Goda köttbullar
Publicerat 2012-12-14 09:58:09 | i kategori Alla recept, Mat,Igår var det dags att göra köttbullar till jul. Jag använde mig av Erikas recept och ändrade det bara lite grann.
Jag delade upp satsen och lade i hennes julkryddor i en del av smeten. De smakade annorlunda, men fortfarande goda, men vet inte vad resten av familjen kommer säga. Barnen tyckte i alla fall att de "vanliga" köttbullarna var jättegoda!! :-D Och de är inte de lättaste att göra nöjda när det gäller köttbullar, de är uppvuxna på Mamma Scan...

Köttbullar
- ca 1,4 kg nötfärs
- 2 tsk salt
- 3 ägg
- 1 gul lök, finriven
- 2 msk kalvfond
- 2 msk grädde
Blanda alla ingredienser med händerna. Rulla köttbullar med blöta händer. Stek i ugn. Jag hade två plåtar, varmluftsugn 190 grader, ca 10-15 min. Efterstek i stekpanna för att få stekyta.
För de julkryddade köttbullarna tog jag mindre än hälften av den blandade köttfärsen, säg ca 500-600 gram. Då blandade jag i 0,5 tsk kanel och 1 tsk krossad kryddpeppar.



Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Visst var det smidigt att tillaga dem i ugnen. :-)
Är man inte van vid kryddpepparsmaken så kan det nog smaka lite konstigt. Förra året vägrade sonen äta mina julköttbullar men i år sa han att "de var de godaste köttbullar han någonsin ätit". :-)
Trevlig fredagskväll!
Svar:
Angelica