Snabbmat med LCHF

Publicerat 2012-08-19 19:51:00 | i kategori Tips,

Går det att äta snabbmat när man äter LCHF? Klart man kan! Det är ju så, att även om ambitionen finns att bara äta nyttig, hälsosam, hemlagad mat så kommer tillfällena när man inte har tid eller inte har orken att laga mat. Vad gör man då? Beställer en pizza? Nej! Det finns faktiskt INGEN anledning att balla ur och börja käka kolhydrater som bara leder till ont i magen och sötsug och i värsta fall ångest! Det finns alternativ överallt! Jag ska ge lite exempel:
 
Vet du att det kommer att dröja mellan måltiderna och du är rädd att råka köpa nån godbit när du blir hungrig? Ta med ett kokt ägg! Funkar bra att ha med sig i handväskan, klarar av att ligga där i flera timmar! Och ha alltid i kylen när du är hemma och lusten att börja leta i skåpen kommer...
 Ska du vara borta över dagen och måste ha med egen matsäck? Tomt på idéer när du inte kan ta med dig en pastasallad eller en baguette? Kolla kylen, där finns säkert lite god korv, pålägg, ost, ägg. Hallon i frysen kanske? Mörk choklad i skafferiet? Har du några fröknäcken att göra supergoda mackor med? Jättebra med plockmat i kylväskan!
Ute på stan, hungrig och skulle vilja sätta dig i gräset eller på en parkbänk och äta nåt enkelt? Gå in på ICA och köp grillad kyckling, korv, ost, grönsaker, röror, eller en egenkomponerad sallad om de har det. Själv köpte jag grillade kycklinglår, körsbärstomater och skagenröra i veckan och satte mig vid vattnet i hamnen.  
Besök på pizzeria? Ska resten av familjen äta pizza? Det behöver inte du, beställ en kebabsallad i stället! Jättebra LCHF-alternativ! Jag lyxade t.o.m till det med en lightdricka i fredags, men det gör jag nog inte om, det är ju MYCKET godare med bubbelvatten i stället! :-)
Ute och åker på vägarna? Känns det som att det bara finns snabbmat att äta efter E4:an? Skriker ungarna efter McDonalds? Passa på och ta av när du ser en MAX-skylt! Barna bryr sig nog inte om det är MAX eller McDonalds, så länge de får en leksak :-) De har goda lowcarb-burgare med salladsblad i stället för bröd! Tänk på att ta extra servetter för det sölar. Inget att äta i bilen med andra ord. Och kanske att ta extra dressing eller ost för att öka mättnaden?
Hemma och bakis? Kan inte köra bil? Bor för långt bort för hemkörning? Om du alltid har mjukt bröd i frysen (t.ex. fröbröd) kan du alltid göra varma mackor. Perfekt bakismat med myyycket ost på... :-)
Fredag eftermiddag, på väg hem från jobbet, för trött för att ens tänka på att laga mat, men vill verkligen undvika snabbmat? Köp med dig en grillad kyckling hem! Servera med lite olika grönsaker i olika skålar så att alla kan välja vad de vill ha. Att skära upp lite grönsaker tar verkligen inte lång tid. Perfekt att bjuda familjen på och du kan känna dig duktig som kunde bjuda dom på nåt gott och nyttigt trots att du var jättetrött. Glöm inte bearnaisesåsen på flaska eller burk! ;-)
 
 
 
 
*** Du ser, det finns inga ursäkter, det finns alltid alternativ om du bara vill! Lycka till! ***
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: