mina barn har en pappa. Och det är en pappa som är väldigt älskad av sina barn, så jag riktar mitt firande till honom idag. Jag hade inte planerat något särskilt, men han fick frukost på sängen, som han och jag åt tillsammans. Och så håller jag på att laga Bouef Bourguignon till middag, då blir det också ett glas rött vin till.
 
 

Grötfrukost med julkänsla

Publicerat 2013-11-10 07:14:00 | i kategori Frukost, Mat,
2 kommentarer

Pepparkaksgröt med smöröga och bär
 
Den här bilden är från igår morse. Vi hade lite jul här hemma när vi åt morgongröten. Anledningen till det kommer ni att få reda på vid ett senare tillfälle. Jag känner att jag börjar längta efter jul i alla fall. Nu när det är så mörkt ute, blir det mer tända ljus inne. Snart åker julbelysningen upp utomhus. Julklappar har vi redan börjat köpa. Jag längtar efter en GOD jul!! :-)
 

Kycklingben i crock-pot

Publicerat 2013-11-09 19:59:05 | i kategori Alla recept, Kyckling, Mat,
2 kommentarer

Idag har det varit lite hektiskt. Haft mycket att göra, men sen till eftermiddagen blev det lugnare. Jag försökte göra det lite mysigt till middagen med tända ljus, och nu är brasan tänd också. Det är viktigt att få in lite mys när det känns lite sådär.
 
 
Middagsmatlagningen blev lugn också. Jag testade äntligen min nya Crock-pot! När jag väl hade haft ner ingredienserna i grytan, så skötte det sig ju självt sen.
 
Jag hade ingen aning om vad jag skulla laga, men jag hade ett paket med kycklingben i frysen som jag använde. Sen bara hittade jag på vad och hur jag skulle göra. Det blev inte alls så tokigt så ni får receptet så gott det går för jag tog allt på en höft. Det enda jag saknade var en sås. Någon slags sås på yoghurt eller creme fraiche hade nog varit gott till.
 
 
Kycklingben med sötpotatis i crock-pot 2-3 port
  • 1 kg kycklingben
  • salt, peppar, blandkrydda
  • 1 stor sötpotatis
  • 5-6 små schalottenlökar
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1 mild röd peppar
  • ca 2 cm färsk ingefära
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl tamarisoja
  • 1 skvätt worcestershiresås
  • 2-3 msk sweeet chili
  • lite vatten
Bryn kycklingen i stekapanna med kryddor för att få lite färg. Skala och dela sötpotatis och lök. Hacka röd peppar och ingefära. Lägg i botten av grytan. Lägg kycklingen över. Blanda ihop olja, soja, worcestershiresås, sweet chili och lite vatten och slå över kycklingen. Tillaga på hög värme i 4 timmar. 
 
 

Roliga osthyvlar

Publicerat 2013-11-07 20:40:19 | i kategori Hem & inredning,
2 kommentarer

Jag måste bara få visa er de nya jättefina osthyvlarna jag fått. Jag älskar dom! Det är en "vanlig" och en älg-osthyvel. De kommer från wianni.se och de har inte bara fina osthyvlar, utan även andra köksredskap och inte minst knivar. Skaften är handgjorda i trä. Älgosthyveln har skaft i masurbjörk och den vanliga osthyveln har ett skaft i rönn. De finns också i andra figurer.
 
Titta in på hemsidan (länken ovan) och kolla själv bland de olika produkterna. Perfekt som julklappar! :-) (osthyvlarna är dessutom fraktfria) 
 
 
 

Grått ute, grått inne...

Publicerat 2013-11-07 18:13:49 | i kategori Mat, Personliga tankar, Tips,
3 kommentarer

Ni vet såna där dagar när allt är grått, och man bara känner att man vill ligga i soffan, titta på serier och äta chokladpraliner? Så är det nu... Ja, grått ute är det ju faktiskt, men det känns grått inombords också... Jag känner mig pressad av några saker som jag har väldigt svårt att hitta ork eller lust till att göra. Och jag har ångest, men jag hoppas kunna reda ut det. 
 
Idag var jag så sjukt sugen. På nåt gott. Ja, alltså sött då... Efter att jag gjort några ärenden på stan på lunchen, styrde jag först mina steg mot Pressbyrån. Tänkte att jag kunde köpa nån smoothie och choklad. Sen kom jag på att det är nog billigare på ICA så jag gick dit i stället. Och då kunde jag göra några bättre val för mig själv.
 
Jag kom ut med en burk jordnötssmör, en flaska bubbelvatten, en påse salta cashewnötter och en 90% chokladkaka. Påsen med nötter gick åt, liksom vattnet. 20 gram av chokladen fick jag också i mig. Men sen var det bra.
 
Jag lyckades rädda situationen! Den gången i alla fall, för det kommer att komma fler...
 
 

När tid inte finns till matlagning

Publicerat 2013-11-06 11:02:54 | i kategori Mat,
1 kommentarer

...får det ibland bli en nödlösning...
 
Igår var det bråttom, bråttom... Men som tur var hade jag LCHF-bröd hemma, fröknäcke och kesobröd från 56kilo.se. Ägg hann jag koka medans jag gjorde annat. Och så var jag också väldigt sugen på en ägg- och majonnäsmacka! Sagt och gjort, mackor blev gårdagens middag! Och jag höll mig mätt hela kvällen faktiskt!
 
 

Matdagbok måndag 4/11

Publicerat 2013-11-04 21:40:53 | i kategori Matdagbok,
1 kommentarer

Här kommer ytterligare en matdagbok. Jag har mer att göra den här veckan, vilket i sig innebär lite mindre bloggande.
 
Jag har varit mätt och nöjd hela dagen. Jag hade antagligen klarat mig bra utan kvällsfika, men jag har svårt att vara utan mitt kvällsfika framför TV:n på kvällen! :-)
 
Frukost kl 9: Kesokvarg med vaniljpulver, hallon, blåbär och kokoschips.
 
Lunch kl 13: Kycklingfilé med grädde och bacon. Philadelphia- och vitlöksfyllda champinjoner. Lite, lite rödbeta. (Rester från gårdagens middag)
 
Middag kl 17: Stekt saganaki med paprika, tomat och gurka. (Saganaki är en ost gjord på får- och getmjölk, från Fontana)
 
Kvällsfika kl 21: Salami och paprika.
 
Dagens träning: Lunchjympa på Friskis och Svettis. (45 min pass, men jag går innan stretching, efter 30 min)
 
 

Matdagbok söndag 3/11

Publicerat 2013-11-04 11:06:52 | i kategori Mat, Matdagbok,
0 kommentarer

Frukost ca 9: Pepparkaksgröt med mandelsmör, hallon och kokosflingor. En kopp te. (Receptlänk till gröten)
 
Lunch ca 12.30: Stekt kött med smör, broccoli med ost.
 
Mellanmål ca 14.30: 1 kokt ägg
 
Middag ca 17.30: Kycklingfilé med grädde och bacon. Philadelphia- och vitlöksfyllda champinjoner. Lite ugnsrostad rödbeta. 1 liten tomat.
 
Kvällsfika ca 20.30: Kesobröd med ost och paprika. Te. Okynnesätande ;-)
 
 
 
 
 

Räk- och avokadosallad

Publicerat 2013-11-03 13:12:34 | i kategori Alla recept, Fisk, Övrigt,
17 kommentarer

Det här receptet hittade jag i Anna Halléns fina bok LCHF för kvinnor. Fast det skulle egentligen vara kräftor i stället för räkor, och även MER av den varan. Men jag fick nöja mig med det jag hade hemma!! :-) (så det är lite modifierat)
 
Räk- och avokadosallad 2 port
  • 500 g räkor med skal
  • 1 gurka
  • 1 avokado
  • 0,5 msk citronsaft
  • 1 msk hackad dill
  • 1 dl creme fraiche
  • prästost, riven
  • blandsallad
  • salt och peppar
  • 1 kokt ägg
Skala räkorna. Skala och kärna ur gurkan, skär i bitar. Dela avokadon och gröp ur köttet. Droppa över lite av citronsaften. Blanda räkor, gurka, avokado, dill och creme fraiche och resten av citronsaften. (spara några räkor till uppläggningen) Salta och peppra. Lägg sallad i botten av en skål. Lägg på räkröran och strö över osten. Toppa med lite räkor. Eftersom jag hade lite lite räkor lade jag dit lite ägg också.
 
 
 

Chock vid tillbakablick

Publicerat 2013-11-03 11:59:49 | i kategori Viktminskning,
9 kommentarer

Den här bilden lade jag ut på instagram för några dagar sen. Jag fick ett foto av min mamma för ett tag sen, från 1999 när jag var 22 år. Jag fick en smärre chock när jag såg den. Jag har alltid varit överviktig, men det var länge sen jag såg ett foto på mig själv från den tiden. Jag vägde nog som mest i den där åldern. Då var jag uppe i drygt 90 kg, idag håller jag mig ganska stabilt runt 72-73 kg.
 
Jag tycker själv att jag ser både hälsosammare och snyggare ut idag, 14 år äldre! Men jag kan lova, jag är fortfarande mjuk och go att ta i! ;-)
 
Till vänster är jag i en bagarstuga och bakar tunnbröd. Till höger är jag i ett omklädningsrum, redo för spinning!

Matdagbok lördag 2/11

Publicerat 2013-11-03 11:30:00 | i kategori Mat, Matdagbok,
0 kommentarer

Frukost ca 9: Fröknäcke med skinka, ost och ett ägg. Två små tomater. Te med ca 1 msk kokosfett. (LÄNK)
 
Lunch ca 12: Två köttfärsbiffar med smör och broccoli.
 
Middag ca 16.30: Hungrig! Två skivor stekt kött med smör och stekt zucchini. Ett fröknäcke med mycket bregott och ost.
 
Kvällsfika ca 21: 1 kokt ägg. En bit brie. Te med 0,5 msk kokosfett.
 
Dagens träning: 40 min promenad
 
Biffar med broccoli. Smör kryddat med chili.
 
Kött med zucchini. Smör kryddat med salt och kryddblandning med vitlök och peppar. 

Promenad och skridskor

Publicerat 2013-11-02 15:48:00 | i kategori Vardag & familj,
0 kommentarer

Jag tog mig ut på en promenad tidigare idag. Jag är fortfarande förkyld och vill inte träna. Men jag tänkte att en promenad blir nog perfekt! Skönt att få lite frisk luft efter att ha suttit inomhus hela veckan!
 
 
Promenaden tog jag här hemma. Det ligger ute på landet, och allt som oftast får man se några hästar, det är så mysigt tycker jag!!
 
 
Och så har vi varit iväg till Birsta idag också. Toys R Us hade 25% på nästan allt, så vi köpte på oss en del julklappar. Så nu är det inte många kvar att köpa! Barnen kommer bli bortskämda i år också...
 
Och jag fick något jag också! Skridskor!! Usch och fy... jag ser inte fram emot att åka skridskor... men jag har lovat barnen att åka på ett Halloweenskridskodisco ikväll, så jag kände mig tvungen att skaffa mig nåt att åka på jag också!
 
 

Nybeställt från Liveo.se

Publicerat 2013-11-02 10:43:32 | i kategori Blandat,
0 kommentarer

 
Ni hinner fortfarande göra en beställning hos Liveo.se, veckan är inte slut än! Jag har precis varit in och gjort min första beställning! Ska ta och prova lite nya varor tänkte jag! :-) De säljer LCHF-vänliga produkter inom både matlagning, bakning och vitaminer och liknande!
 

Fröknäckefrukost - med recept

Publicerat 2013-11-02 10:21:00 | i kategori Alla recept, Bröd, Frukost, Mat,
1 kommentarer

Jag började redan igår kväll innan jag gick och lade mig och funderade på vad jag skulle äta för gott till frukost idag? Är det riktigt bra det? Är det sunt? Jag tror inte det... Är det någon fler än jag som gör så?? Ibland kan det ju behövas, för att man kanske har bråttom på morgonen och behöver förbereda på kvällen. Men det här handlar inte om det. Jag är ledig, och har inte bråttom någonstans idag...
 
Hur som... jag tvekade mellan fröknäcke och gröt. Var främst sugen på en äggmacka men hade ingen majonnäs hemma. Men det blev till slut i alla fall fröknäcke med ägg, och en med vanligt pålägg. Mycket gott och jag blev MÄTT! (jag hade kokosfett i teet för att öka mättnaden, eftersom jag inte hade någon majonnäs)
 
 
Det finns otroligt många recept på fröknäcken, och här kommer ytterligare ett! Jag var tvungen att göra om ett recept då jag inte hade några pumpakärnor hemma, utan ersatte då dem med melonkärnor och mandelmjöl. Det blev lite sprött, jag kanske skulle ha tagit lite mindre mandelmjöl? Oavsett blev det väldigt gott! (ta gärna lite salt också) (länk till ursprungliga brödet finns HÄR)
 
Fröknäcke med ägg och kärnor 12 st
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl sesamfrön
  • 2 dl linfrön
  • 1 dl melonkärnor
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 ägg
  • 1 msk rapsolja
Blanda ägg och olja. Blanda sen ner fröerna. Pensla bakplåtspapper med olja. Bred ut smeten. Grädda i 160 grader i 30 min. Jag hade det i ugnen i närmare 40 minuter.
 
Originalreceptet kommer från Suzette Nilsson.
 

Matdagbok fredag 1/11

Publicerat 2013-11-02 10:07:00 | i kategori Mat, Matdagbok,
0 kommentarer

Haha! Ja, då kom ju det här med matdagboken då, och om jag ska lägga upp allt. För alla dagar är ju inte riktigt lika "bra"! ;-) Men kör till, här kommer gårdagens!
 
