Rödvinbärscurd

Publicerat 2013-08-04 09:40:28 | i kategori Alla recept, Godsaker,

När jag skulle baka den senaste LCHF-tårtan fick jag för mig att göra en curd utav rödvinbär. Jag tycker det är så gott med den lätt sura smaken i röda vinbär och tänkte att det skulle passa bra i en söt tårta. Jag trodde att den skulle bli röd och inte rosa, men den blev rosa så fort jag hade i äggen.
 
Den blev inte lika "sur" som jag trodde. Mycket god, absolut!! Men kanske lite mindre sötning hade varit att föredra.
 
 
Rödvinbärscurd ca 3 dl
  • 250 g röda vinbär
  • 3 msk sukrin melis
  • saft från en halv ekologisk citron
  • 2 ägg + 2 äggulor
  • 75 g smör
Häll vinbär och sötning i en kastrull och koka försiktigt så saften åker ur vinbären. Häll i citronsaften. Blanda i äggen. Låt sjuda (ej koka) tills krämen tjocknar. Vispa under tiden. Ta av kastrullen och blanda ner smöret. Häll upp på burk. Låt krämen kallna i kylen så blir den tjockare.
 
Det går att sila bort kärnorna om man vill få krämen slätare. Men jag valde att behålla dom.
 
Postat av: Tilde

Åh den ser god ut!

Svar: Tack, det var den!
Angelica

2013-08-04 @ 17:21:59
URL: http://imtilde.blogg.se
Postat av: jasmin

Mumms så gott det ser ut!!

Svar: Tack, det var det!
Angelica

2013-08-04 @ 17:24:08
URL: http://stereolove.blogg.se/
Postat av: Sofie - Up close with big cats

oo så gott :D

Svar: Ja, det var det :-)
Angelica

2013-08-04 @ 17:27:13
URL: http://www.highvoltage.blogg.se
Postat av: Lisette

Åh gud så gott det ser ut!

Svar: Tack!
Angelica

2013-08-04 @ 17:44:40
URL: http://lisnknsn.blogg.se
Postat av: femipower.blogg.se

Åh, älskar röda vinbär, det måste ju vara det godaste som finns!!

Svar: Jag älskar också röda vinbär, så gott!
Angelica

2013-08-04 @ 17:44:43
URL: http://femipower.blogg.se/
Postat av: Elaine

Oh så gott det ser ut.. riktigt vattnas i munnen! :O

Svar: Ja det var gott :-)
Angelica

2013-08-04 @ 17:48:19
URL: http://capricore.blogg.se
Postat av: Vendela Dahl

Åhh vad gott det ser ut! Vad är curd för något? :) Är det typ som glass? :p

Svar: Nja, det är en kräm som är god i bakverk. :-)
Angelica

2013-08-04 @ 17:56:35
URL: http://vendeladahl.blogg.se/
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Vilken ljuvlig färg! Ser så gott ut!

Svar: Tack!!
Angelica

2013-08-04 @ 21:47:37
URL: http://bakasockerfritt.se/
Postat av: Eva Persson

Hej

När du skriver, att föredra, är det för du önskar att det var mindre sött i eller att du hade inte behövt så mycket sött i?

Taack

Eva

Svar: Jag menar, att jag hade velat haft den mindre söt, dvs tagit mindre av sötningsmedlet :-)
Angelica

2013-08-19 @ 12:03:15
Postat av: Eva Persson

Så hur mycket tror du skulle vara bäst?

Eva

Svar: 1,5-2 kanske?
Angelica

2013-08-19 @ 14:44:32
Postat av: Eva Persson

Taaack :-)

Svar: Berätta gärna vad du tyckte om du gör den! :-)
Angelica

2013-08-19 @ 14:55:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: