Ge mig majonnäsrecept
Publicerat 2013-03-14 21:14:44 | i kategori Blandat,Vilket otrevligt sätt du har när du ber dina läsare hjälp.. Lite ödmjukhet hade inte skadat. Du får inte mitt recept.
1 ägg, 1 msk dijon, 1 msk vit balsamvinäger, 2-3 dl neutral rapsolja
Ner med allt i burken och kör med stavmixer.
Klart!
Jag har hört att det ska bli bra med den kallpressade rapsoljan från Österlen, Gunnarshögs gård men vet inte fast jag har köpt hem och måste ta tag i att testa ;)
Lycka till och hoppas du hittar Din bästa variant på majjo :)
Jag har aldrig misslyckats, gör såhär: http://tojismat.blogspot.se/2012/11/majonnasaioli.html
56kilo Åse har ett bombsäkert recept där man använder
Stavmixer.. Kolla upp det.. Även LJUVLIG aioli & bea
på samma sätt :-))
Jag gör min på två äggulor, drygt en tsk dijon, i msk vitvinsvinäger och lite salt. Det vispar jag ihop med ballongvisp för hand i en glasskål, dock inte för stor, och sen häller jag på neutral rapsolja samtidigt som jag vispar till dess att den blir så tjock jag vill ha den. Den tjocknar på en gång och det är väldigt smidigt. Jag har bara misslyckats en gång när jag använde en för stor skål.
Det går att ha i mer vinäger också om man tycker om den syrliga smaken. Jag brukar spä på med extra vinäger och mixa ner en avokado och ha som dressing till en sallad. Supergott!
Jag rekommenderar också Åses recept på 56kilo. Har aldrig misslyckats med det. Men jag rekommenderar starkt att du använder vanlig, neutral rapsolja; den kallpressade ger en rent ut sagt äcklig majonnäs (om du frågar mig).
Men, mitt recept finns inte med...skrev det igår :(
Kram C
Rekommenderar även jag Åses recept. Jag kan skriva ner det till dig om du inte har det redan?
Jag tror tricket är att alla ingredienser ska ha samma temperatur, (sätt in oljan i kylen ett tag nnan), samt en hög behållare o mixern i botten o kör :)