Frukost ca 9: Pepparkaksgröt med mandelsmör och hallon. Vatten. (se länk här)
 
Lunch ca 13: Hemgjord calzone, gjord på ostpanerad omelett. (se länk här)
 
Mellanmål ca 15: Ett litet fröknäcke med bregott
 
Middag ca 17: Räk- och avokadosallad (recept kommer senare)
 
Kvällsfika ca 20.20: En kopp te och en fantastisk kladdkakemuffins med "dulce de leche"-frosting (eget recept, LCHF så klart. Recept kanske kommer senare)
 
PLUS: En massa småätande i form av att slicka av vispar, slicka ur skålar och diverse smakprov av bakandet! ;-)
 
 
 Kvällsmys framför Walking Dead

Godaste calzonen!

Publicerat 2013-11-01 18:15:00 | i kategori Alla recept, Kött, Mat, Övrigt,
1 kommentarer

Idag åt jag den godaste lunchen på länge!! Hade lite idétorka, men tänkte att en omelett funkar ju alltid. Och så hade jag ju ost, så det fick bli en ostpanerad omelett. Men så hittade jag ju skinka också, så då fick det bli en calzone!! :-) Ett bra alternativ till vanlig pizza!
 
 
Calzone på ostpanerad omelett 1 port
  • 2 ägg
  • 1 msk grädde
  • ost
  • skinka
Lägg smör i en stekpanna och fyll botten med ostskivor. Låt det steka på ett tag, innan du häller över omelettsmeten. Sänk värmen och låt det vara en stund innan du börjar röra försiktigt i omeletten. När det börjat stelna kan du lägga på mer ost och skinka och pizzakrydda. Låt osten smälta lite innan du häller upp den på tallriken dubbelvikt.
 
Som de flesta inom "instagramlchfvärlden" vet, var det Jill som var först med den ostpanerade omeletten. Men det går ju att variera den! Vilket är erat bästa tips med denna??
 

Mejerifri pepparkaksgröt

Publicerat 2013-11-01 11:00:58 | i kategori Alla recept, Frukost, Mejerifritt,
0 kommentarer

Jag äter kokosgröt ibland, men är inte sådär överförtjust i smaken. Idag hade jag ingen aning om vad jag skulle göra, men ville gärna äta en god, mejerifri frukost. Så för att få gröten lite godare, experimenterade jag med pepparkakskrydda. Och ja, gröten blev mycket godare! Och mandelsmöret höjde det ytterligare ett snäpp, som vanligt! ;-)
 
 
 
Smaka av när du kryddar, så du får den smak DU vill ha!
 
Kokosgröt med pepparkakssmak 1 port
  • 2 ägg
  • 1 dl kokosmjölk/grädde, Santa Maria extra creamy
  • 1 msk kokosnötsmjöl (Aman Prana)
  • 1,5 tsk pepparkakskrydda
  • kanel
  • mandelsmör
  • hallon
  • kakao nibs
  • vanilj
Vispa ihop ägg, kokosmjölk och kokosnötsmjöl i en kastrull. Värm på medelvärme. Krydda med pepparkakskrydda. Låt gröten tjockna på sig till bra konsistens. Häll upp i skål och njut. Krydda gärna extra med kanel. Jag åt min gröt med en klick mandelsmör och hallon. Och så tog jag vaniljkvarnen och sprinklade över vanilj och kakao nibs.

Matdagbok torsdag 31/10

Publicerat 2013-11-01 10:46:44 | i kategori Mat, Matdagbok,
0 kommentarer

Har funderat på att återuppta matdagboken. Finns både för- och nackdelar med det. Det kan bli en väldig press, men samtidigt pushar det mig till att inte äta sånt jag inte tänkt mig. Om jag måste delge det här tänkte jag. Det här är i alla fall gårdagens matdagbok;
 
Frukost ca 9: Plocktallrik med te med kokosfett. Två kokta ägg, en halv avokado med lite mild olivolja, salt och peppar. En skiva skinka, gul paprika. (se tidigare inlägg)
 
Lunch ca 12: En burk makrill i tomatsås, en halv avokado, två stekta ägg.
 
Middag ca 16: Två Big Mac, utan bröd, med extra McFeast-dressing.
 
Kvällsfika ca 19: Kesokvarg med mandelsmör, hallon, blåbär, vaniljpulver och kokoschips.
 
Det var inte planerat att jag skulle äta på McDonalds, men nu blev det så. Men den där snabbmaten triggar mig gärna, och gör mig inte så mätt, så senare på kvällen när jag gjorde i ordning kvällsfika till barnen, kände jag mig så sugen. Så i stället för att riskera att jag skulle böra småäta gjorde jag i ordning ett kvällsfika till mig själv. Och då blev jag nöjd!!