Rödvinbärscurd
Publicerat 2013-08-04 09:40:28 | i kategori Alla recept, Godsaker,När jag skulle baka den senaste LCHF-tårtan fick jag för mig att göra en curd utav rödvinbär. Jag tycker det är så gott med den lätt sura smaken i röda vinbär och tänkte att det skulle passa bra i en söt tårta. Jag trodde att den skulle bli röd och inte rosa, men den blev rosa så fort jag hade i äggen.
Den blev inte lika "sur" som jag trodde. Mycket god, absolut!! Men kanske lite mindre sötning hade varit att föredra.
Rödvinbärscurd ca 3 dl
- 250 g röda vinbär
- 3 msk sukrin melis
- saft från en halv ekologisk citron
- 2 ägg + 2 äggulor
- 75 g smör
Häll vinbär och sötning i en kastrull och koka försiktigt så saften åker ur vinbären. Häll i citronsaften. Blanda i äggen. Låt sjuda (ej koka) tills krämen tjocknar. Vispa under tiden. Ta av kastrullen och blanda ner smöret. Häll upp på burk. Låt krämen kallna i kylen så blir den tjockare.
Det går att sila bort kärnorna om man vill få krämen slätare. Men jag valde att behålla dom.
Postat av: Tilde
Åh den ser god ut!
Svar:
Angelica
Postat av: jasmin
Mumms så gott det ser ut!!
Svar:
Angelica
Postat av: Sofie - Up close with big cats
oo så gott :D
Svar:
Angelica
Postat av: Lisette
Åh gud så gott det ser ut!
Svar:
Angelica
Postat av: femipower.blogg.se
Åh, älskar röda vinbär, det måste ju vara det godaste som finns!!
Svar:
Angelica
Postat av: Elaine
Oh så gott det ser ut.. riktigt vattnas i munnen! :O
Svar:
Angelica
Postat av: Vendela Dahl
Åhh vad gott det ser ut! Vad är curd för något? :) Är det typ som glass? :p
Svar:
Angelica
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt
Vilken ljuvlig färg! Ser så gott ut!
Svar:
Angelica
Postat av: Eva Persson
Hej
När du skriver, att föredra, är det för du önskar att det var mindre sött i eller att du hade inte behövt så mycket sött i?
Taack
Eva
Svar:
Angelica
Postat av: Eva Persson
Så hur mycket tror du skulle vara bäst?
Eva
Svar:
Angelica
Postat av: Eva Persson
Taaack :-)
Svar:
Angelica