Fröknäcke LCHF
Publicerat 2012-08-02 21:25:40 | i kategori Alla recept, Bröd,Det här brödet har jag nästan alltid hemma. Det är verkligen min livlina. Sen jag hittade det har jag aldrig problem när jag är sugen på bröd. Jag har testat en del LCHF-bröd och det här är min absoluta favorit!!
LCHF-KNÄCKEBRÖD från boken LCHF för hela familjen av Monique Forslund
200 g solrosfrön
60 g linfrön
100 g sesamfrön
2 msk fiberhusk
lite salt
5 dl vatten
Värm varmluftsugnen till 160 grader.
Blanda samman allat och låt stå i 10 minuter.
Bred ut smeten jämnt på bakplåtspapper på 2 bakplåtar.
Brädda i varmluftsugn i 1 timme och 10 min
Man kan också ändra innehåll och mängder. Släng i av de fröer och nötter ni har hemma och testa er fram till det ni gillar bäst! Det här är i alla fall min favorit.
Postat av: Camilla
Hej! Nu kommer ännu en fråga ;) Jag har ingen varmluftsugn så hur länge ska jag ha det i ugnen då?
//camilla
Svar:
Angelica
Postat av: Camilla
Hihi ja du det kanske kommer fler frågor ;) Ja men ok då testar jag med samma så får jag se.
//Camilla
Postat av: Jenny
Tack för receptet!
Jag strödde lite rosmarin på, kanongott! :)
Svar:
Angelica
Postat av: Isabel
Hej,
Tack för en fin blogg!
Jag har precit börjat med LCHF och har ännu inte lyckats få tag på Fiberhusk (bor i Holland där LCHF inte existerar än så länge...). Min fråga är, kan man utesluta denna ingrediens och ta lite mer av det andra?
Som jag förstår det, har fiberhusk mer än "utfyllnadsfunktion" och det har ju tex linfrö också (sväller med 8 gånger sin vikt). Eller kommer det att bli "raka-ner-i-soptunnan-bröd? Vad tror du?
Med vänlig hälsning,
Isabel
Svar:
Angelica