Pizzatajm

Publicerat 2013-02-04 21:39:00 | i kategori Alla recept, Bröd, Mat, Mejerifritt, Övrigt,

 
Jag har lite dåligt med middagsinspiration igen. Och det enda jag kunde komma på som jag var sugen på idag var pizza. Jag åkte in på affärn efter jobbet och handlade lite godsaker jag kunde ha som topping/fyllning. Väl hemma plockade jag fram lite grejer, bland annat grädde och creme fraiche. Men samtidigt funderade jag på vad det är i en vanlig pizzadeg? Och vad jag kan komma ihåg så är det olja. Så jag ställde tillbaka kylvarorna och gjorde i stället en helt mejerifri pizzadeg! Sen blev det ju mejerier ovanpå, men vad man lägger uppepå är ju alltid upp till den som ska äta!
 
Jag blev faktiskt väldigt nöjd med den här botten! 3-åringen gillade den inte, som väntat. 7-åringen åt upp den trots att hon egentligen inte gillade den.
 
Pizzabotten ca 4 port
  • 6 ägg
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosnötsmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
Värm ugnen till 175 grader. Vispa äggen med olja. Blada de torra ingredienserna. Rör ner dem i äggsmeten. Låt svälla 5-10 min. Klicka ut halva smeten på bakplåtspapper. Lägg över plastfolie och kavla ut dagen, i en rektangel. Degen ska bli ungefär 3-4 mm tunn. Gör samma med den andra halvan. Om du vill grädda båda samtidigt så använd varmluftsugnen, 175 grader, i cirka 15-20 min. Bottnen ska bara börja få lite färg i kanterna, men se färdiggräddad ut. Höj sedan värmen till 200-225 grader och grädda pizzan med toppingen tills den får fin färg.
 
Sen lägger du på vad du vill. Jag gör aldrig någon tomatsås utan jag bara brer ut ekologisk tomatpuré. Idag lade jag på lite vanlig rökt skinka, lufttorkad skinka, färska champinjoner, soltorkade tomater, mozzarella och färsk basilika och oregano. Och det blev jättegott! :-)
 
 
 
Postat av: Ann-Christin Lundström

Ska testa botten på ungarna i morgon :)

Svar: Spännande! Mina har inte riktigt köpt någon av de bottnar vi testat ännu... Trots att jag och maken tycker de är så goda! ;-)
Angelica

2013-02-07 @ 19:49:53
URL: http://smallfinethings.blogg.se/
Postat av: Emilie

Hej!

Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och jag såg att du har goda recept på din blogg. Vi skulle vilja rekommendera att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen". http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta!

Med vänliga hälsningar,

Emilie
Hittarecept.se/

2013-02-15 @ 12:54:40
URL: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: