Hemgjord bearnaisesås

Publicerat 2012-12-03 21:26:31 | i kategori Alla recept, Mat, Tillbehör,

Lövbiff fylld med philadelphiaost, vitlökssmak, och hemgjord bearnaisesås
 
Oj, vilken god bearnaisesås jag gjorde igår! Vi skulle ha lövbiff till middag och hade ingen sås till. Då kom jag på att Annica tipsat mig om en bearnaisesås som var lätt att göra. Och den var busenkel och jättegod! Receptet är ursprungligen Åses.
 
Bearnaisesås 6 port
  • 4 äggulor
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 msk färsk hackad dragon (jag använde torkad)
  • 300 g smält smör
  • salt och peppar

Mixa äggulor, citronsaft och creme fraiche med en stavmixer. Fortsätt mixa medan du häller i det smälta smöret, lite i taget. Krydda och smaka av.

Sen lät jag den svalna av, gillar den bättre då. Och när den blir kall blir den hårdare, men det var gott det också! Det här är för gott för att inte göra själv, det är ett måste att prova!! :-)

 Nu har jag lite sås kvar och ingen matlåda till imorgon. Nån som har tips på vad jag kan äta till? Jag har inget kött kvar...

 
Postat av: Mia

Grillad kyckling och lite färska grönsaker. :)

Svar: Jag hade ju ingen hemma, får se om jag ger mig ut i kallet på lunche, eller kanske beställer mat i stället.
Angelica

2012-12-03 @ 22:27:58
URL: http://maria.bernhardsson.se/blog/
Postat av: Lana

mmm...gott, gott med bea-sås. Jag brukar också göra med stavmixer fast utan cf då jag äter inte mejerier...
Ha en toppen tisdag!
//Lana

Svar: Trodde inte man kunde få till en så god bearnaisesås så enkelt :-)
Angelica

2012-12-04 @ 08:18:00
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.se
Postat av: Fröken Nilsson

mmm den är riktigt god!!
men nu är det så där längesen jag gjorde den igen!!

Svar: Bara till att göra den igen då! :-)
Angelica

2012-12-05 @ 08:03:58
URL: http://frokennilssonskok.blogspot.com
Postat av: Roger

Supergott, har gjort den 2 helger i rad, men det är lite synd att jag alltid lyckas skära den dagen efter när jag ska värma den? nån som har en idé?

Svar: Jag brukar äta den som den är dagen efter, blir som bearnaisesmör då :-) Eller kanske lägga den på varmt kött, så blir den lite mjukare.
Angelica

2013-01-18 @ 14:55:19
Postat av: Lotta

Den här sidan blir man inspirerad av! Tack Angelica!

Svar: Tack Lotta! Vad snällt sagt! :-)
Angelica

2013-01-23 @ 22:21:10
Postat av: Sandra

Enkel men smakade mkt creme fraiche :-( ändå tog jag inte riktigt 2 msk. Annars ok :-)

2013-11-28 @ 17:56:42
Postat av: Anonym

Helt sjukt god! Äter den ofta!! Länkade till denna sida från min blogg

http://russinsmamma.blogspot.se/2014/10/fredag.html

Postat av: Russins mamma

Helt sjukt god! Äter den ofta!! Länkade till denna sida från min blogg

http://russinsmamma.blogspot.se/2014/10/fredag.html

2014-10-19 @ 16:43:03
URL: http://russinsmamma.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: