Kall fläskfilé marinerad med basilika och soltorkade tomater

Publicerat 2013-06-11 12:14:00 | i kategori Alla recept, Högtider, Kött, Mejerifritt,

Nu ska ni i alla fall få receptet på det vi bjöd på för ett tag sen när det var matstafett i byn. Det var min man som skötte tillagningen, så det kan inte ha varit så svårt! ;-) Perfekt mat att bjuda på så här på sommaren. Till olika bjudningar, student, konfirmation, midsommar eller vad som helst. Köttet går att göra dagen innan, och sen kan man göra dressingen och lägga upp på förmiddagen. Så är det fritt fram att göra vad man vill tills det är dags att äta! :-)
 
 
Nu skriver jag ursprungsreceptet här. Fast vi gjorde på ungefär halva receptet och använde fläskytterfilé i stället för fläskfilé. Receptet här är beräknat för 30 personer.
 
Kall fläskfilé marinerad med basilika och soltorkade tomater 
  • 4kg fläskfile
  • 50 g smör, salt o svartpeppar
  • 2 dl balsamvinäger
  • 4 dl olja
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g soltorkade tomater (vi blandade även i oljan de ligger i)
  • 3 krukor basilika
Putsa köttet. Bryn och krydda med salt och peppar. Stek i ugn till 70 grader i 225 grader. Linda in i folie och låt kallna i kyl över natten. Skiva tunt. Blanda vinäger, olja och kryddor.Strimla tomater och basilikan och blanda i dressingen. Skeda över köttet, täck med folie o låt stå kallt till serveringen.
 
 
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Vilken vacker maträtt! Låter otroligt god också.

2013-06-11 @ 21:32:19
URL: http://vardagfest.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: