Hallonsmulpaj och vaniljsås LCHF

Publicerat 2012-08-08 18:51:42 | i kategori Alla recept, Godsaker,

Pajen passar den som inte gillar så söta efterrätter. Och tillsammans med den goda vaniljsåsen blev det väldigt gott! 
 
Smuldeg
150 g osaltat smör, rumstempererat
4 dl mandelmjöl
1 dl sukrin melis
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl fibrex
0,5 dl riven kokos
 
Fyllning
ca 500 g färska hallon
1 dl sukrin melis
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl vatten
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
EV 1 msk citronsaft (från färsk citron)
 
Vaniljsås
1 dl vispgrädde
ca 2 dl creme fraiche
3,5 msk sukrin melis
0,5 tsk vaniljpulver
 
Blanda alla ingredienser till smuldegen väl i en bunke. Går bra med elvisp. Låt den sedan vila i kylen.
 
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en kastrull och koka försiktigt i några minuter. Låt svalna.
 
Klä en pajform med hälften av smuldegen. Förgrädda pajskalet i 4-5 minuter 200 grader i mitten av ugnen. Låt pajskalet svalna och häll sedan i fyllningen. Smula till sist över resterande smuldeg i ett jämnt lager över fyllningen. (så gott det går, beror på hur kladdig degen är) Grädda i ugnen i ca 20 min på 200 grader i mitten av ugnen. Låt svalna.
 
Vispa ihop ingredienserna till vaniljsåsen och låt den stå kyld innan servering så blir den tjockare.
 
 (smuldegen och vaniljsåsen kommer från lchfklubben.se)
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: