Har avslutat whole30

Publicerat 2013-04-28 18:55:47 | i kategori whole30,

Jag avslutade whole 30 igår. Jag har funderat några dagar hur jag skulle göra fortsättningsvis, men det passade bra att sluta igår. Igår var egentligen dag 10, men den blev bara halv inom whole30. :-) Anledningen till att det blev just igår, var att jag ville ha beamajonnäs till köttet, och sen råkade jag äta en del av barnens popcorn... ;-)
 
Varför slutade jag? Det var några saker som jag saknade väldigt mycket. Som gjorde det svårt att fullfölja. Jag saknade rapsolja, för att kunna göra majonnäs på. Jag har letat mild olivolja, men inte hittat den där milda olivoljan som Zeta ska ha. Kan man inte leva utan majonnäs då? Jo, det är klart. Men det är väldigt användbart, att till exempel kunna göra aioli på.
 
Dessutom var det svårt att leva helt tillsatssfritt. Jag har inte ätit någon bacon. Inte haft någon soja till grillning. Inte ätit skinka.
 
Det var det svåra. Men annars har det gått väldigt bra. Jag var rädd för att jag skulle vara hungrig, men det har gått bra. På kvällarna har det blivit nötter eller nötsmör. Och det är ju en liten craving jag haft, så det har lätt blivit lite för mycket, tyvärr. Men jag är nöjd att jag klarat av nio och en halv dag med bara naturliga råvaror utan tillsatser. Förutom några glas Loka citron då...
 
Men allt som allt är jag glad att jag gjort detta, även om det inte blev 30 dagar. Jag mår bra, och kommer också fortsättningsvis att försöka vara restriktiv med mejeriprodukter. Men just nu kände jag inte att jag tyckte att det var värt att även helt undvika rapsolja och tillsatser.
 
Jag kommer skriva lite mer om det här senare. Vilka förhoppningar jag hade och vad det givit mig.
Postat av: Eva Lange

Hej,
En liten fråga angående olja. Varför är det bättre med olivolja än rapsolja?
Tack för en intressant o bra blogg!
/Eva

Svar: Det kan jag faktiskt inte svara på. Jag läste inte på så där jättemycket när jag körde detta. Men en tjej som kan mycket om paleo och whole30 berättade det för mig, så jag trodde på henne. Men jag har inte lyckats ta reda på varför. :-) Hittar jag den där milda olivoljan kommer jag prova göra majonnäs på den! Åh tack, jag blir jätteglad när du tycker det!! :-D
Angelica

2013-04-29 @ 14:12:33
URL: http://strickertgarden.wordpress.com
Postat av: Maria

Jag testade också strikt paleo tidigare i år. Gick bra men som du säger vissa saker man saknar.
Försöker köra paleo (ganska strikt) i veckorna nu och lite mer ev mejeri såsom getost, ev grädde till helgen. Är också lite inne på raw-desserter på helgen. Känns som en bra balans!
=)

Svar: En annan värld öppnades kände jag. Raw-desserter är jag också intresserad av, det blir nog lite blandning framöver tror jag :-)
Angelica

2013-04-29 @ 16:15:27
URL: http://mariasfavoriter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: