Hur mycket ska man äta då?

Publicerat 2013-04-27 10:04:00 | i kategori whole30,

Ja, inom whole 30 då...
 
Jag har läst att man ska äta tre måltider om dagen och eventuellt ett mellanmål, om det behövs. Och jag fick tips av Ealina att man ska tänka som så att en handflata, inklusive fingrarna, ska vara protein, resten av tallriken ska vara fylld med grönsaker. Och en fettkälla till det som kan vara en tumme, eller två, med smör/olja, eller en näve med nötter/oliver/kokos. Mycket likt LCHF alltså, det är väl ungefär så som Anna Hallén rekommenderar också.
 
Nu är det så att smör egentligen inte ingår i whole30, utan man får göra ghee av det i stället. Och tyvärr äter jag inte oliver. Men nötter och kokos är ju gott. Och avokado funkar ju också.
 
Det skiljer sig inte så mycket från vanlig LCHF, förutom att man tar bort mejeriprodukterna. Och att det tillåts frukt, som man äter inom paleo. Men mycket är samma. Bort med allt spannmål och dåliga kolhydrater. Frukt undviker jag främst på grund av sockret, mycket kolhydrater och mitt sötsug. Eventuellt kommer jag att äta lite frukt, det får jag se under tiden. 
 
Jag har ju visat er vad jag äter under dagarna. Och någon frukt har det ännu inte blivit. Däremot en hel del nötsmör. Det är en last jag har... och så tycker jag det är svårt att hitta på något annat än nötter eftersom man inte ska äta något som efterliknar spannmål eller efterrätter. Så lite tråkigt kan det bli. Men jag försöker nog hänga på ett tag till. :-)
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: