Temavecka BARN hos kostrådgivarna

Publicerat 2012-11-19 12:57:47 | i kategori Blandat,

Den här veckan har Kostrådgivarna.se tema BARN! Ett jättebra tema tycker jag och ska försöka läsa allt! Gå in och läs ni också, länken har ni här!
Alla är vi väl intresserade av att ge våra barn bra mat, men det är inte alltid de själva är med på noterna, så här kan vi säkert få lite bra tips på vad och hur man kan göra.
Med inspiration därifrån frågade jag min 7-åring om vad nyttig mat är och varför man ska äta det? Det här svaret fick jag:
"kött, fisk, dina mackor, dina nyttiga muffinsar, dina goda godisar" (jordnötsgodis) "grönsaker är nyttigt, och frukt är lite nyttigt för det finns fruktsocker i, vissa korvar är nyttiga"
"...därför då mår kroppen bra, vi kan bli sjuk om inte kroppen mår bra. Man blir inte trött, man orkar med mer saker"
Så några saker verkar ju ha fastnat i alla falll... :-)
 
Halloncupcakes är nyttigt enligt min dotter ;-) Haha!
 
 
Postat av: madde

ett tips, ha texten i svart istället för grått... ganska svårt att se vad det står :)))

Svar: Åh, jag vet, jag har försökt ändra, men jag lyckas inte! Den här mallen är det så svårt att ändra i. Har försökt sätta in olika koder på olika ställen. Du råkar inte veta exakt hur koden för textfärg ser ut?
Angelica

2012-11-19 @ 14:34:35
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Vi diskuterar mat och hälsa ganska ofta här hemma med vår 7-åriga son och jag tror en hel del har fastnat. Vi har inte regler om vad han får och inte får äta men hemma serveras samma mat till alla och han klagar inte... inte nu i alla fall. Han var inte alls förtjust i att inte få pasta, ris och potatis i början men nu efter drygt ett år äter han jättemycket grönsaker och smakar gärna på maten.

Svar: Grönsaker har aldrig varit ett problem, det gillar de båda två. Inte alla sorters, men rätt många. Men det är ett väldans gnäll ibland och de vill inte smaka på maten. Utan vill helst äta pasta osv. Men det går lite i perioder också. Jag pratar ofta om maten och vad som är nyttigt, men det biter inte alltid :-)
Angelica

2012-11-19 @ 19:08:25
URL: http://vardagfest.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: